Vistada format ile ilgili bir soru..

PESSIMIST03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar çok acil bir sorum olacak. Vistada format atınca eski Windows dosyaları windows.old adında bir klasöre kaydediyor. bunun için hard diskte ne kadar alan gerekiyor. Benim pcde boş alan:
boalanpcnetkn0.jpg

Bir sorun çıkar mı? Eski dosyaları kaybedermiyim? Lütfen acil cevap verin Bu gün bu sorunun cevabını almam lazım.. Şimdiden teşekkürler...

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hardiskin canını okumuşun yav . vista kullanıyorum ama ben kurarken komple baska hdd ye yedeklemiştim herşeyi, ama kullandığın  kısmı kurtarmak için baya bi alan gerektiğini düşünuyorum,

PESSIMIST03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Arkadaşlar emin olamadım. Bu ekran format ekranı mı yoksa onarma ekranı mı?

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Windows.old 'a yedeklese bile şu anda bulunan yerden bir şey kaybetmeyeceksin. Windows vista da kurulum için 12 GB civarı boş alan istiyoru yanlış hatırlamıyorsam. Yeterli olacaktır ama açılırken çok yavaş açılacaktır. Çünkü ağzına kadar dolu!

PESSIMIST03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar biraz daha boşalttım şu anda 23 gb falan boş alanım var. Birazdan format atacağım. Cevap veren herkese teşekkürler.

s3000

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bi dene bakalım formatı bende merak ettim şimdi nolacak :)

suß7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s3000 dedi ki:
bi dene bakalım formatı bende merak ettim şimdi nolacak :)
Bende merak ettim aynen:) Acılısı falan nasıl geldiginde anlatırmısın..?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
windows old dosyası na neden ihtiyaç duyuyorsun sil gitsin...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
GurenGursel dedi ki:
Windows.old 'a yedeklese bile şu anda bulunan yerden bir şey kaybetmeyeceksin. Windows vista da kurulum için 12 GB civarı boş alan istiyoru yanlış hatırlamıyorsam. Yeterli olacaktır ama açılırken çok yavaş açılacaktır. Çünkü ağzına kadar dolu!

12 degil en az 15 bide önerilennen az 40

Elbruz46 dedi ki:
windows old dosyası na neden ihtiyaç duyuyorsun sil gitsin...

ihtiyaçla bi alakası yok windows öyle yapıyo

bu arda pessimisto sen bu arada format atmış olmuyosun şimdiki olan sistemin üzerine sistem kuruyosun(aynısı bendede vardı ordan biliyorum)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Repair işlemi yapıyorsun sen galiba pesi bu arada harddiskini external bir harddiskin varsa ona yedekle. Bu kadar tutma dosya pcnde

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
JuLiuSiuS dedi ki:
Repair işlemi yapıyorsun sen galiba pesi bu arada harddiskini external bir harddiskin varsa ona yedekle. Bu kadar tutma dosya pcnde

repair degil arkadaşlar OLAN SİSTEMİN ÜZERİNE BİR DAHA SİSTEM EKLEME(DİGERİNİ SİLMEDEN) dedim ya

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
eğer dosya sistemin fat32 ise vista windows old dosyası şeklinde dosya oluşturmuyor çünkü önce format atıp ntfs ye çeviriyor... en güzeli de o... tertemiz format atılmış bir dike vistanın kurulması...

PESSIMIST03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar çok çok teşekkürler yorumlar için. 32 gb boş alan yarattım ve windows u yükledim. windows.old klasörü de oluştu. Hiç bir dosyam kaybolmadı. Bilgisayar çok yavaşlamıştı şimdi daha hızlı:D En yakın zamanda taşınabilir bir harddisk alıp dosyalarımı ona atacağım.

Bu arada bir sorum daha olacak şu konuya bir bakarmısınız:
http://forum.shiftdelete.net/index.php/topic,37707.new.html