Vodafone faturasızda her ay vergi kesiliyor.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar vodafone kullananlar için sizleri de bilgilendireyim dedim. Artık Vodafone faturasız (yada eskiden kontürlü olan) hatlardan her ay 1.1 TL Telsiz Kullanım Ücreti kesiliyor... Daha bir yıl öncesine kadar hiç duymadığım bilmediğim birşey yeni ortaya çıkıyor ve şu birkaç aydır sabit ücret gibi bakiyemden para alıyorlar.:thumbdown:
Cebimde telsiz mi kullanıyorum? Hayır. sadece özel bir şebeke ağına aboneyim.
Böyle saçma birşey olamaz, kim için, ne için ödüyorum ben bu parayı.

Müşteri izmetlerini aradım...
beyfendi yeni uygulamakta olduğumuz birşeydir, tüm abonelerimizden kesilir gibi bir açıklama yaptı.:thumbdown:

by_bassist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bu telsiz kullanım ücreti her operatörde var şuan da ve devlet denetleme kurulu kararınca uygulanan bi sistem yani sadece vodafone a özel değil türkcell ve avea da da var bunlar her ay ilk yüklemende bundan sonra 1.1 tl ücret kesecek senden...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Devlet vergiden zamlardan şurdan burudan millete attığı kazık yetmiodu birde kullandığımız gsm hatlarındanda bir kazık daha atıyor!!!

Haram zehir zıkkım olsun eğer hakkımızı haksız yere alıyorlarsa!

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Devlet vergiden zamlardan şurdan burudan millete attığı kazık yetmiodu birde kullandığımız gsm hatlarındanda bir kazık daha atıyor!!!

Haram zehir zıkkım olsun eğer hakkımızı haksız yere alıyorlarsa!

Haram zıkkım he :D :D Bişey olmaz valla çatır çatır yiyorlar :D

islamzeki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telsiz kullanım ücreti Vodafone Ön Ödemeli Hatlarda Standart tarifede kesilmemektedir. Diğer ön ödemeli tarifelerde kesilmektedir.

darkman1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazen keşke taş devrinde yaşasaydım diyorum. Vergi yok bişey yok :)

by_bassist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
içimiz dışımız vergi oldu zaten en azından bu 1.1 tl koymuo fazla :)

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
standart tarifesindeki konuşmalara baktın mı :D çok pahalı.. 1.1tl versen daha iyi :D

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Telsiz kullanım ücreti Vodafone Ön Ödemeli Hatlarda Standart tarifede kesilmemektedir. Diğer ön ödemeli tarifelerde kesilmektedir.
Hayır kardeşim! Herkesten alıyorlar. Ben faturalı DEĞİLİM! buna rağmen her ay sabit ücret gibi ödüyorum. Türkiyede vergiler öyle abartılmaya başlandıki, normal bir devlette yaşayan görse OLAĞANÜSTÜ HAL SANIR....

islamzeki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır kardeşim! Herkesten alıyorlar. Ben faturalı DEĞİLİM! buna rağmen her ay sabit ücret gibi ödüyorum. Türkiyede vergiler öyle abartılmaya başlandıki, normal bir devlette yaşayan görse OLAĞANÜSTÜ HAL SANIR....
Ben standart tarifedeyken benden almıyor ama tarife değiştirdiğimde alıyor yani sende standart tarifede alıyor olması garip olmasına rağmen başka bir kaç kişi daha böyle bir iddia da bulunda galiba benim dediğim olayda tam gerçekleşemiyor ya da gerçekleşemiyor.Yani ben yanlış değilim sende yanlış değilsin : D

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

standart tarifesindeki konuşmalara baktın mı :D çok pahalı.. 1.1tl versen daha iyi :D
Ewt tarife pahalı olabilir ama konumuz o değil : )

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
turkcell, vodafone ve aveadan daha önce kesmeye başladı 1.1 tl lik vergiyi

polatoglu58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim şimdiye kadar hic kesilmedi gelen mesajlarda ise telsiz kullanım ücreti olan 1.1 tl tarafımızdan ödenmiştir diye geliyor. Benimkini kendileri ödüyor :D

by_bassist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seninkini üstlenmiş operatörün biz öyle babacan bi operatör bulamadık valla her ay direk alıyor :D

konyak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nereden vursak kar yoluyla yola çıkıyor operatörler artık... Niçin faturasız hat kullanılıyoruz vergi kesilmesin diye artık o özelliği de kalmadı helal:S

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Valla ben vodafone faturalı kullanıyorum . avantaj paketlerinden ancak hiç bi ay paket tutarında bi fatura ödemedim :)

trgevent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon ile iletişim kurulduğu için kullanılan hatlar bir nev'i telsiz olarak değerlendirilip 12 aylık vergi olan 12-13 TL operatörlerden kullanıcılar adına tahsil ediliyor. operatörler de 12-13TL/12 Ay= aylık 1-2TL gibi bir rakam yansıtıyor.

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:05 ----------

Her GSM abonesinin devlete ödemekle yükümlü olduğu Telsiz Kullanım Ücreti, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunun 46. maddesi ve ekli ücret tarifesi gereğince sistemde yer alan her abonenin yıllık 13,2 TL olarak devlete ödemekle yükümlü olduğu bir ücrettir. Bu ücret abonelerimiz için aylık 1,1 TL olarak taksitlendirilerek 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren aylık taksitler halinde tahsil edilecektir.

