Web sitemi nasıl çalmışlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fantoma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar daha bir kaç gün önce, SDN forumda Tavsiye Edilen Siteler başlığında yaptığım html okulu adlı web sitesini sizlere önermiştim.
Her ne kadar o aralar ücretsiz bir alanda idiyse de, şimdilerde
htmlokulu.org adı ile tescilledim ve ücreti ile yayınlamaya başladım.
Bazı tipler ilk formatını aynen arakladıkları için değişik bir şekilde ücretsiz olarak yayınlamıştım.
İster Google'da html okulu diye arattırın, ister alttaki bağlantıya tıklayın.
Bakın bir websitesi olduğu gibi nasıl araklanmış.

http://www.sozsohbet.com/html_dersleri/cr.htm

Bu benim web sitemin copyright hakları sayfası. :)
Yazdığım adrese giderseniz daha da komik şeyler göreceksiniz.
Abiler web sitesini araklamış da, altta görülen benim e-posta hesabım. :)
Henüz silememişler şavalaklar.

Neyse htmlokulu.org olarak tümü şifreli yayınlayacağım.
Bakalım yine araklayabilecekler mi?
Vah ki, vah!
Memleketimin haline bak!
Bu tipleri nasıl şikayet edebilirim?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Geçmiş olsun. :)

Olur böyle şeyler, takılmamak lazım. Yasal hak iddia edebiliyorsan şikayet edebilirsin.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Siten html olduğu için sdn de yayınlanan bir proram gibi siteni komple indirmiş olabilirler.
2. alternatif ise hostun ücretsiz bir host ise hostu hackleyebiliyorlar ben somee.com kullanıyordum adam komple serveri hackledi bütün databaseleri bana gösterdi.

Geçmiş olsun emeğinin çalınmamasını istiyorsan sağlam bir (ücretli) host kullanmalısın.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Valla az önce İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Şefliği'ne suç duyurusu yaptım.
Kaale alırlar mı bilemem ama bir sonuç çıkmazsa o siteyi de komple webden kaldıracak tanıdıklarım var. :)
Olay sadece prensip meselesi.
Yayınlayalım mı desinler izin vereyim. Atla deve değil.
Ben zaten millet yararlansın diye cebimden para verip yayınlıyorum.
Ama çalıp millete caka satanlara hırsız derler.
Hırsızlık da bir suçtur.

---------- saat 21:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:59 eklenmişti ----------

Siten html olduğu için sdn de yayınlanan bir proram gibi siteni komple indirmiş olabilirler.
2. alternatif ise hostun ücretsiz bir host ise hostu hackleyebiliyorlar ben somee.com kullanıyordum adam komple serveri hackledi bütün databaseleri bana gösterdi.

Geçmiş olsun emeğinin çalınmamasını istiyorsan sağlam bir (ücretli) host kullanmalısın.

Artık htmlokulu.org adı ile ücretli hostta ayrıca 2 gün içinde Encrypthtml adlı programla şifrelenmiş olarak.
Bakalım o zaman ne olacak? :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Valla az önce İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Şefliği'ne suç duyurusu yaptım.
Kaale alırlar mı bilemem ama bir sonuç çıkmazsa o siteyi de komple webden kaldıracak tanıdıklarım var. :)
Olay sadece prensip meselesi.
Yayınlayalım mı desinler izin vereyim. Atla deve değil.
Ben zaten millet yararlansın diye cebimden para verip yayınlıyorum.
Ama çalıp millete caka satanlara hırsız derler.
Hırsızlık da bir suçtur.

---------- saat 21:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:59 eklenmişti ----------

Artık htmlokulu.org adı ile ücretli hostta ayrıca 2 gün içinde Encrypthtml adlı programla şifrelenmiş olarak.
Bakalım o zaman ne olacak? :)

İnsanlar hatalarınadn ders aldığı zaman gelişir Tebrikler :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Geçmiş olsun da sevmiyorum böyle tipleri. Şikayetini kaale alırlar merak etme :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
( şavalaklar ) bu deyime bayıldım :)
Geçmiş olsun bu tür şeyler her zaman olabilir çalmalarını sağlayan programın ismini vermicem ama bu tür zımbırtılar moralini bozmamalı daha kaliteli daha gelşmiş bir site yaparsın... mesela php koduyla çalışan bir site yaparsın sql kodu koyarsın paralı satmaya başlarsın kaçak kullannalar için algoritma hazırlarsın hangi site kaçak kullanmış haberdar olursun joomla da tema yapan firmalar bu tür kodlar koyuyor kim kaçak kullandıysa haberdar oluyor önce para istiyor baktın parayı vermedin bir sql çalıştırıyor siteyi uçuruyor vay bea ne kadar yazdım uzun lafın kısası üret üretmeye devam et hırsızlara kızıp site yapmayı bırakma..

Oyun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herşey hoş güzelde arkadaşım o site içinde verilen kodları yapacak bilgi sizde varsa zaten sitenizi düz şekilde yapıp çalınmasına yol açmazdınız. Siz bu bilgileri sağdan soldan toplarken ne kadar kendi sitemde yayınlayacagım diye izin alıyorsunuz ?

Herşeyi geçtim site içinde bir tane www.w3.org ait kaynak gösterilmemiş. Yani saygı beklemek için bence saygı duymayı öğrenmemiz gerekir. Geçmiş olsun tekrar

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Herşey hoş güzelde arkadaşım o site içinde verilen kodları yapacak bilgi sizde varsa zaten sitenizi düz şekilde yapıp çalınmasına yol açmazdınız. Siz bu bilgileri sağdan soldan toplarken ne kadar kendi sitemde yayınlayacagım diye izin alıyorsunuz ?

Herşeyi geçtim site içinde bir tane www.w3.org ait kaynak gösterilmemiş. Yani saygı beklemek için bence saygı duymayı öğrenmemiz gerekir. Geçmiş olsun tekrar
Arkadaşım hoop!!
Bu hooptaki manayı anlamadıysan açıklayayım sana.
1 - Ben çalmam. Yani bilmediğim bir konuda başkasının yazdığı alıp kullanıp, örnek verdiğim web sitesindekiler gibi ukalalık yapmam.
2 - Ben zaten webmasterim. Bir sürü işyerine profesyonel web sitesi yapıyorum. Bildiğin gibi html bilmeden webmaster olunmaz. O şekilde sadece amatör olarak hazır şablonlarla çalışabilirsin.
3 - www.w3.org diye bir site tanımam. Ama bakacağım, işin komiği o da benden araklamış olabilir. Bakmadan günahlarını almayayım.
4 - O gördüğün bana ait site satır satır, sayfa sayfa, resim resim kendi ellerimle yazıldı. Bu sadece bilgimin sayfalara aktarılması. Yani kopyala yapıştır değil.
5 - O siteyi yapacak bilgi bende fazlasıyla var ama salaklıkta var. Kişilerin bunca yamyam olacağını varsaymadım.
6 - Html.org olarak yakında yayında göreceğin web sitesi ise tamamen şifreli sayfalardan oluşacak. Çalınacağını var saymıyorum. Yani bir eşini daha göremezsin.
NOT : www.w3.org'a baktım. Benim web sitemle ne ilgisi var, neyini almışım ki kaynak göstereyim?
Burasını anlayamadım.

Reaksiyon puanı
189
Bir şeyi merak ettim iznin olursa sormak istiyorum.

Web sayfasını şifrelemekten kastın nedir? Paralı içerik sunmak mı yoksa içindeki kodları şifrelemek mi? Eğer herkese açık bir yayın yapacaksan çalınmasına biraz da göz yumacaksın çünkü sen istediğin kadar arka tarafı şifrele kişi eğer okuyabiliyorsa o bilgi her türlü dağılır...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bir şeyi merak ettim iznin olursa sormak istiyorum.

Web sayfasını şifrelemekten kastın nedir? Paralı içerik sunmak mı yoksa içindeki kodları şifrelemek mi? Eğer herkese açık bir yayın yapacaksan çalınmasına biraz da göz yumacaksın çünkü sen istediğin kadar arka tarafı şifrele kişi eğer okuyabiliyorsa o bilgi her türlü dağılır...

Ben sadece html kodunu ve içindeki tüm scriptleri şifreliyorum. Paralı içerikle ilgim yok. Amaç yapana, el emeği ve göz nuruna saygı. Benden alındığı kaynak gösterilsin, isteyen yayınlasın, hiç bir beis yok. Ama sormadan hem de bire bir araklanıp yayınlanmasına karşıyım.
Kişi eğer okuyabiliyorsa, demişsin, evet okuyabilir, defterine satır satır yazabilir ve benim sayfa tasarımımı aynan almayı beceremeyeceği için, zira kodlar şifreli olacak, kendine göre bir web sayfası düzenleyip, aynen yazabilir.
Yani emek harcar.
Fark burada.
Sevgiler.

