- Reaksiyon puanı
- 1,494
Xioami nin batışı
Exynos kötü değil ama ciddi bir pil tüketimi sorunu var. Şahsen ben mağdurum. SD versiyonu S10 7-8 saat ekran açıklığı alırken Exynos son güncellemeler ile 5 saate geriledi. Aradaki fark azımsanmayacak derecede.Burada bir eleştiri de yok, biri bir yerden duymuş, neymiş efendim Exynos kötüymüş, sonra salla sallayabildiğin kadar. Yeni nesil işlemcilerde ARM'ın çekirdek tasarımı baz alınacak.
Zaten kullananlar şikayetçi. Kağıt üzerinde Exynos çok başarılı eğer Exynoslu telefon deneyimlemesem veya araştırmasam bende körü körüne Exynos savunurdum. Fakat işler kağıt üstünde olduğu gibi değil maalesef.Exynos kötü değil ama ciddi bir pil tüketimi sorunu var. Şahsen ben mağdurum. SD versiyonu S10 7-8 saat ekran açıklığı alırken Exynos son güncellemeler ile 5 saate geriledi. Aradaki fark azımsanmayacak derecede.
Yav şu an için bize ne bundan?!Yeni nesil işlemcilerde ARM'ın çekirdek tasarımı baz alınacak.
Aynen öyle. Bakalım belki 1080 ile artık sorunsuz bir işlemci ortaya koyarlar. Performans açısından çok güçlü bir işlemci verimlilik açısından da öyle olur umarım.Zaten kullananlar şikayetçi. Kağıt üzerinde Exynos çok başarılı eğer Exynoslu telefon deneyimlemesem veya araştırmasam bende körü körüne Exynos savunurdum. Fakat işler kağıt üstünde olduğu gibi değil maalesef.
9810 rakibi 845 ve 845 ile aralarında ciddi fark var.Hala sadece exynos 990 a göre değerlendirme yapılıyor...
Sanırım yeni nesil kelimesini büyük puntolarla yazmalıydım. Exynos'un eski işlemcilerinin bu durumda olma sebebi güçlü çekirdeklerde kendi çekirdek tasarımlarının kullanılmasıydı.Burada bir eleştiri de yok, biri bir yerden duymuş, neymiş efendim Exynos kötüymüş, sonra salla sallayabildiğin kadar. Yeni nesil işlemcilerde ARM'ın çekirdek tasarımı baz alınacak.
Bize ne bundan?Sanırım yeni nesil kelimesini büyük puntolarla yazmalıydım. Exynos'un eski işlemcilerinin bu durumda olma sebebi güçlü çekirdeklerde kendi çekirdek tasarımlarının kullanılmasıydı.
Çünkü en güçlü işlemcisi o. O zaman rakipleri A13 , SD865 gibi işlemcilerle Exynos 7 7884'ü karşılaştıralım.Hala sadece exynos 990 a göre değerlendirme yapılıyor...
İşte bunu anlamıyorlar.Çünkü en güçlü işlemcisi o. O zaman rakipleri A13 , SD865 gibi işlemcilerle Exynos 7 7884'ü karşılaştıralım.
Hani haber için bir konu falan açılmış ya hani klavyeden yazı yazıyoruz ya tuşlara basarak. Bakın burada kocaman ne yazıyor:Bize ne bundan?
Ne kullanıldıysa kullanıldı, deneyimi, stabilitesi çok daha kötü mü? KÖTÜ.
1. sayfada ki yoruma bakın lütfen. Gayet iyi bir işlemci inanılmaz geri kaldığı falan da yok yazılmış.Hani haber için bir konu falan açılmış ya hani klavyeden yazı yazıyoruz ya tuşlara basarak. Bakın burada kocaman ne yazıyor:Ekli dosyayı görüntüle 122498
Ha, işte biz de bunları gözümüzle görüp okuduktan sonra bu habere yorum yapıyoruz ya, ondan dolayı. Ki zaten Exynos 980'de bile doğrudan ARM Cortex çekirdekleri kullanılmıştı.
