Vista Ultimate Sistem Yedeği ve Kurtarma (Resimli)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Vista Ultimate Sistem Yedeği ve Kurtarma

NOT: KLASİK SİSTEM GERİ YÜKLEME İŞLEMİ DEĞİLDİR..FULL SİSTEM YEDEKLEME VE GERİ YÜKLEMEDİR BU İŞLEM ESNASINDA HARDDİSKİNİZİN C BÖLÜMÜ FORMATLANIP YEDEĞİ GERİ YÜKLENİR......

Vista Ultimate nin Kendine has sistem yedekleme ve kurtarma menüsü vardır bilenler bilir ama bilmeyenler için bilgi ve kaynak olsun istedim .. Üstelik sata disklerde acronis yada ghost gibi yedekleme programlarıda aynı işi yapıyor ama bu kurtarma işlemini vista kendisi hem güvenilir hemde çok hızlı yapıyor yedekleme ve geri yükleme işlemleri 7 gb lık sistem için yapılmış ve aşağıda resimler hazırlanmıştır ..

:::::::::::::::::::::::::::::::::::YEDEKLEME::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1-İŞLEM:

Sistemimizi yükledik ve tüm program ve ayarlarımızı yükleyip tamamladık sıra geldi yedek almaya bu işlemi sistem açıkken yapıyoruz ve ne kadar hızlı olduğuna kendiniz bile şaşıracaksınız..Ayrıca bu yedeği farklı bir pc ye de aktarabilirsiniz çok kısa ve uyumlu olarak çalışacaktır...

-- Başlat---Ayarlar ---Denetim Masası----Sistem ve Bakım Ana başlığı altında ---Bilgisayarınızı yedekleyin i açıyoruz...Bilgisayarı yedekleye tıklayarak disklerimizin taranmasını bi 15 sanye kadar bekliyoruz.. bize uygun disk alanı veya dvd önerdikten sonra biz seçeneğimizi seçip yedekleme işlemine başlayacaz...Ben D sürücümü seçtim..

yedekalma1.jpg

2. İŞLEM: Ayarları kontrol edip yedeklemeyi başlatacaz...

yedekalma2.jpg

3. İŞLEM: Yedeklemeyi başlat diyoruz ve 1 ile 4 dakika arası bi zaman dilimini bekliyoruz...

yedekalma3yedekbalangc.jpg

4:İŞLEM:Yedek alma işlemimiz bitince "KAPAT" Diyerek programı kapatıyoruz .. Yedeğimizi aldık ...

yedekalma3yedekbitii.jpg

:::::::::::::::::::::::::::::::::::YEDEKLEME ATMA ::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bilgisayarımız çöktü ve hiç açılmıyor onarmak istiyoruz. yada aldığımız yedeği başka bi pc ye başka boyuttaki harddiske atmak istiyoruz ..

Ozaman yedeği pc ye aktarıyoruz ve bazı anakartlarda F8 yada F11 ile Sistem onarma menüsünü açıyoruz yada Vista dvd sini takıp yükleme menüsünden "BİLGİSAYARINIZI ONARIN" Menüsünü çalıştıryoruz. Resimler ve anlatım altta..Ben dvd ile yapılanı resm ettim..

1:İŞLEM: Vista yükleme dvd mizi takıyoruz ve yükleme penceresine geliyoruz...Ve "BİLGİSAYARINIZI ONARIN" Sekmesine tıklıyoruz..

img-resized.png
Gerçek boyutundan [ 800 x 600 ] 72% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız
yedekalma4bilgisayarona.jpg

2:İŞLEM:Sistem kurtarma seçenekleri sistemin olduğu diskimizi gösterecektir..Bunu görünce ileri diyoruz..

img-resized.png
Gerçek boyutundan [ 800 x 600 ] 72% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız
yedekalma5bilgisayarona.jpg

3:İŞLEM:"Windows Complate Pc Geri yüklemesi" ne tıklıyoruz...

img-resized.png
yedekalma6bilgisayarona.jpg

4:İŞLEM: Bu aşamada 1 yedek varsa onu fazla varsa "Farklı bir yedeği geri yükle" diyerek seçim yapıyoruz ve
ileri diyoruz...

img-resized.png
yedekalma7bilgisayarona.jpg

5:İŞLEM:Son tüm seçimler ve ayarlar tamamsa "son" diyerek işlemi başlatıyoruz..
İşlem bittiğinde sistem yeniden başlayacak ve yedeğimizi atmış olacaz...Süreyide ekledim ne kadar hızlı olduğunu görebilirsiniz 2 dakka
gibi bir sürede yedek geri atılmış oldu...

img-resized.png
yedekalma8bilgisayarona.jpg

img-resized.png
yedekalma9bilgisayarona.jpg

img-resized.png
yedekalma10bilgisayaron.jpg

img-resized.png
Gerçek boyutundan [ 802 x 602 ] 71% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız
yedekalma11bilgisayaron.jpg

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Yine çok yararlı bir paylaşım teşekkürler PC MERAKLISI :)
Emeğine sağlık :)

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tesekkürler sayin arkadaslar güzel bir calisma

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bendeki Vistayı Windows 7 nin son yüklemesinden sonra açılışta göremediğim için
Acronis Disk Director ile bir temiz sildim. Zaten SP2 yi kabul etmemişti ve iyice şişmişti ;)
Vista ve Windows 7 yi beraber kullanmak isteyenlerin dikkatine