Visual Studio 2008 asp.net Nesnelerin Pozisyon Problemi

nekoyum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oncelikle Butun arkadaslarin bayramini kutlar saglik ve sihat nasip etmesini dilerim.

Arkadaslar Vs 2008 kurdum ve asp.net de kendimi gelistirmeye calisiyorum. Sorun nesnelerden herhangi birini cift tiklayip design modunda surukleyerek saga sola goturememem ornegin buton koyuyorum ekrana ama saga sola cekemiyorum sadece asagi yukari gidiyor o da bir serbest olarak gitmiyor. VS2005 asp.net de menulerde bir yer vardi onu tikladigimizda butonlari felan istedigimiz gibi hareket ettirebiliyorduk 2008 de bulamadim butun aramalarima ragmen yardim edebilecek birileri var mi ?

Istedigim gibi duzenleyemiyorum butonlari textleri labelleri ?

Saygilarimla

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Html css vb teknolojileri öğrenip butonun tam olarak nerde duracağını kendin kodlarsan çok daha sağlıklı olacağını düşünmekteyim.

nekoyum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama sadece tek buton icin degil yani bir web sitesi yaparken kullandigim hersey icin koordinat yazmak cok zor bir is olur diye dusunuyorum. Listbox radiobutton yani bunlari ekranda rahat hareket ettiremiyorum istedigim yere birakamiyorum cekemiyorum.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
VS 2008 i tekrar kur. Olmadı kodlarla taşı. Ayrıca yer yön renk vb. ayarlamaları css ile yapmanı bende öneriyorum. Her buton için tek tek uğraşmassın.

nekoyum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani stil olusturmam daha faydali olur diyorsunuz. Peki tesekkurler ama eger menulerden yapilabilecek bir sey varsa yine bilgilendirirseniz sevinirim ben Format menusu altinda pozisyon diye bir sey buldum fakat onuda yine her biri icin ayri ayri tiklamam gerekiyor.

LuckyLuke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eklediğiniz her kontrol için source bölümüne geçip:

style="position:absolute;"

kodunu ekleyerek de kontrolleri ayrı ayrı bağımsız hale getirebiliyoruz. Sayfadaki tüm kontrolleri serbest yapmak istiyorsanız tüm kontrolleri seçip Format menüsünden
Set Position özelliğini Absolute yaparsınız.