Web & Grafik tasarımı

devil-hard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm benim bu web grafik tasarımı hakkında hiç bir bilgim yok açıkcası.Bilişim Eğitim Merkezinin kurslarına başlamayı düşünüyorum.Acaba bu dersleri kitaplardan cd lerden öğrenerekte kendimi geliştirebilirmiyim yoksa kurs dahamı verimli olur.Böyle bi ikilemde kaldım.Yorumlarınızı bekliyorum.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sene 99'dan beri amator olarak tasarım işi ile uğraşıyorum. Çok şey öğrendik, kurcaladık, sorduk fakat her zaman eksiklerimiz oluyor. Eğitim gerçekten çok önemli. İşin inceliklerini öğreniyorsunuz. Biz küçük bir yerde yaşadığımız için bu tür imkanlarımız yoktu o yüzden herşeyi kendi çabalarımızla öğrendik ama işin eğitimini almış biri ile kıyaslanamayız. O yüzden eğer eğitimini alma gibi bir imkanın varsa bunu kaçırma. Bu işte en iyilerden biride BilgeAdam'dır.

SilentAbyss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet eğitim daha önce gleiyor bende eğitim almadım yıllarca amator olarak kendimi gleiştirdim her gün yeni şeyler keşfettim ama diplomam olsaydı daha iyi olurdu .

FarukAslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğitim çok önemli. Tasarım konusunda bende iyi sayılmam.Bende eğitim almayı düşünüyorum. Evet araştırarak öğrenebiliyorsun fakat; öğrenmek hem zor oluyor, hem de hata yapma yüzdesi artıyor.

by_luke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En iisi egitim almk sen dogru yolu dusunmussun :) bilişim egıtım merkezı hakkında ise cok sey duydum acıkcası cok kalıtelı egıtmenlerle calısıyorlar.Suanda bir subesı daha war oda eskısehırde acılmıs dıye duydum.

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tabi canım eğitim şart. öğrenene kadar canım çıktı zaten, öğrenirsen senin için güzel avantajın olur...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
kendi kendini geliştirebilmen çok güüzel olur...
ama iyi bir gelecek istiyorsan mmutlaka güzel bi etiketin olmalı..
ya da çok ilerleyeceksin işinde..
ama senden daha az bilgi sahibi olan olanların daha yüksekte olması seni üzebilir sonraarı ...
onun için eğitim alma imkanın warsa al derim..
Hayatta bi yerlere gelmen istiyosan etiket ŞART :D

juniorxp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğitim konusunda dogru yoldasın kursa gıtmen senın ıcın daha yararlı olur gıdecegın yerı arastırdım acıkcası bayagı ovgu alıyor ve egıtmenlerı alanlarında en iyilerinin seçilmesinde özen gösterilmiş bence git derim.

Redschullone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurs kurs Kurs Başkada bir şey diyemeyeceğim :) herşeyin başında eğitim gelir.Eğitimsiz yoluna devam etmek çok zordur tökezlersin.Eğitimi en iyi alabileceğin yerlerden biride hiç kuşkusuz Bilişim Eğitim Merkezidir.İnşallah kararını verir bu yolda başarılı olursun.

Nisanci93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğitimsiz asla fakat kurstada sana biryere kadar öğretebilirler.Bilgeadamdan çıkarsan iyi olur.Hem referansın olur.Hemde bilgin.

kerem_ist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende bilişim eğitimi önerebilirim web -grafik değil başka bi eğitim aldım fakat teknik donanımı eğitmenleri falan iyiydi

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence kurs şart değil, kendinde eğer ilgin varsa gayet rahat öğrenebilirsin. Ama profesyonel (profesyonellikten kastım para kazanmak,meslek edinmek amaçlı) olmak istiyorsan, gerçekten bir serfitikanın olması şart. Ama kendin öğrenipte sonradan sadece sınava girerekte serfitika alabilirsin. Bu tür sınavlar ve kurumlar var. Kolayına hangisi geliyorsa, öğreniş tarzına göre olanı seç derim, ama illa ki başkasının yardımıyla öğreneceksin diye bir şey yok, tabi bu benim fikrim...

mtoprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hülya Telli
Autodesk Yetkili Eğitmeni
3dmax Eğitmeni
Autocad Eğitmeni

Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır.“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunların yerini bilgi almış durumdadır.” (Thomas A. Stewart)
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ülke, gelişmişlik düzeyini devam ettirmek ve maksimize edebilmek amacıyla, teknolojiye, bilimsel çalışmalara ve özelliklede insana yatırım yapılmasına önem vermekte ve bu alandaki çalışmalarına artan bir hızla devam etmektedir. Küresel rekabet hem ülkeler hem de kurumlar düzeyinde devam ederken rekabetin temeline hız, maliyet ve kalite yerleşmiş durumdadır. Ayrıca bu yapı içerisinde bilgi de önemli bir rol üstlenmektedir. Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır. Hammaddeleri elde tutmak değil, bilginin ve bilgi teknolojilerinin elde tutulması ülkeler ve işletmeler için yeni gerçek kabul edilmektedir.
İşletim sistemlerinin gelişmesi, bilgisayarların güçlenmesi, kişisel bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve hayatı kolaylaştırmasıyla beraber yeni bilgi alanları da ortaya çıkmış, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarda gelişmeye başlamıştır. Bugün birçok yazılım gündelik hayatımıza girdiği gibi istisnasız bütün iş dallarında kullanılmaktadır. Günümüzde her işletme bulunduğu sektöre, kendi koşul ve gereksinimlerine uygun ihtiyaç duyduğu yazılıma yatırım yapabilmektedir. Elle yapılan birçok iş, teknolojideki bu hızlı değişimden ve beraberindeki gelişmeden etkilenmiş, işin daha hızlı ve daha kısa bir sürede yapılması sağlanarak zamandan ve kaynaktan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.
Ağ teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, bilginin kişi ve kurumlar arasında etkin bir şekilde paylaşılması iş verimliliğinde artış sağlamakta ve elde edilen bilgi mekândan ve zamandan bağımsız değere dönüştürülebilmektedir. Burada önemli olan kişi veya kurumların kendi sektörlerine uygun sistemi veya ihtiyaç duydukları yazılımı doğru bir şekilde seçebilmeleridir.
Günümüzde tek bir yazılımla da her şey halledilebilir demek mümkün değildir. Farklı alanlardan örnekler verelim. Adobe ailesinin resim işleme, tasarım ve grafik üzerine kurulmuş, vektörel tabanlı bir resim düzenleme yazılımı olan photoshop programı ile düşündüklerinizi ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak bir tasarımcının Photoshop dışında diğer tasarım programlarını da çok iyi bir şekilde kullanabilmesi gerekir. Mesela Macromedia ailesinin kartvizit logo, yazı mizanpaj olarak kullanılan Freehand veya katalog, broşür ve amblem çalışmaları için kullanılan Corel Draw yazılımı gibi. Bunların dışında kitap tasarım olanaklarını kullanarak uzun belge projelerinde kolaylık sağlayan QuarkXpress programlarını kullanabiliyor olmakta tasarım sektöründe yer alan firmaların ve bu sektörde görev alanların bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Bu listeyi daha da genişletmek isteyenler baskı, multimedia ve grafikler için hazırlanmış Adobe Illstrator programını veya son yıllarda dergilerin, gazetelerin, kitap yayıncılarının ve reklam acentelerinin tercih ettiği Indesign programını da tercih etmelidirler.
Başka bir örnek, donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir. Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Ne kursa gittim ne de sertifikam var sadece yaptığım işlerim var ve bunlara dayanarak özel kurslardan ders vermek için teklif aldım.

Kurs çook önemli bir ayrıntı değildir. HErşey sen de biter. Kursa gittiği halde hiçbirşey yapamayanlar da var ;)

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ücretsiz sertifikalı online eğitimler de var. Çizgi TAGEM gibi güvenilir bir markanın eğitimleriyle kendini epey geliştirirsin. Ayrıca nette İnfinity teknolojinin görsel eğitimleri var. Onlarda çok iyi.

http://www.cizgi-tagem.org/e-kampus/