VODAFONE cayma bedeli

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Arkadaşlar selamlar. Bugün Vodafone'a geçtim ancak internet hızından ve hat çekişinden memnun değilim. Bir ara yeni kanun vardı 15 gün içerisinde cayma bedeli ödemiyorduk falan. Bu tarz bir şey var mı gerçekten ? Bilgisi olan birileri yazabilirse sevinirim...

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Arkadaşlar selamlar. Bugün Vodafone'a geçtim ancak internet hızından ve hat çekişinden memnun değilim. Bir ara yeni kanun vardı 15 gün içerisinde cayma bedeli ödemiyorduk falan. Bu tarz bir şey var mı gerçekten ? Bilgisi olan birileri yazabilirse sevinirim...

Selamlar mobil hatlarda bu şekilde hak bulunmuyor. Ancak hatta yeni geçmiş olduğun için çıkan bir faturan yok ve almış olduğun bir indirimde yok bundan dolayı cihaz veya aksesuar almadıysan cayma bedelin olmayacaktır. Sadece kullandığın gün kadar aylık ücret faturan çıkar.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Selamlar mobil hatlarda bu şekilde hak bulunmuyor. Ancak hatta yeni geçmiş olduğun için çıkan bir faturan yok ve almış olduğun bir indirimde yok bundan dolayı cihaz veya aksesuar almadıysan cayma bedelin olmayacaktır. Sadece kullandığın gün kadar aylık ücret faturan çıkar.

Yani senin aktardığın bilgiye dayanırsak 1 günlük fatura ücreti ile anlaşmamı iptal edebilirim öyle mi ?

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Evet BTK kuralı gereği kullanıcıya yararlanmış olduğu ayların indirim tutarı ile kalan ayların indirimli aylık ücretleri toplamı kadar cayma bedeli yansıtılabilir.

Örneğin sen normalde taahhütsüz fiyatı 50tl olan tarifeden 12ay söze 30tl den yararlanıyorsun. 2ay kullanıp iptal edersen senin faturana iki dönem yararlandığın toplamda 40tl indirim cezai bedel olarak yansır. Sen hiçbir indirimden yararlanmadığından cayma bedeli sana fatura edilemez. Ancak dediğim gibi özel bir sözleşme ve aksesuar ve opt den fayda almadıysan bu bilgi geçerlidir.

Aynı zamanda opt mobil uygulamasında taahhüt sorgulamaları yapılmakta oradan da sorgulama yapabilirsin.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Evet BTK kuralı gereği kullanıcıya yararlanmış olduğu ayların indirim tutarı ile kalan ayların indirimli aylık ücretleri toplamı kadar cayma bedeli yansıtılabilir.

Örneğin sen normalde taahhütsüz fiyatı 50tl olan tarifeden 12ay söze 30tl den yararlanıyorsun. 2ay kullanıp iptal edersen senin faturana iki dönem yararlandığın toplamda 40tl indirim cezai bedel olarak yansır. Sen hiçbir indirimden yararlanmadığından cayma bedeli sana fatura edilemez. Ancak dediğim gibi özel bir sözleşme ve aksesuar ve opt den fayda almadıysan bu bilgi geçerlidir.

Aynı zamanda opt mobil uygulamasında taahhüt sorgulamaları yapılmakta oradan da sorgulama yapabilirsin.

Özel sözleşmemi bilmiyorum ama tam olarak neye abone olduğumu söyleyeyim o zaman. Belki daha net aydınlanma olabilir, kafa karışıklığı ortadan kalkar.

Vodafone Devreden 5gb 'a abone oldum ayrıca sosyal pass e abone oldum. Herhangi bir cihaz ya da aksesuar almadım.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Özel sözleşmemi bilmiyorum ama tam olarak neye abone olduğumu söyleyeyim o zaman. Belki daha net aydınlanma olabilir, kafa karışıklığı ortadan kalkar.

Vodafone Devreden 5gb 'a abone oldum ayrıca sosyal pass e abone oldum. Herhangi bir cihaz ya da aksesuar almadım.

O zaman sıkıntı yok her duruma karşılık sistemden sorgula 0tl görmen gerekiyor cayma bedeli olarak.

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312

Vodafone gerçekten çöp gibi inerneti var aynı cihaz ile 3 Operatöründe 4.5g hızına baktım
Turkcell 200 Mbps download
Türk Telekom 100 Mbps download
Vodafone 10 Mbps download
Veriyor farklı saatlerde yine denedim eşit olsun diye hep aynı cihaz ile (iPhone 6s Plus) yaptım testi hepsinin 4.5g si Full çeken yerde yapıldı sonuç hep aynı değerlerde. 1 seneyi gecik turkcell kullanıcısıyım dün Türk Telekom Efsane Prime 20 Gb sözleşmeli faturalı tarifesine geçiş yaptım 3-4 güne geçiş tamamlanır yazarım deneyimleri. Tarife çok iyi 20 gb 1000 dk 1000 sms 45 lira ilk 3 ay 50 gb veriyor 3. Ayın sonunda bi daha hep 20 gb. Daha sonra 24 ay ücretsiz Muud premium, 24 ay ücretsiz Tivibu süper paket, 24 ay ücretsiz 150 gb bulut depolama alanı, 24 ay ücretsiz türk telekom Wifi noktalarından ücretsiz Wifi erişimi bence güzel tarife bulunduğun yerde türk telekom çekiyorsa geç derim benim olduğum yerde türk telekom Full çektiği için geçiş yaptım çekmeseydi Turkcell'den devam ederdim ama vodofone geçmezdim asla. hiç bulaşma internet 4.5 g genelde ortalama hep 10-15 Mbps download veriyor bu iyi hali 4.5g nin Full çektiği yerde bu hızı aldım genelde vodafone kullanan arkadaşlarıma bakıyorum hızları 1 - 5 Mbps arası değişiyor 4.5 g icin şaka gibi bir hız

Son düzenleme:

Furkan Aydoğan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Merhabalr 15 gün içinde geçiş yaptınız mı acaba ?Eger geçiş yaptıysanız herhangi bir cayma bedeli ödediniz mi ? .

Ledenav

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Ben süresi bittiği halde faturalıdan çıkarmadılar. Allah yardımcın olsun.