Web Programlama Yardım

Defacer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben bu alanda çalışmalar yapacağım bazı sorularım var

1- Web programlama da sadece php öğrensem, ( html, css, js ) ogrenmesem, iş alanı oluyor mu?
Yani sadece php yeterli mi?
Yani backend developer deniliyor bu olaya. Web tasarım olayına girmesem diyorum, gorusleriniz neler?

2- Python / django öğrenerek web sitesi geliştirsem, sektörde iş oranı ve ilgi nasıl? Django için, html öğrenmem gerekli mi?

Cevaplarınızi bekliyorum

HelloWorld

Doçent
Reaksiyon puanı
11
İkinci sorun için pek bir bilgim yok maalesef. Ama birinci sorunu cevaplamam gerekirse, sadece php maalesef yeterli değil. Php server-side bir dil iken html css client-side dillerdir. Web programlama da kendi içerisinde ikiye ayrılır. Front-End Development(Arayüz Geliştirme), Back-End Development. Back-end development da ise sistemin arkaplanı hazırlanır. PHP, C#, ASP.NET, JS gibi dilleri kullanırız. Arayüz geliştirici veritabanı, programlama gibi işlerle uğraşmaz. Ona verilen tasarımı html/css olarak back-end developer'a verir. Dolayısıyla senin arayüz geliştirici arkadaşın yaptığı işleri anlayabilmen ve buna uygun olarak programını yapabilmen için en azından temel düzeyde html/css/js/jquery ve artık bootstrap veya Google Material Design bilmen gerekiyor.

Keşke ikinci sorun hakkında da bilgi sahibi olsaydım da cevap verebilseydim, umarım yardımcı olabilmişimdir. İkinci sorunu da araştırıp en kısa zamanda bilgi vermeye çalışacağım. İyi forumlar

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
eğer tek başına bir proje çıkarmak niyetindeysen html, css ve javascript'i i her türlü öğrenmen gerekiyor.
normalde bir yerde backend olarak çalışacam diyorsan sadece php veya python bilsen yeterli.
fakat türkiyede iş ilanlarında herşeyden biraz bilen adamlar arıyorlar. haliyle hepsinden biraz bilmekte fayda var.

türkiyede php python a göre daha yaygın.
fakat python daha gelişmiş bir dil. ayrıca php gelişimini artık tamamladı.
yerini yavaşça python, nodejs ve ruby gibi dillere bırakıyor.

hepsinden başlangıç seviyesinde öğrenip kariyerinin götürdüğü yere göre eğitimini yönlendirmen yerinde olacaktır

Defacer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolasiniz arkadaşlar yine goruslerinizi bekliyorum

banayardimedin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selamun aleyküm bence öğrenmelisin neden diyeceksen ; php dili html içine gömülen bir dil sadece php yetmez yani

DeepHouse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhaba ,sadece php öğrenmeniz yetmez genel olarak html-css etiketlerinede hakim olmanız gerekiyor, çünkü for yada if döngüsüne table yada div gibi elementleri döngüye sokman gerekecek tek başına php ile hiçbirşey çıkaramazsın en azından giriş seviyesinde html-css'e hakim olman gerekiyor bunun yanında tek başına projeler çıkaracaksan minimum bootstrap gibi css frameworklerine hakim olman gerekiyor ki ekmek yiyebilesin, vel-hasıl html css öğrenmen şart front-end developer olacaksan html css'in yanında javascript/jquery/ajax/bootstrap,pure,materialize css tarzı frameworkler öğrenmeniz gerekiyor, back-end olarak çalışacaksanız html-css şart python'unda önü açık ancak mümkün ise php ile bir arada öğrenin derim daha güzel projeler çıkarabilirsiniz.