Vodafon a geçtim, Telefon şarjım yarım güne indi !!

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Numaramı Turkcell den Vodafon a taşıdım. Turkcell de iken telefonumun şarjı 1,5-2 gün giderken Vodafon da neredeyse 1/2 (yarım) gün gitmeye başladı. Bu konuda muzdarip olup çözüm bulan var mı?
Telefonum "HTC desire"

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
3g edge gps wifi bunları kapadınmı

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şimdi şu şekilde Moble Network ayarları "gsm/WDCMA otomatik" te iken internete 3g hızıyla giriyor. Ama internete girmesem dahi şarjı yiyor. Fakat ayarı "sadece GSM" yaptığımda internete EDGE ile çıkıyor, interneet girmediğimde şarjı normal gidiyor. Asıl sorun şu: Telefon ayarı "WDCMA" yani 3G de iken internete girmesem dahi şarjın AZ gitmesidir.. Tabi şöyle bir soruda çıkıuyor: Aynı ayarda Turkcell de iken şarjımın bu kadar çabuk bitmiyordu..

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
3g de iken çekim gücünüz düşük mü? Çekim gücü düşük ise telefonunuz daha fazla güç harcayacaktır. Ben de evimde 3g tek diş çektiğinden telefonumun 3g ayarını kapatmak zorunda kalıyorum...

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
internete girmesen bile 3g hep acık kalıor bu nedenle şarjın cabuk gidiyor.
yukarda yazıklarım herzaman kapalı kalsın kullanacagın zaman açıp kullanırsın . cok fark edecektir.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
İlk defa duydum böyle bişey. 3g şebekesinde yazıldığı gibi sinyal az ise daha fazla güç tüketir. Onun haricinde operatör farklılığı böyle bir sonuca yol açmaz.

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
internete girmesem bile, data hattı açık olup neden fazladan batarya yesin ki? Turkcell, Aveada böyle bir sorun yok. Zaten mantıklı olan şudur: Sadece veri alış verişi olursa Data bağlantısına geçer ve ona göre güç çeker.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
öyle değil işde evde modemin acık internet kullansanda kullanmasanda elektrik tuketimi var demi modemini kapatırsan biraz daha az fatura ödersin
3g denen bir donanım var 3g ayarı acıksa sureklı o donanımın calışması ekeltrik tuketmesi gereklidir kullan yada kullanma.

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
3g açık ve görüntülü konuşma yapmıyor olsanız bile 3g şebekesi üzerinden konuşma yaparsınız ve bu şarjı da fark ettirir. Telefonların özelliğine baktığınızda hep şöyle yazar Talk time up to 11h (2g) / up to 7h (3g)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
"Ayarlar>Kablosuz özelliği ve ağlar>Mobil Şebekeler>Hep açık mobil veriyi etkinleştir" işaretliyse,seçenekteki işareti kaldırıp deneyin şarj ne kadar gidecek diye.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
arkadaşım internette biraz araştır. biliyoruz konusuyoruz. ordaki değerler normal değil bir kere iphone da 9 saat wifi diyor ama 3 saat içinde pil tükeniyor mesela
ordaki değerler esas alınmamalı.
bir üsteki arkadaşın dedigi ayarlara gir sorunun cozulecek.

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın arkadaşlar o zaman şu soruya cevap verin: Aynı ayarlarda Turkcell ya da AVEA da niye aynı gücü tüketmiyor??

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,151
Durum 3G ile alakalı değil. Telefonu manytik alanı olan bir yere koyup 15 dk kadar bekletirseniz (Örneğin hoparlör yanına), telefonun kendi kendine bir şeyler gönderip aldığını görebilirsiniz. Hani dıdırıt dıdırıt diye ses gelir ya birisi sizi aradığı zaman müzik seti hoparlöründen. Kimse aramasa da anlamadığım bir şey oluyor. Bunun da etkisi çoktur.

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar 3G yi gerektirecek Gücü tüketmesi için 3G içeren data alışverişi yapması lazım. Eğer herhangi bir 3G veri alışverişi yoksa telefonun normal güç bekleme modunda olur. Çalışma mantığı bu. ihtiyaç olursa 3g ye geçer ve kullanır ona göre güç tüketir.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşım 3G zayıf çekiyorsa sorun normaldir...

Senin internete girip girmemen değil mesele...

