patronos
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Öncelikle herkese merhabalar, yazım uzun olabilir ama web girişimleriyle ilgilenenler okursa ve fikrini paylaşırsa çok sevinirim. Uzun zamandır ticaretin içindeyim ve ceptelefonu ve bileşenleri (kılıf, kasa, kapak vb.) bilgisayar gibi ürünlerin satışını yaptım tabi online satışlarını da yaptım. Online satışa başlamam bana çok şey kazandırdı hele ki ceptelefonu ve bileşenleri konusunda online satacağım ürünleri tek tek inceledim ve kaliteli olanları sattım ve hep olumlu geri dönüş aldım. Tabi imkanlarım çevresinde bazı durumlardan dolayı (üniversite) ticareti bıraktım ve online sektöre girmeyi çok istiyorum. Yani aklınıza da geleceği gibi bir alışveriş sitesi açmayı düşünüyorum. Diyeceksiniz bu kadar alışveriş sitesi varken tutunamazsın diye. Ama o kadar site varken benim ürünlerim satıldı. Tabi bunda etken birazda benim neyi ne zaman ne şekilde satacağımı bilmekti. Tabi sadece bu sektöre ait bir fikir veya girişim olmayacak ödeme yapan insanlara verdiği ücret karşılığında bir hisse verilecek ve gereken miktar tam olduğunda ödeme yapan herkes ile görüşülüp fikir alınacak tabi kurulacak olan şirkette hem çalışma imkanı olacak. Yani bir bakıma hisselerimiz halka açılacak
Şimdi size soruyorum web tasarım biliyorum ve bir tane websitesi tasarlasam (projeye destek sayfası) tekbir sayfa ve bu sayfada herkes den belli bir miktar para toplasam ve her ödeme yapanı sitenin hisselerine ortak etsem sizce olur mu. (Ödemeleri paypal veya EFT ile yapmayı düşünüyorum)
1) Sizce oluşturacağım projeye destek sayfasında insanlar yatırım yapar mı ?
2) Sizce bu işlerle yani girişim işleriyle uğraşan insanlar minimum ve maximum ne kadar öder (örn:20, 50, 100, 300, 500, 1000 Tl gibi)
3) İnsanlar neden ödeme yapsın ki diyeceksiniz. Bir insan 100 tl ye ne yapabilir 8 yada 9 bilemediniz 15 paket sigara alır. Bir gecede yiyebilir veya ayakkabı alabilir
ama buraya ödediği para belkide hem kendisine iş olarak geri dönüşüm sağlayacak belkide şirketin satışları çok yüksek olacak ve 100 liraya aldığı hisse sayesinde bir aile geçindirebilecek para kazanacak. Kim bilebilir.
4) Ödeme yapan insanların aklına takılabilecek olan sorular nelerdir.
Bu konuda fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şunu yapsan daha iyi olur veya olmaz gibi tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.

Şimdi size soruyorum web tasarım biliyorum ve bir tane websitesi tasarlasam (projeye destek sayfası) tekbir sayfa ve bu sayfada herkes den belli bir miktar para toplasam ve her ödeme yapanı sitenin hisselerine ortak etsem sizce olur mu. (Ödemeleri paypal veya EFT ile yapmayı düşünüyorum)
1) Sizce oluşturacağım projeye destek sayfasında insanlar yatırım yapar mı ?
2) Sizce bu işlerle yani girişim işleriyle uğraşan insanlar minimum ve maximum ne kadar öder (örn:20, 50, 100, 300, 500, 1000 Tl gibi)
3) İnsanlar neden ödeme yapsın ki diyeceksiniz. Bir insan 100 tl ye ne yapabilir 8 yada 9 bilemediniz 15 paket sigara alır. Bir gecede yiyebilir veya ayakkabı alabilir

4) Ödeme yapan insanların aklına takılabilecek olan sorular nelerdir.
Bu konuda fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şunu yapsan daha iyi olur veya olmaz gibi tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.