Vista yüklemede aygıt sürücüsü hatası

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
vista ilk çıktığı zaman alıp kullanmaya başlayan kullanıcılardan biriyim. hatta 2-3 kere format atıp yüklediğimi hatırlıyorum. fakat bi süre sonra vista kurulumunda hard disklerin seçildiği yere geldiğinde;

hiçbir aygit sürücüsü bulunamadı. yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra tamam'ı tıklatın

uyarısını yapmaya başladı. hala bulamadım ve sinir oldum. bikaç yerde baktım diğerlerinin de anakartı benimki gibi gigabyte. neden böle yaptığına dair bi fikri olan var mı? gözat diyorum c: yi seçiyorum uyumluluk sorunu gibi bişeler diyodu hatırladığım kadarıyla. sorunun resmi ise;

http://i30.tinypic.com/f3fl1e.jpg

yardımcı olabilen varsa şimdiden çok teşekkürler.
(lütfen vistaya niye geçiyosun, ne gerek var, xp forever, xpden vazgeçme gibi yorumlar yapmayın :*)

not: bikaç yerde sanırım bu sorunun sata bağlantısı yüzünden olduğunu, biosdan satayı iptal etmemiz gerektiğini falan okudum gibi kalmış aklımda. yardımcı olur dediydim :P )

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Aynısı bana da olmuştu partitionumu tanımıyordu

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ya sanırım daha da yaklaştım, en son kullandığım vistada sanırım intel'in bişeyini yüklemiştim, intel chipsetli kartlarda uyuymluluk için mi ne inf dosyaları yüklemişti, sanırım o inf dosyalarından dolayı tanımıyo sürücümü. anakartım Gigabyte GA-8I915G-MF. bunun bikaç inf dosyasını yükledim, bide cd ye ich6 raid sürücülerini çektim bakalım bişeler yapabilicek miyim

edit: ya chipset'in driver ini yükledim sitesinden ama heralde eski yüklediğim yüzünden hala sorun çıkarıyo. acaba nasıl eski haline getirebilceğimi bilen varsa?

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eger elinde eski bios direver yedeği yoksa dönemeyebilirsin. Bende böyle bir sorun yaşamıştım bios chip'ini söktüm asus'a gönderdim. bana sağlam yenisini gönderdiler. Bunu bir dene istersen..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Aynı sorunu Windows 7 Ultimate Türkçe kurarken yaşıyorum. İşin ilginç tarafı Windows 7 Ultimate English(Türkçe yamalı olarak.) kullanıyorum.

İngilizce DVD'de sorun çıkarmıyor ama Türkçe DVD'de sorun çıkarıyor. Sorunun dvd olabileciğini düşünmeye başladım.