VPN IP adresimizi gizler mi?

Zlenfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Merhaba Beyler ben bir zat VPN kullanıyorum sizce VPN bizi şikayet ettiklerin'de ip adresimizi bulabilirlermi?

Zlenfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Onun için demiyorum mesela yaptım Bulabilirlermi diyorum

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
TouchVPN kullanıyorum ve oyuna girerken kullanıyorum sizce beni savcılığa şikayet etseler bulabilirlermi
TouchVPN, kayit tutan bir VPN saglayicisi. Turk yargi makamlarinca istenirse bilgi vermeleri konusunda kesin bir sey diyemeyecegim ancak ellerinde bilgilerin mevcut oldugunu soyleyebilirim. Sitelerine giris yapilabildigine gore bilgi vermis olma ihtimalleri var. VPN saglayicilari bilgi vermeyince Turkiye'den girisleri engelliyorlar genelde.

Zlenfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Tamam Teşşekürler

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Çoluk çocuk işidir vpn ile gizlenmek :D Tabii olarak bulur devlet, vpn değil çok daha gelişmiş sistemleri kullansan bile ...
Bence yanlis bir bakis acisi. %100 anonimlik, kesin bulunamamak gibi bir sey tabiki mumkun degil ancak Amerika gibi internet istihbarati konusunda uzaya cikmis bir ulke tarafindan aranmiyorsaniz ve nasil gizleneceginizi az cok biliyorsaniz sizi yakalamalari kolay olmayacaktir.

Edit: VPN dedigimiz sey bir teknolojidir, firma degil. Bu teknolojiyi kullanmasini bilirseniz coluk cocuk isi degildir. Anonimligin ve gizliligin temelidir.

Orantı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Son derece güvenilir bir VPN kullanman lazım ki bilgilerini tutmasın. Ama VPN firmaları bilgilerini kaydederler ve devlet istediği zaman verebilirler. Kısaca bulunabilirsin.

Zlenfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Saten Gerekli Şeyleri Yapıyorum VPN KULLANIYORUM MAC adresi değiştirici kullanıyorum sürekli aynı hesaba VPN ile giriş yapıyorum

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Son derece güvenilir bir VPN kullanman lazım ki bilgilerini tutmasın. Ama VPN firmaları bilgilerini kaydederler ve devlet istediği zaman verebilirler. Kısaca bulunabilirsin.

Guvenilir olup kayit tutanlar da mevcut. VPN, alinan ve gonderilen trafigin gectigi bir ag teknolojisidir. Genel kullanim amaci gizlilik ve anonimlik olsa da her zaman bunun icin kullanilmaz. Bunu dememin sebebi milyonlarca musterisi var diye bir VPN saglayicisinin kayit tutmadigini dusunmemeniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saten Gerekli Şeyleri Yapıyorum VPN KULLANIYORUM MAC adresi değiştirici kullanıyorum sürekli aynı hesaba VPN ile giriş yapıyorum
IP adresini degistirmek sizi yakalanmaz yapmayabilir. Eger kayit tutan bir VPN saglayicisindan hizmet aliyorsaniz anonimlik icin ha modem IP'nizi kullanmissiniz ha VPN kullanmissiniz. Ayrica halka acik bir internet agina ya da bir baskasinin modemine baglanmamissaniz MAC adresi degistirmeniz bir sey ifade etmez.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Bulmak isteyen her şekilde bulur.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
957
Öyle herkes bulamaz ama işin içine devlet girerse anında bulunur

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Karşı sunucu VPN ile bağlandığınızı görüyor. İsterse engelleyebilir. İsterse bağlantı noktalarını takip edebilir.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Ücretsiz vpn kullanırsan bulunabilir , Ücretli kaliteli VPN kullanırsan Hayır .

Devlet isterse bilgileri VPN şirketinden alır diyenlere sesleniyorum o işler öyle değil .

Ücretli bir VPN Satın alırsan bir sürü sözleşme var , VPN Şirketinin kendi gizlilik politikası var bunların arasında sizin bilgilerinizi kesinlikle başka bir kurum / ülke ile paylaşmamasıdır , VPN şirketlerinin en çok dikkat ettikleri madde bunlardan biridir , öyle polis ,devlet isterse gidip Amerikalı şirketten veya Rus şirketten kullanıcının bilgilerini alamaz, şirkette kesinlike paylaşım yapmaz / yapamaz.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Ücretsiz vpn kullanırsan bulunabilir , Ücretli kaliteli VPN kullanırsan Hayır .

Devlet isterse bilgileri VPN şirketinden alır diyenlere sesleniyorum o işler öyle değil .

Ücretli bir VPN Satın alırsan bir sürü sözleşme var , VPN Şirketinin kendi gizlilik politikası var bunların arasında sizin bilgilerinizi kesinlikle başka bir kurum / ülke ile paylaşmamasıdır , VPN şirketlerinin en çok dikkat ettikleri madde bunlardan biridir , öyle polis ,devlet isterse gidip Amerikalı şirketten veya Rus şirketten kullanıcının bilgilerini alamaz, şirkette kesinlike paylaşım yapmaz / yapamaz.

Ucretli-ucretsiz kaliteli-kalitesiz seklinde ayrim yapmak kesin bir sonuc vermeyebilir.

Kesinlikle paylasmamaktan bahsedemeyiz. Ucretli-ucretsiz her VPN saglayicisinin gizlilik politikalari oldugu gibi 'kabul edilebilir kullanim politikasi' da vardir. Bazi durumlarda bilgilerinizi baska kurum ve ulkelerle paylasabilirler.

