Web site satisinda kodlar verilir mi

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, ASP.net ile yaptiginiz web sitesini satarken kodlari veriyor musunuz. Vermek gerekir mi. Yoksa siteyi yayinlayip, buyrun bu siteniz demek mi dogru. Sonuçta kodu verdiğinizde o kodlar ile devam edilebilir. Veya kullanılabilir.
Teşekkürler..

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kodlarınızı vermeyin. Siz Herhangi bir ürün aldığınızda onun yapım aşamalarını ve projelerini de alıyor musunuz? Hayır. böyle düşünün.

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani su an düşünülen özellikler ilerde geliştirilebilir demişti, karsi taraf. Bu durumda zaten kodlarin verilmesi ikinci bir guncellemede , eklemeden beni devre dişi bırakabilir. Bu konuyu merak ediyordum. Satis tecrübesi olanlar nasil yapiyor diye.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Bu tamamen sizin karşı taraf ile anlaşmanıza bağlıdır. Kodlar verilebilir de verilmeyebilir de.

Karşı taraf size sıfırdan bir yazılım yaptırıyorsa yada tamamen karşı tarafa özel bir web sitesi tasarlıyorsanız kodları vermeniz gerekir diye düşünüyorum. Ancak elinizde olan bir paket programın satışını, hazırladığınız cms tarzı bir web sitesinin satışını yapıyorsanız anlaşmanıza bağlı olarak kodları vermeyebilirsiniz.

Kısacası sorduğunuz sorunun cevabı değişkendir, karşı taraf ile anlaşmanıza bağlıdır.

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Siteyi kurup teslim etmen yeterlidir, tabiki anlaşmanıza bağlı.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Benim daha önce bünyesinde görev aldığım kurumsal firmalar kodu bir şekilde almadan böyle bir satınalma yapmıyorlardı. Ben de eğer müşteriniz olsam kodu kesinkes isterdim. Bu size karşı güvensizlikten çok olası gelişmelere karşı firmanın hazırlıklı olmasından kaynaklanıyor. Örneğin siz bu işi bırakırsanız sizin kodunuza 5 sene sonra şirket ihtiyaç duyarsa ne yapacak? Firmalar da bu durumda çift fiyat içeren teklifle müşterinin karşısına çıkıyorlar.

1. Kod kapalı
2. Kod açık.

Fiyatlar arasında elbette fark oluyor (1.5 - 2 kata kadar) Ama firmalar genelde kod açık çalışmayı tercih ediyorlar. Bununla birlikte kodu açık satsanız bile tavsiyem firma ile aylık bir bakım anlaşması yapma yolu aramanız. Böylelikle hem sabit bir gelir yakalamış hem de firmayı ileriki işlerde kendinize bağlamış olursunuz.

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Karsi tarafi tanimiyorum. Site hakkında konuştuk ama bu konuya deginmemistim. Daha doğrusu verilmez diye düşünüyordum. Karsidan da buna yönelik bir geliştirme sözcüğü geçince sormak istedim. Bundan sonra seçenek sunup ona gore fiyat söylemek gerekecek.

Teşekkürler cevaplayan aarkadaşlara..