Vista'yı yeniden kurmak

Kalem ve Onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar acer 5715z dizüstü bilgisayarı aldığımda içinde vista basic vardı. ben bunu silip içine xp kurdum, daha sonra başka bir bölüme pardus kurdum. bana işletim sistemi cd'si vermemişlerdi ama harddisk'in içinde gizli bir bölümde işletim sistemi dosyalarına benzeyen birşeyler olduğunu görüyorum. (7,5 gb boyutunda)

bu dosyaları harici harddiskime kopyaladım pardus üzerinden (çünkü xp'de o bölüm görünmüyor.) acaba bunları kullanarak vista'yı geri getirebilir miyim, evetse nasıl?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım Recovery Programıyla yazdırman gerekiyordu DVD'ye eğer öyle dediğin gibi işletim sistemi dosyalarıyla yazdırmayı dene ama sanmıyorum senin vista uçmuş durumda 50$ karşılığı alabiliyorsun sanırım.

aktugk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer dosyalar hala o bölümde fiziksel olarak duruyorlarsa Acer Recovery Management isimli programla "başlat menüsünün içinde bulabilirsin" dvd oluşturup kurabilirsin. Onun dışında açılışta acer yazısını gördüğün zaman Alt+F10 tuşlarına beraber basarak recovery bölümüne girip sistemini yeniden kurabilirsin. Eğer bu iki yöntemden birini kullanarak sistem yüklemeye çalışmadan önce dosyalarının yedeğini mutlaka al çünkü gider.

Son olarak, çok büyük bir ihtimalle de kurmuş olduğun xp ve pardus nedeniyle backup "recovery" bölümünü silmiş veya o bölümün aktif hale gelmesi için C: sürücüsüne atılmış olan dosyaları silmiş bulunmaktasın. Bu bölümün tekrardan oluşturulmasını istersen yetkili servisler 20 ila 40 $ arasında ücretle yapıyorlar. Eğer ücret vermek istemezsen herhangi bir vista cdsi ile kurup, internetten driver'larını indirip kullanabilirsin.