Vista Zaman Kaybıydı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Microsoft'un başındaki isim, firmanın CEO'su Steve Ballmer, Windows 7'den bir önceki işletim sistemleri Windows Vista için oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakın Ballmer ne dedi...

Dünya çapında ünlü bir firmanın CEO'sunun, seneler önce piyasaya sürdüğü bir ürün için "Zaman kaybıydı" diye açıklama yaptığını daha önce duymuş muydunuz? Eğer duymadıysanız, bir ilk ile karşı karşıyasınız. Zira Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Windows Vista işletim sistemi için şunları dedi:
"Binlerce geliştiricinin inovasyonlarına ve saatlerine üzülüyorum. Vista'ya gereksiz görevler yükledik. Üzerinde çok çalıştık fakat ısrarımız ve tutumumuz yanlıştı. Sonuç olarak diyebilirim ki; Vista tam bir zaman kaybı oldu bizim için".
bal1274380111.jpg
Ballmer'ın bu sözleri bilişim dünyasında taşları yerinden oynatabilecek mi bekleyip göreceğiz. Vista'nın kendisi halen daha birçok sistem tarafından tercih ediliyorken, Ballmer'ın bu açıklamasını bilişim uzmanları; "Firmanın gözünün ne kadar yükseklerde olduğunun bir kanıtı" olarak yorumluyor.
Windows 7 ile büüyk bir çıkışa geçen Windows işletim sistemi serisi, Vista ile ilgili gelen tepkileri bertaraf etmiş durumda. Firma şimdi Windows 7 ve geleceği hakkında planlamalar yapıyor.
:: Sizce de Vista, zaman kaybı mıydı?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Ben biraz daha ileri gideceğim biliyorum ama, bence window$ baştan aşağıya zaman kaybıdır. :)

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
geçte olsa farkına vardılarsa mesele yok hiç çıkarmasalar daha iyiydi.

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Projede görev alan ve çalışan mühendislere,programcılara acıdım şimdi.. :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Kesinlikle ve kesinlikle zaman kaybı, gereksiz , berbat , işe yaramazdı. Allah'tan Xp den direkt 7'ye geçtim. Yoksa bilgisayarı kırardım.Arkadaşlardan biliyorum.

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yeniyi aldırmak için eskisini kötülemek.

Tamam vista kötüydü ama, hiç insan kendi malını kötüler mi?:hammer:

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
vista ekibinde sedat kapanoğlu vardı yazık oldu adama.boşuna mı calisti windowsda.

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
bence tamamen zaman kaybı değildi çünkü win7 vistanın üzerine geliştirilmedi mi

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kesinlikle zaman kaybı değildi. XP mi Vista mı ? Bence Vista. XP de güvenlik denen şey sıfır, görsellik yok, zamanla sistemin yavaşlaması, mavi ekranlar vs.. vs.. Zamanına göre tabi XP de iyiydi.

Vista' nın teknolojisi geliştirilmemiş olsaydı karşımıza bu şekilde bir Windows 7 çıkmazdı.

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
yok yaa ne diyor bu adam.ben xp de vista da ve simdi ise w7 kullaniyorum.ve kesinlikle söylemek zorundayim ki windows 7 ultimate 64 bit den önce vista ultimate 64 bit kullaniyordum.ve cok da memnundum.bende hic bir sorun cikmadi hele driveler de de degil.gayet iyi eger ürün aliyorsam o üründe vista 64 driver yoksa internetten web sitelerinden indiriyordum.ve böylece vistayi hemen kötülemiyordum.ama birde sorarsaniz niye w7 gectin eger vista ile memnunsan.ben her zaman yeni görselleri effektleri seviyorum ve yine söylüyorum yakinda w8 ciksa bile kirpmadan alirim.simdi ise sabirsizlikla windows phone 7 bekliyorum.hd2 update olursa süper olur.olmasada hd2 kardas htc alirim.
bekliyelim görelim...
gates in yerinde olsam bu adami kovardim.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Vista bir geçiş isletim sistemiydi, şirket Vistadan kazanabildiğini kazandı baktı piyasa sevmedi W7 ' yi piyasaya sürdü.

Şu bir gerçek Vista özentisizce hazırlanmış bir işletim sistemiydi.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Adam doğruyu söylemiş itiraf etmiş vista kesinlikle zaman kaybıydı...

osmanhasimcan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Steve Ballmer resmen saçmalamış...
windows vista çok iyi bir işletim sistemi olmayabilir
ama microsoft ve CEO Steve Ballmer unutmamalıdır ki bu gün dünyada milyonlarca Windows Vista satın almış lisanslı kullanıcıları var.. bu sözleri bu kişiler için çok incitici vede aşağılayıcı buldum...
Steve Ballmer Windows vistanın yapılmasının bir hata olduğunu düşünüyorsa bu ürünü satın alan milyonlarca Windows vista kullanıcısına windows 7 upgrade edebilmesini (windows 7 yükseltilmesini) sağlamalıdır....

masterofcoders

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@osmanhasimcan tamaen katılıyorum, kendin beğenmiyorsan lisanslı vista kullanıcılarının ya paralarını iade edeceksin yada ücretsiz win7 upgrade hakkı vereceksin. Microsoft gözümden baya düştü şimdi.

crazymafya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vista grafikleri ve sistem kaynaklarını kullanım yönünden, ya da her ne yönden olursa olsun zaman kaybıydı. İşlev olarak XP'ye hiçbir şey katamadı.Sadece grafik yeniydi o kadar.

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet Ballmer haklı fakat iyi bir politik manevra ile Vistanın küllerinden Win7 yi çıkarmayıda başardı. Bence bu daha takdire şayan bir durum ve/veya başarı. Vista ile hezimete uğrayan kullanıcıları Win7 için ikna etmek o kadar kolay bir iş olmasa gerek.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Ben Vista'yıda denedim Windows 7'yide denedim.Vista biraz daha ağır gibi geldi.Ama abartıldığı kadar kötü bir OS değil bana göre...

zehir_hafiye

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tüm çalışanların emleklerine acıyorum.
Yine de iyisiyle kötüsüyle kullanabildiğim standart düzeyde bir işletim programı ürettiler.

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
vista yı piaysaya sürmelerinin sebebi win7 yi millete daha ii kakalamaları adamlar düşük performanslı bir işletim sistemi piyasaya sürdüler ve hiç beklemedikleri büyük ölçekli satışlar yaptılar win 7 çıkıncada millet direk win7 ye yöneldi çünkü win7 vistadan daha hızlı ama yinede çok eksikleri var vistaya oranla eksikleri giderip piyasaya sürdüler o kadar

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Vistaya yeni tema yükleyip windows 7 diye milletin önüne sürdüler.Yorumlara bakılacak olursa kandırma işinde de baya başarılı oldular

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Vistaya yeni tema yükleyip windows 7 diye milletin önüne sürdüler.Yorumlara bakılacak olursa kandırma işinde de baya başarılı oldular
lol ne alakası var. Sadece vistada kullandıkları altyapıyı kullanıyorlar.

95 = 98
2000 = XP
Vista = 7
Bunlar aynı altyapı.

hyshot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista zaman kaybıydı derken ne açıdan zaman kaybıydı çok merak ettim doğrusu. Biraz daha az kazandırdığı için mi bu sözü söylemiş Steve amca.