Vista da sesle ilgili bi sorun

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
call of duty world war kurdum ama oyuna daha giremeden hata verdi.hata mesajı da bu: Error during initialization: Unhandled exception caught
bu hatanın çözümü de buymuş: Başlat > Denetim Masası> Ses yolunu izleyin. Varsayilan ses aygitinizi (hoparlor) sag tuşla tıklayın. Özelliklerine girin Gelişmiş sekmesinde Varsayılan ses formatını
24 bit 48000Hz (Stüdyo Kalitesi) olarak ayarlayın.
ama malesef ben bu ayarları yapamıyorum.bende 16 bit 48000hz değiştirmeye çalışıyorum ama değiştiremiyorum.değiştirmek için bi seçenek yok.o kısımda bi ok var değiştirmek için ama bende o oka tıklanmıyor.neden olabilir

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence öncelikle DirectX sürümünün mart yani son sürüm olmasına dikkat et,sonra ise ses driverinin en son versiyonunu kur.

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence öncelikle Direcx sürümünün mart yani son sürüm olmasına dikkat et,sonra ise ses driverinin en son versiyonunu kur.
ya aslında denetim masasına girince ses kartı vista için indir filan dedi ama bilemedim ki nası olacak.realtek97 mi ne benim kart.
tamam da ben niye o seçeneği oynayamıyorum.driver güncel olmadığı için mi

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Anakart'ın modeline göre ses driverini indirip kurarsan sanıyorum sorunun çözülecek,genelde windows driverleri kendisi tanıyabiliyor ama nekadar tanısada bazı özelliklerinden kısıyor bu yüzdende herzaman kendin kurarsan böyle sorunlar yaşamazsın.

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Anakart'ın modeline göre ses driverini indirip kurarsan sanıyorum sorunun çözülecek,genelde windows driverleri kendisi tanıyabiliyor ama nekadar tanısada bazı özelliklerinden kısıyor bu yüzdende herzaman kendin kurarsan böyle sorunlar yaşamazsın.
kurdum olmadı

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Oyunu kurduğun dizine git MAIN klasörü içinde ki VIDEO klasörüne gir (Örneğin default bir kurulum yaptıysan C:\Program Files\Activision\Call of Duty - World at War\main\video) ve orada ki “Treyarch.bik” dosyasını, bir kopyasını herhangi bir yerde saklamak şartı ile sil.

Bir de öyle oyunu çalıştırmayı dene bakalım..InşAllah sorunu çözer.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bu olayı Cod4 te yaşadım ve vista kullanıyodum.

Ben sorunu hata veren dosyayı internet kafeden aldığım çalışan oyunun dosyalarını bilgisayarıma kopyalayarak çözdüm.

Sende öyle yap. O klasörü tüm sil çalışan biyerden elde ettğini kopyala

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu olayı Cod4 te yaşadım ve vista kullanıyodum.

Ben sorunu hata veren dosyayı internet kafeden aldığım çalışan oyunun dosyalarını bilgisayarıma kopyalayarak çözdüm.

Sende öyle yap. O klasörü tüm sil çalışan biyerden elde ettğini kopyala
eropaKİNG o da olmadı kardeş.ya sen madem cafeden aldın aldığın dosyayı upload etsene bizde kullanalım.hayra girersin.:biggrin:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bakın millet o video main klasörünün içindeki tüm bik dosyalarını silin benim oyun siyah ekranda kalıyordu onu düzelttim zorluk seçince kalıyordu onu düzelttim yükleme çubuğu dolmuyordu saatlerce tüm o main/videodaki bik dosyalarını sildim rahatça oynuyorum 5 saniyede açılıyor oyun.