Soru Warp Cloudflare Kullanmak Oyunlarda Sıkıntı Yaratır mı?

eddardstark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar warp cloudflare kullanıyorum ve steam den oyun oynamaktan çekiniyorum. Warp tan steam oyunlarını oynamak sıkıntı yaratırmı araştırdım bir kesim evet bir kesim hayır diyor net bir cevap alamadım yardımcı olu rmusunuz?

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
390
Ben de merak ediyorum

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,307
Steam'den pek anlamam ama bildiğim bir şey varsa o da VPN yazılımlarını kullansan bile gerçek IP adresinin bulunabileceği.

Yani VPN açtığınızı tespit etmek çok zor bir şey değil.

Intel Pentium

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
213
VPN kullanmak her zaman ban sebebi değil ama nasıl kullandığın çok önemli. Mesela sadece gizlilik için veya bağlantı sorununu çözmek amacıyla kullanıyorsan genelde bir problem çıkmaz. Ama iş Steam üzerinden ucuza oyun almaya gelirse, orada işler değişiyor.

Online oyunlarda da dikkatli olmak lazım. CS:GO, PUBG gibi oyunlarda VPN yüzünden bağlantın sık değişirse ya da gecikme olursa, sistem seni hileci zannedebilir. Bu da VAC ban gibi sonuçlara yol açabiliyor. Her zaman olmasa da risk var.

Tek kişilik oyunlarda sorun olmaz genelde ama sürekli IP değiştiriyorsan bazı oyunlar seni şüpheli kullanıcı olarak algılayabilir. Kısacası VPN'i ne için kullandığın önemli. Sadece güvenlik ve gizlilik için kullanıyorsan sıkıntı çıkmaz ama kuralları aşmak için kullanırsan risk almış oluyorsun.