"Telsiz Kullanım Ücreti’ni benim adıma Vodafone ödesin." diyorsanız Cep Standart Tarifesi tam size göre! Tarife hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

*01.01.2011 ve sonrasında numarasını Vodafone faturasız hatta taşıyan, yeni faturasız hat alarak Vodafona’a gelen ve ihya veya devir işlemi yapmış abonelerimizden 31 Aralık 2011’e kadar Telsiz Kullanım Ücreti alınmayacaktır. Uygulamanın başladığı 01.08.2011 tarihinden itibaren Vodafone faturalı hattan faturasız hatta geçiş yapan abonelerimizden 31 Aralık 2011’e kadar Telsiz Kullanım Ücreti tahsil edilmeyecektir.

*Kurumsal faturasız hat sahibi aboneler bu uygulamaya dahil değildir.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
daha birkaç ay öncesine kadar ödemediğim vergi yeni mi akıllarına geldide yansıtmaya başladılar? neden yeni tarifeler çıkarmayı biliyorlarda, bu vergiyi yasa çıktığı gibi bizede yansıtmadılar ve birkaç aydır bunu yürürlüğe sokuyorlar? bana sorarsanız hepsi stratejik pazarlama tekniğinden başka birşey değildir...! BENİ ZORLA FATURALI OLMAYA İTEMEZLER!!! Bu vergi devlet adına kesiliyor demeyi çok iyi biliyorlar, neden telsiz ve operatör şebekesi arasındaki farkı görmezden geliyorlar? bunun bir açıklamasımı var? bence işlerine geldiği için. MERAK ETMEYİN 1.1 TL FATURALI OLMAM İÇİN YETERLİ DEĞİL :D mesela birkaç vergi daha olsun ismide, elektrikli batarya kullanım ücreti olsun :D birkaç lirada buşekilde yansırsa, artık faturalı tercih etmek zorunda kalırım. hem sabit ücret hem kontör parası zor olur. :D (tabi eğer standart tarifeye geçip telefon görüşmelerinden vazgeçmezsem)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu aslında en çok turkcelle yaradı , Eskiden bu vergiyi operatörler öderdi devlete , artık vatandaşa ödetiyorlar.
Operatör açısında normali bu ,
Devlet açısından ; %18 KDV + Deprem vergisi + bu vergi alınıyor
Vatandaş açısından koyun olduğu için sıkıntı yok

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Telefonu açmak, bir tanıdığınızı aramak sizi ürkütüyormu? halen dakika hesabımı yapıyorsunuz? yada internete girerken kota aşacak diye tıkladığınız linklerimi sayıyorsunuz? Sizce %100 e yakın kapsama alanına erişmiş bu denli güçlü GSM şebekelerini neden özgürce kullanmıyoruz?
Türkiyede, özel şirketler gelişip yurtiçinde ve yurtdışında rekabet edebilecek serbest bir ekonomik düzene sahip. fakat neden internet ve telefon görüşmeleri (telekomünikasyon) bukadar sınırlı?
%18 katma değer vergisi ve %25 özel iletişim vergisi, toplamda %43 lük bir oranla devlete vergi veriyorum. Bunlara ek olarak son derece anlamsız olan telsiz kullanım ücreti sabit ücret gibi bakiyemden düşülüyor ve daha sayamadığım işlem ücretleri, yeni abonelik ücretleri vs...
Gelingörünki, telekomünik iletişim hizmeti artık şirketlerin çabasıyla bile ulaşılabilir durumda görünmüyor.
Bu fahiş vergi düzenlemesi değişmediği sürece, hiçbirzaman tam anlamıyla iletişim hizmeti alabileceğimi sanmıyorum.

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
off neden vodafone aldımki türkcell almak istedimde bizimkiler telefondaki oyunları oynuyolar hep kontür alıyo diye vodafone a geldiler banada geç dediler sinir oldum zaten evde çekmiyo bu nasıl şey

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Turkcell almıyor sanki..:)

hpdesktop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben faturasız hattı kapattım duruyor 3 aydır.1 tl ücretim birikmiş 3 tl olarak benimi bekliyor :D

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
standart tarifede degilsen tl borcun birikmistir hic konusnasan bile bunu sabit ucret gibi odemek zorundasin.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
avea da alıyor şahsen saçma buluyorum

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3 aydır yüklemiyorum ne halivarsa görsün.. Mahkemeyemi vercek :D

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bunlar insanları zorla faturalı yapmak için oyun oynuyorlar sanki...
faturasız kullanıyorum ama neden SABİT ÜCRET gibi her ay lira alıyorlar benden??

küçükerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüm operatörler yapıyor türkcell çoktan dır yapıyor yalnız türkcell kullanıyorum onu biliyorum sadece türcell bu uygulamaya geçmeden mesajarla uyardı diğerleri uyardımı bilmiyorum

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
evet baktım. zavallı, telsiz kullanım ücretiyle dolandırıldığını zannetmiş. Oysa bilmiyorki halka hizmet amacıyla kurulan iletişim bakanlığının (BTK) bilgisi dahilinde gerçekleşen bir durum olduğunu.
eğer telsiz ve telefonun farklı şeyler olduğunu anlayabiliyorsam, bu sabit ücret gibi her ay kesilen vergininde haksız olduğunu düşünürüm şahsen.
Eğer bu yalnızca devlete ödenen bir vergiyse, ismi değiştirilsin! telsiz kullanım vergisi olsun!