Eger gizlenmek icin istiyorsaniz ucretli VPN'lerin cogu yetersiz kalabilir. Kayit tutmayan VPN hizmetlerini tercih etmelisiniz. Cogu firma kayit tutmadigini soyler ama bircogu tutar. Bu yuzden gizlilik politikalarini, kanarya sayfalarini, belli araliklarla paylastiklari raporlari ve gizliliginizi nasil sagladiklarini incelemek gerekiyor.

Ucretli VPN'lerin hepsi beni korumayacaksa neden varlar diye dusunebilirsiniz. Kaliteli bir VPN hizmetini Netflix gibi platformlarda dizi izlemek isteyen ancak ulkesinde ilgili icerigi izlemenin mumkun olmadigi icin alanlar da var. Torrent kullanirken telif hakki troll'leri denilen, torrenti indiren tum IP adreslerine dava acip para isteyen hak sahiplerinden korunmak icin alanlar da var. Boyle durumlarda cogu saglayici sizi koruyabilir ama her durumda yeterli olmayabilir. Ihtiyaciniza uygun saglayici secmelisiniz.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Webrtc kapalı olsun.VPN şirketine bağlı bulunup bulunmaman.Gizlilik konusunda en iyi Tor browser.

Orantı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
@Görkeem, madem öyle hackerlar gitsinler Nord vpn bilmem Proton vpn ile yapsınlar işlerini.
Bir kere kişi bir suç işlerse vpn firması o tutmuyoruz/vermiyoruz dediği bilgileri gayet de verir. Vermezse zaten suçu firmanın kendsine atabilirler. Ben de orada ondan bahsediyorum.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,459
TouchVPN kullanıyorum ve oyuna girerken kullanıyorum sizce beni savcılığa şikayet etseler bulabilirlermi
VPN şirketiyle görüşüp ip adresini her türlü bulurlar. Saçma sapan iş yapıp başını belaya sokma

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Devletler (muz cumhuriyetleri hariç) şirketlere çoğu zaman başvurmaz bile sadece hukuki bir mesele olduğu zaman veri kaydını ister ama zaten elinde olan bir bilgidir. Devletlerin öyle gelişmiş sistemleri ve teşkilatları var ki vpn filan önemsenmez bile...

Hadi diyelim bazılarının hayallerindeki gibi vpn şirketleri çok sağlam olsun ve veri vermesin :D Ama fakat bir devlet ne yapar eder o bilgisayara yüklenen programı kırar, sınırları içerisindeki tüm vpn kullanıcılarının anlık takibini yapay zeka ile takip eder ki günümüzde buna bile gerek yoktur.

Beyler DEVLET denince öyle basit şirketlerle kıyaslamayınız lütfen...

TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devleti Rus Pantsirlerini bile çooook önceden hacklemiş ve yok etmiş bir devlettir, çoluk çocuk işleri ile meşgul muz cumhuriyeti değildir.

Son düzenleme:

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Devletler (muz cumhuriyetleri hariç) şirketlere çoğu zaman başvurmaz bile sadece hukuki bir mesele olduğu zaman veri kaydını ister ama zaten elinde olan bir bilgidir. Devletlerin öyle gelişmiş sistemleri ve teşkilatları var ki vpn filan önemsenmez bile...

Hadi diyelim bazılarının hayallerindeki gibi vpn şirketleri çok sağlam olsun ve veri vermesin :D Ama fakat bir devlet ne yapar eder o bilgisayara yüklenen programı kırar, sınırları içerisindeki tüm vpn kullanıcılarının anlık takibini yapay zeka ile takip eder ki günümüzde buna bile gerek yoktur.

Beyler DEVLET denince öyle basit şirketlerle kıyaslamayınız lütfen...

TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devleti Rus Pantzirlerini bile çooook önceden hacklemiş ve yok etmiş bir devlettir, çoluk çocuk işleri ile meşgul muz cumhuriyeti değildir.

Dunya uzerindeki sayili kisiler haricinde bu dedigin utopik seyler, vatandasin devlet tarafindan hacklenmeye calismasi falan herkese olmuyor :)

Kullanicinin hangi cihazi kullandigini bilmiyorlar ki sizabilsinler, bilseler IP adresini bulmak icin neden ugrassinlar?

Wireguard ve OpenVPN protokolleri acik kaynak. Yani devlet ya da herhangi birisi arka kapi koyamiyor.

Trafigi izlerler diyebilirsin. Kullanici ile VPN sunucusu arasindaki tum trafik sifreleniyor ve izlenmesi imkansiz hale geliyor.

Veri talep edilse ve vermek isteseler bile veremeyecek saglayicilar var. Yuzlerce musteriye ayni IP adresini veriyorlar ve internal trafik ile ilgili de hicbir kayit tutmuyorlar. Yani bir musteriyi diger musterilerden ayirt etmeleri mumkun degil.

Kullanmasini bilen kisi VPN ile IP adresini guclu sekilde gizleyebilir. Yakalanmaz diye bir sey yok, her sey IP adresine bagli degil ama her sey senin sandigin kadar kolay da degil. Kimin ne kadar ihtiyaci varsa kendisini o kadar gizler. Pesinde federaller olan adam NordVPN alip Windows'a kurup Gmail'e girecek degil merak etme :)

Son düzenleme: