Web Sayfasını indirilmeye karşı koruma ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hanox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hanox

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar Web sayfasının sunucudan indirilmesini engellemek için bir kod veya benzeri bir yöntem varmı biliğiniz.
Web sayfasını nasıl koruyabiliriz ,bilgisi olan arkadaşlar yardımıcı olursa sevinirim.

hanox

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Mause sağ tıklama olayı değilde komple sayfanın sunucudan indirilmesini engellemek için.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Mause sağ tıklama olayı değilde komple sayfanın sunucudan indirilmesini engellemek için.
Sayfa sunucundan indirilmez ise browser'ın ekranında gözükmez ki!!!

En fazla sağ tıklama olayını engellersin ki, onu da aşmak çok zor değil. Kodunu saklamak istiyor ise server tabanlı yazılım yaparsın. Başka bir yolu yok.

hanox

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Hani internet tarayıcısında sayfayı farklı kaydet deyip indirdiğimizde veya indirme programı kulanıdığında tüm dosyainiyorya bunu nasıl engelleriz.
Yani tüm dosya iniyor,bana çok korumasız geliyor.

Lordsword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yazıkki bildiğim kadarıyla internette gezinirken gördüğün tüm bilgileri indirirsin. Bu sayede sana bir veri görüntülenior oluyor zaten. Ama eğer diyorsan ben bütün bilgileri göndermek istemiyorum, benim de koruyacak datalarım var PHP , ASP.NET e felan şöyle bakmanı öneririm. Bu bahsettiklerimin çalışma ilkesi sen siteye gireceğin zaman senin gönderdiğin verilere göre sunucu tarafında senin indireceğin sayfa yontuluyor. Eline sana özelleştirilmiş bir sayfa geliyor. Ama eğer videolarımı korumak istiyorum diyorsan o konuda pek bilgim yok ama biraz şifrelemen lazım gibi geliyor bana. Yani kullanıcı o videoyu bilgisayarında çalıştırdığında bir anlam ifade etmemeli ama sitende kullandığın flaş playerde izletebilmelisin görüntüyü. Şimdiden kolay gelsin üstat. Umarım yardımcı olmuşumdur:biggrin: