Visual Basic De programı bilgisayarın başlangıcında başlatmak :D

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben yazdığım programı kod yardımıyla her başlangıçta otomatik başlatmak istiyorum :S Araştırdım bulamadım :D Mesela Exe yi bir kere çalıştıracak sonra hep başlangıçta çalışacak :D Aslında bir yol biliyorum ama koda dökemedim programı çalıştırdığında kendini başlangıç klasörüne kopyalayabilir veya regeditin Run kısmına ekleyebilir .... ????:blink::blink::blink::blink:

Sorunu çözdüm ya :D Ah benim salak kafam :D Kodları yazdım denedim RUN a kaydetmiyordu Pc ye res attım çalıştı :D Kodları sizlerlede paylaşmak istiyorum nette zor bulunuyor O.o :D

Program kendini regeditten Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run içine kaydediyor :D Bu yol ile bilgisayar her yeniden başladığında otomatik çalışıyor ;)

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

AddStartup(Me.Text, Application.ExecutablePath)

End Sub

Public Shared Sub AddStartup(ByVal Name As String, ByVal Path As String)

Dim Registry As Microsoft.Win32.RegistryKey = Microsoft.Win32.Registry.CurrentUser
Dim Key As Microsoft.Win32.RegistryKey = Registry.OpenSubKey("Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True)
Key.SetValue(Name, Path, Microsoft.Win32.RegistryValueKind.String)

End Sub

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=151220]TheReTurn[/MENTION] usta çok saol :D ama az önce sorunu çözdüm :) kaynağında farklı bir kod varsa o da iyi olur :)

KARADEDE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende C# var kendi diline göre çevirebilirsen kullan kardeşim
// Kütüphaneye Girilecek

using Microsoft.Win32;

RegistryKey key =
Registry.CurrentUser.OpenSubKey(@"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", true);
key.SetValue("Bilgisayar Koruyucu", "\"" + Application.ExecutablePath + "\"");