Vista SP2 Ne Zaman Geliyor?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Windows Vista için ikinci büyük yama paketi, şu anda beta halde büyük üreticilere gönderilmiş durumda. SP2 için zamanlama nasıl olacak?

Windows Vista için ikinci bir yama paketinin çıkartılması gündemde. Hatta Microsoft çoktan bir beta sürümü büyük üreticilere göndererek görüş almaya başlamış durumda. Tabii her ne kadar ortada bir beta olduğunu söylese de bu sürüme şu an için makul yollardan ulaşmak mümkün değil. Tabii konu bir yama paketi ve aynı anda hazırlandığı bilinen bir de yeni işletim sistemi olunca, Windows XP'nin üçüncü yama paketinde yaşanılan gecikme tekrar yaşanır mı diye merak ediyoruz.

Yeni Sürüme Yaklaşırken...

Şu sıralarda hazırlanmakta olan Windows 7 için belirtilen tahmini çıkış zamanı, 2009'un ikinci yarısı. Yani en az sekiz aylık bir süre mevcut ki zaten Microsoft'un Windows 7'yi 1 Haziran'da piyasaya süreceğini düşünmüyoruz (yani en az bir sene daha var diyebiliriz). Dolayısıyla içinde yama paketlerinin yanı sıra Hyper-V'yi de barındırması beklenen Windows Vista Service Pack 2, Windows 7'den önce kullanıcılara sunulmuş olacak. Windows Vista'nın eksiklerinden şikayet etmeyen kullanıcılardan kaç tanesi Windows 7'ye ayrıca para verecek, işte işin bu kısmı tartışmaya değer.

Bilgi için: Microsoft
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

systemplus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Home Basic SP1 kullanıyorum ve memnunum. Performans ve kullanış açısından...

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şimdi Windows 7 nin açıklanmasından dolayı kullacının aklı karışmış durumda, hatta biraz kendilerini "Aldatılmış" ve/veya amiyane tabirle "Kazıklanmış" hissediyor. Hos Windows 7 muhtemelen 2010 a kadar çıkmayacak. Bu durumda Microsoft'un akıllı bir manevra yaparak bu durumu lehine çevirebilme şansı olabilir. Nedir bu Vistayı getir Windows 7 yi götür e benzer özel bir geciş kampanyası yapması ve bundada biraz comert davranması gerekir. Buna benzer bir kanpanya yapmazsa kullanıcıları darıltır ve Vista'daki yaşadığı pazarlama sıkıntırlardan daha fazlasını yaşayacağı kesin gözüyle bakmak gerekir. Microsoft açısından ve kullanıcı açısından bu birnevi Upgrade gibi görülebilir, fakat Microsoftun bunun böyle olmadığına ikna edebilir.

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hyper-V nedir?
SP2'den tek beklediğim driver sorununun çözülmesi. Bence Vista'nın şu anda driver hatasından başka hatası yok.
Creative Audigy ses kartının Vista driverları var. Ama XP'deki özellikleri çalışmıyor. Birçoğu çalışmıyor.
Creative PC-Midi Klavye'nin Piyanosu Vista'da çalışmıyor.
Kullanamadığım donanıma niye para verdim ya da donanımlarımı çalıştırmayan işletim sistemini niye kullanayım?
Anladığım kadarıyla Amerika artık Microsoft'a değil Google'a destek veriyor. Microsoft da kendi başının çaresine bakmaya çalşıyor. Windows 7'yi çıkarmasının tek sebebi bu bence.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Windows Vista SP2 de aynı XP'deki gibi olucak.
Windows SP1 ile kapatamadığı eksiklikleri bu yama paketiyle kapatır ve performans en yüksek noktalara çıkar.Hatırlarsanız XP çıktığında da ilk servis paketinden sonra onlaraca hata vardı ve SP2 çıkarılarak bunlar düzeltildi.Ve 6 yıl boyunca da XP için servis paketi yayınlamaya gerek duyulmadı. En son SP3 çıktı ve bu pakette genel anlamda güvenlğe yönelik bir paketti.

Microsoft, Windows 7'yi seneye çıkarsa bile kullanıcıların yazılımlarla ve donanımlarla yaşayabileceği problemlerden ötürü tam anlamıyla satışlarda umduğunu bulamaz.
Bunu destekleyen bir başka neden de, XP ve Vista arasında 5 seneden fazla zaman farkı varken,Windows 7 ile Vista arasında neredeyse 3 senelik bi zaman farkı var.İnsanlar bu kadar arayla 100'lerce dolar verip yeni bir işletim sistemi almaz ve stabil hale gelmiş Vista SP2'de devam eder.

Ben de aylardır Vista'ya geçmeyi düşünüyorum.Ama beni düşündüren performans problemleri yüzünden kurmamıştım. Yeni topladığım sistemimle beraber 2009 ortalarında Vista SP2 kurmayı planlıyorum.
Umarım o zamana kadar çıkar ve kullanırız.