Reaksiyon puanı
189
Açıkçası konu içerik araklamaya geldiği zaman bu konuda çok becerikli insanlar var :D O yüzden bence hiçbir iddia'da bulunma araklayan araklıyo :D

Hatta son şifrelenmiş hale getirdikten sonra istersen ben bir deneye bilirim. Güvenliğini de böylece test etmiş olursun. Standart bir kullanıcı değilim, çok ileri düzey bir kullanıcı olduğumu da iddia etmiyorum ama şahsen yaptığın şeyi test etmek isterim...

mortalrocky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
www.w3.org diye bir site tanımam diyorsunda html taglarını sen bulmadın heralde bunlar geliştiriyor.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
w3.org: Anlattığınız html etiketlerinin dünya standardını belirleyen kurum.
Yani bir nevi siz onların malını insanlara anlatıyorsunuz.

Bu arada yazdıklarınızdan, düşüncelerinizi ve paylaşma kültürünüzü anladığım kadarıyla, yazılarınızı copyright (tüm hakları saklıdır) yerine Creatvie commons (Bazı hakları saklıdır.) gibi "ticari olmayan paylaşımlarda, kaynak gösterilmesi şartıyla" yayınlanmasına izin veren lisanslarla korumaya alabilirsiniz.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
www.w3.org diye bir site tanımam diyorsunda html taglarını sen bulmadın heralde bunlar geliştiriyor.

w3.org: Anlattığınız html etiketlerinin dünya standardını belirleyen kurum.
Yani bir nevi siz onların malını insanlara anlatıyorsunuz.

Bu arada yazdıklarınızdan, düşüncelerinizi ve paylaşma kültürünüzü anladığım kadarıyla, yazılarınızı copyright (tüm hakları saklıdır) yerine Creatvie commons (Bazı hakları saklıdır.) gibi "ticari olmayan paylaşımlarda, kaynak gösterilmesi şartıyla" yayınlanmasına izin veren lisanslarla korumaya alabilirsiniz.

Arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim.
Html dili takıların kullanıldığı bir dil. Bunu elbette yapan biri/birileri var.
Ben bu kodları zamanında okuduğum tutoriallerden öğrendim. Konuyu geliştiren web sitesinini kaynak almayı da düşünmedim açıkçası.
Takıların Türkçelerini ve html sayfasında nasıl kullanılabilineceğini anlattım.
Bu gibi bir anlatımda amaç takıları kimin yaptığının kaynakça bilgisi değil web sitesinde nasıl kullanılacağı bilgisidir.
Ben insanlara özellikle yeni başlayanlardan baz alınarak işin nasıl geliştiğini ve neyin ne işe yaradığını anlattım. Olay bu.

Hatta son şifrelenmiş hale getirdikten sonra istersen ben bir deneye bilirim. Güvenliğini de böylece test etmiş olursun. Standart bir kullanıcı değilim, çok ileri düzey bir kullanıcı olduğumu da iddia etmiyorum ama şahsen yaptığın şeyi test etmek isterim...

Gayet memnun olurum.
Herkese sevgiler.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim.
Html dili takıların kullanıldığı bir dil. Bunu elbette yapan biri/birileri var.
Ben bu kodları zamanında okuduğum tutoriallerden öğrendim. Konuyu geliştiren web sitesinini kaynak almayı da düşünmedim açıkçası.
Takıların Türkçelerini ve html sayfasında nasıl kullanılabilineceğini anlattım.
Bu gibi bir anlatımda amaç takıları kimin yaptığının kaynakça bilgisi değil web sitesinde nasıl kullanılacağı bilgisidir.
Ben insanlara özellikle yeni başlayanlardan baz alınarak işin nasıl geliştiğini ve neyin ne işe yaradığını anlattım. Olay bu.

Olayın bu olduğuyla ilgili bir sıkıntı yok. Sizin yaptığınızı zaman zaman biz de yapıyoruz. Çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır, düşüncesine sahibiz.

Fakat " www.w3.org diye bir site tanımam. Ama bakacağım, işin komiği o da benden araklamış olabilir. Bakmadan günahlarını almayayım." dediniz ya bilgilendirmek istediğim için yazdım.

2 harfli alanadı olan bir sitede araklama içerik olduğunu düşünmek bile yeterince ilginç.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Olayın bu olduğuyla ilgili bir sıkıntı yok. Sizin yaptığınızı zaman zaman biz de yapıyoruz. Çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır, düşüncesine sahibiz.

