[...Saint...]
Öğrenci
- Katılım
- 17 Ocak 2008
- Mesajlar
- 84
- Reaksiyon puanı
- 0
- Puanları
- 0
Visual Web Developer 2008 Kullanımı ve ASP.NET e Giriş
Her internet sitesinin bir Web adresi (domain)( ör:www.ogren.tv ) ve Web Alanı (Hosting) vardır.İnternetteki Web siteleri sunucu (server) bilgisayarlarda bu web alanları üzerinde tutulurlar. Bu bilgisayarlar internete sürekli bağlıdır ve bağlatı hızları oldukça yüksektir. Web adresleri ise kullanıcıların bu sunuculardaki sitelere ulaşması için oluşturulmuştur.İnternet tarayıcınıza (safari, Firefox, İ.E. vb..) web adresini girdiğiniz zaman sunucu bilgisayarındaki o adrese karşılık gelen web sitesinin açılış sayfasıyla karşılaşırsınız.
Web sayfaları Kodlardan oluşur.Bu kodları Herhangi bir web sayfası açıkken sayfa içinde sağ tıklayıp "kaynağı görüntüle" diyerek görebiliriz.İnternet tarayıcıları bu kodları yorumlayarak ses,metin ve grafik olarak kullanıcıya yansıtırlar.Bu kodların Temeli HTML (Hyper Text Markup Language)programlama dilidir. Bu dilde veriler tag (etiketler) içinde taşınır ve gösterilir. örneğin:
<font size=12 color=blue>www.ogren.tv</font> ... bu yazdığımız HTML kodu kullanıcının tarayıcısında aşağıdaki gibi bir yazı oluşturur.
[size=12pt]www.ogren.tv[/size]
Bu HTML kodunda "font" tag ı kullanılmıştır. Taglar iki kısımdan oluşur. açılış tag ı (<font>
Asp.NET, HTML mantığında fakat daha geliştirilmiş ve zenginleştirilmiş bir web programlama dilidir.Visual Web Developer Kullanarak çok basit bir şekilde Asp.NET kodlarıyla Dinamikl web siteleri geliştirebiliriz.Bu videomuzda VWD 2008 kullanımını öğreneceğiz ve asp.net diline giriş yapacağız. iyi seyirler.
Not : Bu dersimizi izlemeden önce Visual Web Developer kurulumu dersimizi izlemenizi öneriririz.
Visual Web Developer kurulumu dersini izlemek için tıklayınız..
http://www.ogren.tv/asp.net/visual-web-developer-2008-kullanimi-ve-asp.net-e-giris.html
[flash=500,400]http://www.ogren.tv/dersler/Visual-Web-Developer-asp-net-giris/VWD_AspNet_Giris.swf[/flash]