Vista SP2 Hazır! İndirin!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Windows Vista SP2 indirilmeye hazır. Microsoft sunucularına yerleştirilen yama paketinde önemli geliştirmeler bulunuyor. Tek tıklamada indirin, kurun.

Windows 7 fırtınası devam ederken, Windows Vista için geliştirmeler de sessiz sedasız yayınlanmaya devam ediyor. Şu ana kadar yapılan güncellemeleri bir arada bulunduran Windows Vista SP2, indirilmeye hazır hale getirildi ve sunuculara yerleştirildi.
Hangi Dillerde?
Şimdilik sadece İngilizce, Almanca, Japonca, Fransızca ve İspanyolca olarak indirilebilir olan yama paketinin Türkçe sürümü, daha sonra kullanıcılara sunulacak.
sp21243333571.jpg
SP1 de İçinde mi?
İndirdiğiniz ISO dosyasının içerisinde Windows Vista Service Pack 2'nin yanı sıra aynı zamanda Windows Server 2008 Service Pack 2 de yer alıyor. Merak edilen bir diğer soru da, Vista SP2'nin Vista SP1'i  kapsayıp kapsamadığı. Bu konuda Microsoft'un son sözü; "Vista SP2 yüklenecek makinelerde mutlaka Vista SP1 yüklenmiş olması gerekiyor" şeklinde.
DVD'ye Yazmalısınız
1,3 GB dosya büyüklüğüne sahip olan Vista SP2'nin ISO dosyasını, Nero gibi CD/DVD yazma araçlarından biri ile DVD'ye yazmanız gerekiyor.
:: Vista SP2'yi yüklediniz mi? Değişiklikleri forumda paylaşın.
Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Hadi bakalım hayırlısı..
Ama pek hayır getireceğine inanmıyorum..

jujuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
umarım kişiselleştirme ve denetim masasındaki engelemeleri çözer,aksam ilk işim indirip kurmak olucak

Reaksiyon puanı
189
ingilizce sistem kullandığım için indiriyorum...

bilgilendirme için teşekkürler...

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şimdi her zamanki klasik forum sorusunu soruyorum dikkat. :) Microsoft alfa, beta, rc, final uzmanları; sizce Türkçe versiyonu ne zaman karşıdan yüklemeye hazır hale gelir? Uzmanlıklarınızı konuşturun bre.:helpsmilie:

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Vistamı kaldı ya windows 7 var artık betada olsa halen.:D

namsot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İngilizce kullanmıyoruz ki SP2 yi indirelim. Artık Türkçeyi bekleyeceğiz.

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gerek kalmadı :) Fakat paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gerek yok Windows 7 tam sürüm cıksın direk ona gececeğim..

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
microsoftun sitesinde yok ki.ben 64 bit kullanıyorum ama verilen linkte ki 32bit mi 64 bit mi olduğunu bilmiyorum.bu beta mı yok en son hali mi anlayamadım microsftun sitesinde yok.

---------------

tamam buldum varmış gerçekten

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
SP1 bile yüklemedm :D yükleyince mavi ekran hatası verio :D

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
1 GB tan büyük yamamı olur ya 4 GB kotam var benim böyle bir yamayı nasıl yaparlar hayret. Microsoft iyice cıvıttı ya vista servis paketinin içinde server 2008 in ne işi var. Tek tek verseler ya şu illeti. İllaki internet kafeye gidereceler adamı. ne güzel sp1 500 küsür mb 1.34 GB nedir işletim sisteminin hepsini veriyo sanki. BIrak ben indirmem bunu. Bunu indirince 13 gün boyunca internetsiz sırıtım yoksa.

Not: Konuyla alakalı değil ama cevabı yazana kadar 9 defa database hatası aldım. SDN Yetkililerinin dikkatine.

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu aralar cikartacagini duymustum.. zaten kendileride belli ediyordu.. neredeyse her gün bir yama cikarken 1 haftadir dogru düzgün birsey cikmamisti.. Onu da gectim, 350 mb lik sp2 update ini yaptik ok bi sorun yok.. 10 saniye sonr bana birde internet explorer 8 uyumluluk update in nie cikartiyorsun ???
Bir gün akillanacak bu kullanicilar.. Updatelerinden, upgrade lerinden bikacak bir gün bu kullanicilar.. bakalim o zaman ne yapacaksin... :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Vista SP2 hazır olsa kaç yazar.Türkçe olmadıktan sonra ne işe yayar.

Suddenly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
habere göre 1.34 gb olması içinde vista sp2 nin yanı sıra server 2008 sp2 ninde olması yani tek iso dosyasında iki tane farklı sp2 var habere göre. microfotun sitesinde sadece vista sp2 yi indirmek varken neden bunu deneyelim ki?

Reaksiyon puanı
189
içinte tek yama var ama hem X84 sürümler için hem X86_64 sürümler için hemde IA64 sürümler için.

eğer isteyen arkadaşlar olursa istediklerini tek tek nete upload edeyim...