Vista' da ki ilginçlik !

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar vista için "C:" ye 40gb yer ayırdım ilk açtığımda 18gb boş alan diyodu buğün 17gb olduğunu gördüm ama buraya kadar normal olay bundan sonra şimdi ise 21.65gb boş alan var diyo ve ben hiçbir temizleme aracı yada kendim dosya silipte alanı genişletme isteğinde bulunmadım acaba gerek duyulmayan dosyalar mı siliniyo çünkü git gide düşüyo :D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yakında bende vistanın temasının işe yaradığı ilginç alanları paylaşacağım :D

Son düzenleyen moderatör:

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hala çözmeye çalışıyorum ve bugünkü int. ile pc arasındaki veri alışverişine bakıyorum şüpelendim :D

viyaduk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu durum vista'nın otomatik olarak sistem geri yükleme noktası oluşturmasından kaynaklanıyor. yaklaşık 15-20 gb'lık bir bölüm yiyor.

Demek ki vista için sadece RAM ve ekran kartının değil Harddisk'in de yüksek değerlere sahip olması gerekiyor...:?

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tune Up falan kullanıyor musun.O tür programlarda otomatik disk temizleme özelliği falan oluyor.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hayır tuneup kullanmıyorum temizleme aracı olarak ccleaner kullanıyorum ama 3gb sileceğini sanmam ve sadece gece yatmadan önce çalıştırırım

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
artık 2 hafta sonra 80gblık hdd 120 oldu diye msj atarsın :D
sistem geri yüklemeden kaynaklanıyor o

volkankey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram yetersiz kaldığında diskten belli bir kısım kullanır xp de pagefile.sys idi vistada nedir bilmiyorum. Ama sanırım bilgisayarını yeniden başlatınca yani ram boşaltır gibi dosyan da siliniyordur. Hazırda bekletme yapman da bu dosyayı büyütür.

abs13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aman dikkat senin vista rejime girmiş hızla kilo veriyor. yakında 0 beden olur çok şanslısın. benim vista durup dururken hergün biraz daha şişiyor.

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu olay takas dosyası olayıdır. ram yetmediğinde veya çalışan programların bi süre kullanmadığı hafızadaki verilerini windows takas dosyasına yazar çizer doldurur lazım oluncada ordan okur böylece ramı rahatlatma çabasına girmiş olur. windowsun bir takım ayarlarında takas dosyası boyutu kendimiz belirliyebiliyoruz yada kullanıp kullanmaması gibi ayaları yapabiliyoruz ama bence bırakın kafasına göre takılsın ;)

volkankey dedi ki:
ram yetersiz kaldığında diskten belli bir kısım kullanır xp de pagefile.sys idi vistada nedir bilmiyorum. Ama sanırım bilgisayarını yeniden başlatınca yani ram boşaltır gibi dosyan da siliniyordur. Hazırda bekletme yapman da bu dosyayı büyütür.