Şimdi durduk yere Xiaomi neden Snapdragon'dan Exynos 'a geçiyor kiEkli dosyayı görüntüle 122487
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda tanıtılan Vivo, Exynos 980'den güç alan Vivo X30'u tanıtmıştı. Son gelen bilgilere göre Samsung artık sadece Vivo'ya değil Xiaomi ve Oppo'ya Exynos işlemci tedariğine başlayacak.
Samsung'un bildirdiğine göre 2021'in ilk yarısından itibaren Xiaomi, Oppo ve Vivo genellikle giriş/orta segment cihazlarda Exynos işlemciler kullanacak. Snapdragon'dan Exynos'a geçişin temel sebebi de maliyetleri düşürmek olduğu biliniyor.
:: Peki siz Exynos'lu bir Xioami veya Oppo telefon alır mıydınız?
Snapdragon kaliteli olduğu için pahalı oluyorŞimdi durduk yere Xiaomi neden Snapdragon'dan Exynos 'a geçiyor ki
Note 4 s9 ve g7 kullanmış forumda tek tek incelemiş ve g7 ile s9u hala kullanan biri olarak ikisininde birbirinden hiçbir farkı yok.9810 rakibi 845 ve 845 ile aralarında ciddi fark var.
9820 rakibi 855 ve aralarında öncekinden çok daha fazla fark var.
9825 rakibi kağıt üstünde 855+ ama çok çok çok fazla fark var.
990 rakibi 865 ve inanılmaz bir fark var. Performans olarak değil, stabil deneyim olarak.
Maliyet. Exynos SD'dan daha ucuz çünkü.Şimdi durduk yere Xiaomi neden Snapdragon'dan Exynos 'a geçiyor ki
Ve daha kötüMaliyet. Exynos SD'dan daha ucuz çünkü.
Hocam samsung yılda 50 model çıkartıyor zirveye oynaması normalNote 4 s9 ve g7 kullanmış forumda tek tek incelemiş ve g7 ile s9u hala kullanan biri olarak ikisininde birbirinden hiçbir farkı yok.
Bundan sonraki kısımda daha önce yazdıklarımı yine yazacağım.
Note 10 serisinde sadece termal ve sentetik testlerde performans farkı var. Ondan öncekilerde zaten hiçbir sıkıntı yok.
Bir tek bu yıl çıkan s ve note serilerinde pil termal ve performans farklılıkları var. Tabi yine oturup ağlanacak yas tutacak düzeyde değil. Sadece 10k üstüne satılan telefonlarda olmayacak düzeyde.
Şimdi konunun içeriğine gelirsek, burada gelecek için yapılan bir anlaşmadan bahsediliyor. Gelecek ise exynos için fazlasıyla parlakken atılan gereksiz exynos linç yorumları, hiçbir önem arz etmiyor. Üstelik sadece bu yıla kadar gayet iyi bir şekilde zirveye oynayabilmişken.
Xiaomide,Oppoda sağlam kumar oynuyor.Snapdragonun android dünyasında verimlilik dahil her noktada gücü,kalitesi ortadayken böyle bir hamle bana tuhaf geliyor.3 jenerasyon Exynoslu Samsung kullanan biri olarak bu saatten sonra Exynos işlemcili bir cihaza para vermem.Ekli dosyayı görüntüle 122487
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda tanıtılan Vivo, Exynos 980'den güç alan Vivo X30'u tanıtmıştı. Son gelen bilgilere göre Samsung artık sadece Vivo'ya değil Xiaomi ve Oppo'ya Exynos işlemci tedariğine başlayacak.
Samsung'un bildirdiğine göre 2021'in ilk yarısından itibaren Xiaomi, Oppo ve Vivo genellikle giriş/orta segment cihazlarda Exynos işlemciler kullanacak. Snapdragon'dan Exynos'a geçişin temel sebebi de maliyetleri düşürmek olduğu biliniyor.
:: Peki siz Exynos'lu bir Xioami veya Oppo telefon alır mıydınız?
Zirveden kastım yıllardır en iyi performans veren 3 işlemciden birini üretmesi...Hocam samsung yılda 50 model çıkartıyor zirveye oynaması normal