Fakat " www.w3.org diye bir site tanımam. Ama bakacağım, işin komiği o da benden araklamış olabilir. Bakmadan günahlarını almayayım." dediniz ya bilgilendirmek istediğim için yazdım.

2 harfli alanadı olan bir sitede araklama içerik olduğunu düşünmek bile yeterince ilginç.

Sevgili dostum.
Bir önceki iletide yazdım. Html takılarını geliştiren web sitesinin o olduğunu bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum. Ben bu dili çok çeşitli kaynaklardan öğrendim. Hiç birinde de kaynakça olarak geliştirici yeri verilmemişti veya dikkat etmedim.
O site de benden alabilir dememdeki gaye incelemeden kızgınlıkla yazılmış bir laf.
Ardından baktığımı da yazdım gördüğün gibi. Ama hızlı bir bakış ve incelemedim.
Daha doğrusu benim çalıntı konumla bir ilgi göremedim ve fazla kalmadım.
2 harfli alanla adı ve araklama kızgınlıkla bakmadan yazdığım şeyler.
Olayın sahiplerine herhalde öyle bir şey yazmam değil mi? :)

Neticede konu benim yaptığım web sitesinin aynen çalınmasını forumda paylaşmam.
Oyun adlı arkadaşın konuyu bilmeden sen de arakladın demesi ise sadece komik.
Eğer konu araklamaksa, her web sitesi yapan atıyorum, jpg formatını da üreticisinden çalmış demektir.
Sevgiler

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hehehehe w3.org bilinmeden webmaster olunmaz hehehehehehehehehe

Araklarlar php yapmadığın yada asp yapmadığın sürece html kodları gizli olmadığı içinde şifreleyemezsin siteni olduğu gibi idman kullanarak indiririm sonra değiştiririm. Sen bile bu site bana ait diyemezsin ( tanımazsın belki ) . O sayfadaki kodların çoğunu 10 sene önce öğrendim. Artık ihtiyaç pek duymuyorum. Nasıl olsa dreamweaver benim yerime yazıyor. Başkasının sayfasını kopyalamayada niyetim yok merak etme bilgisayarıma indirdiğim tek web sayfası http://www.ataturktoday.com/Takvim/2009AtaturkTakvimi.htm

idmanı aç site grabbber diye bir fonksiyonu var olmadı googleda arat site kopyalama vs diye bir sürü program bulursun bunlardan biri ile siteni olduğu gibi kopyalamışlardır. Buda konu başlığındaki sorunun cevabı:D

Polis vs bişey yapamaz adamların host sunucusu çinde ise çin polisine başvurman lazım. :)

Senin yerinde olsam mutlu olurdum. Çalıntı yapılmaya değer birşey yapmışsın.
Web sayfanı html değilde php veya asp kullanarak yap. Statik değilde dinamik bir web sayfası olsun. w1 değilde w2 standartlarına uygun olsun forumlar gibi w3 gibi yapabiliyorsan ne ala :) ( facebook ( ajax tabanlı ) )

ben webmaster değilim bu arada :)

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fantoma şifreli olarak yaptığın site bitince burdan duyurursan sevinirim. Bende cgrszone gibi denemek isterim.

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
html şifreleme diye birşey yok

sağ tuş kilitleyen vb işlevler var. Ben kaynak kodu için sağ tuşa tıklamamki.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ya tmm dogal bısı sen dokuman hazırlamıssın bunu calmıslar herkes yapıyo bunu sen asıl benım olaya gel

4-5 satırlık oyun rehberı hazırladım sıteye koydum (resım fln hıc bısı koymadım sadece karakterlerı yazdım bıraktım o kadar) ertesı gun 3-4 sıtede benım konunun aynısını gordum :D

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güzel yapmışsın demekki almışlar alla alla bunda sorun yokki :D

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Koruması olmayan basit html tasarımları MetaProducts Offline Explorer yazılımı ile rahatca kendi bilgisayarına indirebilir.

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
başka programa gerek yok idman indiriyor. Tabii dediğin de olur. Ctrl+u güzel kısayolmuş :D

decibel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böylelerini taksim meydanında sallandıracaksın:tt2:
Telif hakkı çiğnemekten fena çizersin pacalarını.
Google bari onları spam olarak algılasa, seni spam görürse vay haline:mad:
Bi kaç arkadaşıma böyle olmuştu, kötü sen yazıyorsun adamlar iki dakikada kopyalıyor.
Böyleleri oldukca Türkiye internet üzerinde fazla yerlere sahip olamaz.:hammer: