arkadaşlar belli bir amaca yönelik olmadan sadece kendimi geliştirmek için bir kayıt formu oluşturmaya karar verdim. Forma 2 label, 2 textbox, 2 tanede buton koydum koduda şu şekilde hazırladım:
fakat çalıştırdığımda kayıt butonuna bastığım zaman şu şekilde bir hata veriyor:
bu hatayı nasıl çözerim? anladığım kadarıyla dosyayı oluşturuken yaptığı işlemden dolayı dosyayı açamıyor. yani işlemi bitirmem lazım, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. yardım ederseniz sevinirim.
Kod:
Imports Microsoft.VisualBasic.FileIO
Imports System.IO
Public Class kayitformu
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles kaydetdugmesi.Click
'kullanıcı adı ve şifreyi bir değişkene aktarma işlemi
Dim kullaniciadi As String
Dim sifre As String
'kullanıcı adını kullanıcı adı kutusundaki yazıyla şifreyide şifre kutusundaki yazıyla eşleştirme işlemi
kullaniciadi = kullaniciadikutusu.Text
sifre = sifrekutusu.Text
'Dosya yazma işlemi
FileOpen(1, "D:\kayit.txt", OpenMode.Append)
Print(1, "kullanıcı adı:" + kullaniciadi + " ")
Print(1, "şifre :" + sifre)
FileClose(1)
End Sub
Private Sub kayitformu_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
'Dosya oluşturma
File.Create("D:\kayit.txt")
End Sub
End Class
fakat çalıştırdığımda kayıt butonuna bastığım zaman şu şekilde bir hata veriyor:
Kod:
IOException was unhandled
The process cannot access the file 'D:\kayit.txt' because it is being used by another process.
bu hatayı nasıl çözerim? anladığım kadarıyla dosyayı oluşturuken yaptığı işlemden dolayı dosyayı açamıyor. yani işlemi bitirmem lazım, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. yardım ederseniz sevinirim.