Empatik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 8
Ben yazdığım programı kod yardımıyla her başlangıçta otomatik başlatmak istiyorum :S Araştırdım bulamadım
Mesela Exe yi bir kere çalıştıracak sonra hep başlangıçta çalışacak
Aslında bir yol biliyorum ama koda dökemedim programı çalıştırdığında kendini başlangıç klasörüne kopyalayabilir veya regeditin Run kısmına ekleyebilir .... ????:blink::blink::blink::blink:
Sorunu çözdüm ya
Ah benim salak kafam
Kodları yazdım denedim RUN a kaydetmiyordu Pc ye res attım çalıştı
Kodları sizlerlede paylaşmak istiyorum nette zor bulunuyor
Program kendini regeditten Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run içine kaydediyor
Bu yol ile bilgisayar her yeniden başladığında otomatik çalışıyor
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
AddStartup(Me.Text, Application.ExecutablePath)
End Sub
Public Shared Sub AddStartup(ByVal Name As String, ByVal Path As String)
Dim Registry As Microsoft.Win32.RegistryKey = Microsoft.Win32.Registry.CurrentUser
Dim Key As Microsoft.Win32.RegistryKey = Registry.OpenSubKey("Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True)
Key.SetValue(Name, Path, Microsoft.Win32.RegistryValueKind.String)
End Sub

Sorunu çözdüm ya

Program kendini regeditten Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run içine kaydediyor

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
AddStartup(Me.Text, Application.ExecutablePath)
End Sub
Public Shared Sub AddStartup(ByVal Name As String, ByVal Path As String)
Dim Registry As Microsoft.Win32.RegistryKey = Microsoft.Win32.Registry.CurrentUser
Dim Key As Microsoft.Win32.RegistryKey = Registry.OpenSubKey("Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True)
Key.SetValue(Name, Path, Microsoft.Win32.RegistryValueKind.String)
End Sub