Telefonun sürekli arka planda 3g ile 2g arasında geçiş yapmasıdır...

Sen sadece internete girerken çalışmıyor bu ağlar... Her zaman sen internete girecekmişsin gibi arkaplanda hazır bulunuyor...

3G zayıf çektiği an 2G ye düşüyor... Sonra sürekli 3G ye bağlanmaya çalışıyor... Sonra tekrar 2G ye düşüyor ve bu sirkülasyon senin batarya ömrünü kısaltıyor

senin bulunduğun bölgede Turkcell ve Avea nın 3G sinyal kalitesi daha güçlü olduğu için onlarda bu sorun olmuyor...

Ayarlardan Mobil Ağ > Mobil ağ her zaman etkin seçeneğini kapat...

Sadece internete girmek istediğin zamanlar açarsın....

NaMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cevap basit bulunduğun bölegede turkcellin 3g cekim gücü vodafonedan daha yüksektir vodafoneda sinyal kalitesi az oldugu için telefon en iyi sinyal gücüne ulaşmaya çabalaadığından daha fazla enerji tüketiyor dışarı çıkıyorum geziyorum deme evinde bulunduğun süre bile etiker

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bazi telefonlarda 3g/gps'i sadece baglanti talebi durumunda calistir, su kadar sure kullanilimayinca kapat secenegi/ozelligi bulunuyo onu ayarlarsan otomatik ayarlar. operator degisince ayarlar sifirlanmis olabilir. 3g aciksa az da olsa calisir durumda kalir cunku surekli baglanti kontrolu yapar . bataryan eskimis de olabilir :P
turkcell hatti naaptin cope atmadiysan onla bi deneseydin tekrar :D
belki de internet bedava diye fazla kullandin telefonu uzun sure dusuk sarjda kaldimi da zarar gorebiliyo batarya bazen .

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım 3G zayıf çekiyorsa sorun normaldir...

Telefonun sürekli arka planda 3g ile 2g arasında geçiş yapmasıdır...

Sen sadece internete girerken çalışmıyor bu ağlar... Her zaman sen internete girecekmişsin gibi arkaplanda hazır bulunuyor...

3G zayıf çektiği an 2G ye düşüyor... Sonra sürekli 3G ye bağlanmaya çalışıyor... Sonra tekrar 2G ye düşüyor ve bu sirkülasyon senin batarya ömrünü kısaltıyor

senin bulunduğun bölgede Turkcell ve Avea nın 3G sinyal kalitesi daha güçlü olduğu için onlarda bu sorun olmuyor...

Ayarlardan Mobil Ağ > Mobil ağ her zaman etkin seçeneğini kapat...

Sadece internete girmek istediğin zamanlar açarsın....

1- Bu sorunu sadece ben yaşamıyorum, internette biraz araştırma yaparsanız çok kişi yaşadığını göreceksiniz. Farklı bölgelerdeki kişiler..
2- Çalışma mantığı şu değil mididr: Telefon data alışverişi yapmaya başlar ise önce baz istasyonuna bakar 3G destekliyor mu? SOnra telefonu 3G moduna alarak o hızda nete çıkar ve ona görede fazla güç tüketir. Burdaki konu şu: Veri alışverişi olmadan Baz istasyonunda 3G var yada yok anlamak için bu kadar şarj tüketmemesi lazım.!!

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bak şimdi bende vodafona geçmeyi düşünüyordum vazmı geçsem ne :D

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
daha doğrusu vodafone da şarjın az gitmesi vodafone da baz istasyonları sürekli değişiyor. bende de 5800 var. turkcell de vodafone un iki katı gidiyor. internetten okuduklarım kadarıyla anladığım bu. yani vodafone sürekli baz istasyonu değiştiriyor. bu yüzden şarj daha kısa süre gidiyor :)

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
daha doğrusu vodafone da şarjın az gitmesi vodafone da baz istasyonları sürekli değişiyor. bende de 5800 var. turkcell de vodafone un iki katı gidiyor. internetten okuduklarım kadarıyla anladığım bu. yani vodafone sürekli baz istasyonu değiştiriyor. bu yüzden şarj daha kısa süre gidiyor :)

Bu konuda HTC firmasından RESMI açıklama geldi. Sorun Vodafon un sim kartlarında şeklinde. Bunu vodafon a ilettim. Ve çalışma başlattıklarını söylediler..

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bende full çekiyor valla şuan..:)