Vista performansımı nasıl arttırabilirim?

ultraslan19

Asistan
Reaksiyon puanı
4
vista kullanıcısıyım ama donanımım pek iyi sayılmaz o yüzden ara sıra zorluklar çekiyorum, sizin tavsiyeleriniz nelerdir, nasıl daha iyi performans sağlayabilirim?

Donanım:

İşlemci: Intel(R) Core(TM) 2 CPU T5500 1.66 GHZ
Ram: 1.00
Vista Değerlendirme Puanı: 3.1 oyun performansı
Ekran Kartı: Mobile İntel 945GM Express Family 128 Mb.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
işlemcin çift çekirdek sorun yok.. yalnız RAM miktarın az.. en az 2 gb ram lazım.. ekran kartına yapılacak birşey yok..

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Benim donanım bunun iki katı..:)
Ama yine de pek memnun değilim..
Birtakım öneriler falan var ama onlar da çok değiştirmiyor..

ultraslan19

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar, donanımla hiç oynamayacağım, azda olsa performansını arttıran ipuçları istiyorum, ince ayar gibi örneğin kayıt defteriyle falan oynarsında daha iyi sonuçlar alırsın onun gibi...
grafik kartını değiştirmen gerek:)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
CClaner ile diskini temizle, disk defrag ve chkdisk yap, antivirüs olarak kasmayan bir program kullan.
Başlat > çalıştır a msconfig yaz ve başlangıçtaki gereksiz uygulamaları kaldır. Bunları yapmışsan ve hala bilgisayarın yavaşsa yapılacak bişi yok demektir.
En azından uğraşmana değmez.
Not: Kayıt defteri ile sağdan soldan forum vb gibi yerlerde gördüğün bilgisayarınızı uçurun gibi başlıklara inanıp sakın bilinçsizce kurcalamayın. Aksi halde bilgisayarınız öyle bir uçarki anca formatla yere indirebilirsiniz.

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
vistada cok dandık ramda kullansan hicbirsey degişmez bu kadar dandik işletim sistemi olmaz ben 4gb ram takdım puan muan arttı ama fark goremıyorum yine bir program acarken bazen sigara icmeye zamanım oluyor :) vistada bu donanım sorunu halledilmeden bisey olmaz xp çok özlüyorum

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
arkadaşlar, donanımla hiç oynamayacağım, azda olsa performansını arttıran ipuçları istiyorum, ince ayar gibi örneğin kayıt defteriyle falan oynarsında daha iyi sonuçlar alırsın onun gibi...

değerlendirme puanını arttıramazsın donanımda değişiklik yapmadan.

ama ince ayar vermek istiyorsan cclener ve benzeri gibi sistem ve kayıtdefteri düzenleyicileri kullanabilirsin

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Vistayı hızlandırmak için programlar var advanced system care var mesela o program işe yarıyor hele premium olarak alırsan işe yarıyor tecrübelerime dayanarak söylüyorum ama xpde olarak konuşuyorum vistada denemedim programı.Bazı hızlandırma programları falan var onları kullan internette kayıt defteri ile bilgisayarı hızlandırın falan ayarlar var birkaçını denemiştim performansı hızı falan arttığını söyleyebilirim xpmin.Ama yine de güvenmediğin yerlerdeki ayarları falan yapma.He birde o sisteme 1.5 gb ram al.İşlemcine yapabilirsen ve yapılıyorsa overclock çek ekran kartını değiştir nvidia 9 ya da ati 3000 serisinden bir ekran kartı al.İşlemcini anakart değiştiremeyeceksen daha yeni bir model en azından en az 2.2 ghz hızda çalışacak bir işlemci al(intel core 2 duolardan).Vistan normalden hızlı olur diyebilirim oyun konusunda da sıkıntın olmaz.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
vista kullanıcısıyım ama donanımım pek iyi sayılmaz o yüzden ara sıra zorluklar çekiyorum, sizin tavsiyeleriniz nelerdir, nasıl daha iyi performans sağlayabilirim?

Donanım:

İşlemci: Intel(R) Core(TM) 2 CPU T5500 1.66 GHZ
Ram: 1.00
Vista Değerlendirme Puanı: 3.1 oyun performansı
Ekran Kartı: Mobile İntel 945GM Express Family 128 Mb.
Ben olsam Vista ile uğraşmaz Windows 7 RC yüklerdim.Birkaç aydır Windows 7 kullanıyorum,öncesinde Vista kullanıyordum.Kesinlikle başın daha az ağrır.Ayrıca Vista'da çalışan programlar,donanım sürücüleri ve oyunlar Windows 7'de de çalışıyor.