21olcaybaba21
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 2
http://www.hepsiburada....01330&categoryId=100221 aldım arkadaşlar nasıl yorumlarınızı alayım:clap:
teşekkürler sata 2 kabloyla sata 3 anakarta bağlıcam sorun olurmuGüzel ürün.
sata 3 hızı saniyede 750 mb miş sata 2 ise 300mb miş saniyede e bu disk 300 veya 750 mb s hıza ulaşabiliyomu?Diski tam hızda kullanamazsın. Tam hızda veri yazma,okuma ve kopyalama yapmak ve işletim sistemini bu diske kurduktan sonra tam hızda kullanmak istiyorsan her iki bileşenin de sata3 olması zorunlu.
he tamam eyvallahhayırlı olsun kablo olayında benim bildiğim sata kablosu olması yeter sata2-sata3 kablo olayı satıcıların hdd satarken birde kablo satma isteğinden yazıcılarda bu tuttu hdd içinde yapalım ya tutarsa deneyi ve tutmuş.
160 lira valla 1 tb güzel bi disk al bencebir tane biz alsak fena olmaz.
Sata2 sata 3 olayı satıcıların kablo satması ile alakalı değil. Anakartında sata3 destekli chipsetin varsa ve diskinde sata3 destekli ise kablonunda sata 3 olması lazım. Eğer sata3 destekli bir anakartın ve diskin varsa sata2 kablo ile bağlarsan 50mb hızını pek geçemezsin. Ama sata3 kablo ile bağlarsan 150mb ve üzeri hızlara çıkabilirsim 750mb hız biraz saçma olmuş ssdler bile 550-600 mb aralığında hız destekliyor.hayırlı olsun kablo olayında benim bildiğim sata kablosu olması yeter sata2-sata3 kablo olayı satıcıların hdd satarken birde kablo satma isteğinden yazıcılarda bu tuttu hdd içinde yapalım ya tutarsa deneyi ve tutmuş.
Sata2 sata 3 olayı satıcıların kablo satması ile alakalı değil. Anakartında sata3 destekli chipsetin varsa ve diskinde sata3 destekli ise kablonunda sata 3 olması lazım. Eğer sata3 destekli bir anakartın ve diskin varsa sata2 kablo ile bağlarsan 50mb hızını pek geçemezsin. Ama sata3 kablo ile bağlarsan 150mb ve üzeri hızlara çıkabilirsim 750mb hız biraz saçma olmuş ssdler bile 550-600 mb aralığında hız destekliyor.
bilmeyrun ama sata 2 kablo sata 3 hdd için yeter bakın benim hdd nin maximum hızı zaten sata2 max 300 mb miş :anakart sata3 destekli değil sata2 var sata3 kablo ile sata2 kablo aynı görünümde değil mi?
![]()
üzerinde yazyazıyormuş.
bütçe oluşunca alır görürüm anakart antika 775i945GZ asrock...Okuma hızın maksimum 200mb ortalama 152mb yani diskinin ulaşabileceği son hız 200mb.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Anakartın sata2 destekli ise o zaman sata3 kablo almana gerek yok. Disk sata3 olsa bile senin ulaşabileceğin son hız sata2 hızı olur.
yok kardeş anakart sata 3 destekli ama sata 2 kablo ile bağlıcam bu hdd yi anakartım bu : http://tr.msi.com/product/mb/H81M-P33.htmlOkuma hızın maksimum 200mb ortalama 152mb yani diskinin ulaşabileceği son hız 200mb.
Anakartın sata2 destekli ise o zaman sata3 kablo almana gerek yok. Disk sata3 olsa bile senin ulaşabileceğin son hız sata2 hızı olur.
ilginç acaba diske aşırı yüklenildide disk kafayı cozuttumuTuaf olacak ama ben bu HD Tune ile test yaptım ne oldu ise HDD'den sesler gelmeye başladı ondan önce yapmıyordu şimdi belli bir süre
Cıkcık ses yapıyor uzun bir süre sonra kesiyor Samsung 1TB Disk
Hayırlı olsun.
eyvallah bu aradayok kardeş anakart sata 3 destekli ama sata 2 kablo ile bağlıcam bu hdd yi anakartım bu : http://tr.msi.com/product/mb/H81M-P33.html
ilginç acaba diske aşırı yüklenildide disk kafayı cozuttumu![]()
ilginç acaba diske aşırı yüklenildide disk kafayı cozuttumu![]()
ver garantiye baksınlar seagate samsung'un hdd kısmını almış seagate'ten kaçış yok.
2011'de aldım vatanbilgisayardan garanti bitmiş ne yazık ki.
bizim transcend 4gb jetflash elite'in de garanti var mı? meçhul onunda fatura kayıp hd tune hata yoksa sese takma o zaman samsung hddler 1tb olanlar sesli olabiliyormuş sessiz olsada zamanla sesli olabilir sitesine bak garanti şartları vardır.
2 dene bad sector varSes yapıyor samsunglar doğru fakat bu test'den sonra değişik bir ses gelmeye başladı bundan aklımda ? işareti oluştu inşallah sorun olmaz
![]()
![]()
Transfer Hızları Disk'e göre normal geldi bana ama
2 dene bad sector var![]()
762mb bad sektör var sesin nedeni bu olabilir *chkdsk yapman gerek.
*chkdsk yazılışı yanlış olabilir ...
önemli bişey yoksa komle sil tekrar bölümle bad sektörleri kullanılmayan yerlere getir.
o zaman ikinci hdd alırsan onu c yeniyi d yaparsın.