Vista coktu

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista kullanicisiyim. vistayi guncellestireyim dedim .guncellestirmeleri yukledi.bilgisayari tekrar baslat dedi .baslattim .bir de ne goreyim bilgisayar acilmiyor. guvenli modda komut ile guvenli modda vs hepsini denedim.vistanin yukleme logosu cikiyor tam acilacak gibi olurken mavi ekran cikiyor ne yazdigini da goremeden restart yapiyor. bu anda bu mesaji live cd isletim sisteminden yaziyorum ama c yada d surucusune giremiyorum.veri kaybi olmadan vistayi duzelttmem lazim. cd den boot edip sistem geri yuklemesi yapabilecegim bir program ya da bi cozum yolu onerebilecek olan var mi.ayrica erd commander programindan boot edip acayim dedim ama o da vistayi tanimiyor .oneriniz nedir:helpsmilie:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bir slax al yükle slax üzerinden önemli dosyaları usbye yükle.Sonra haydi bismillah diye bir format at :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Vista DVD ile yapabilirsin...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Hayır arkadaşlar eğer formatı vista atacaksan zaten orada sana soruyor devammı yoksa biçimmi diye biçimlendirmeden devam edersen verilerin silinmez seçtiğin bölümde windows.old adında bir klasör oluşur ve tüm eski verilerin buna girer.
Tecrübeyle sabittir ;)

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista recovery dvdsi var bende. yalniz f9a basarak yapti[imiz recovery ile ayniysa tum verileri siliyor. ayni mi yoksa sadece vistayi mi onariyor

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Sanki biz atmakdık(Not:doğru söylüyor unutmuşum :D)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ya benimki en uygunu

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu söylenenlerin hiçbiri olmazsa,ram'lari sök yovaları temizle ramların yerlerin değiştir HDD2nin kablolarını söküp yeniden tak mavi ekran hatası bu söylediklerimlede düzelebilir.

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista dvd'si ile sistem geri yüklemesi yaptım .sistemi vistayı güncellemden önceki haline getirdim .bilgisayarı başlattım .bu seferde siyah ekranda ''a disc error occured press ctrl +alt+del to restart' yazısı çıkıyor.bu hatayı nasıl düzeltebilirim.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Slax'ı tek başına bir işletim sistemi olarak bile kullanırım ama linux cahili olduğumdan beni biraz zorluyor...

Win7 çıkana kadar Xpye devam...

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slax nedir .nasıl kullanılır .adım adım anlatabilecek olan var mı

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sürücülere giremiyorsan bu gibi durumlarda chkdsk komutu %95 oranında tamir edebiliyor. Veri kaybı olmaz. komut sistemine girip "chkdsk c: /r" komutunu gir. d sürücü için harfi değiştirmen yeterli

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar windosu açmayı başardım fakat bu seferde d sürücüsü gözükmüyor ne yapmalıyım

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Tek sorun o olsun bilgisayar yöneticisinden d yi sil onun yerine yeni bir d yarat tabi veriler kaybolacak

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Slaxla bir dye ulaş

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slaxı usb ye kurdum iş yerinde .ve çalıştı ama evdekinde çalışmadı.iş yerinde xp evde vista kullanıyorum.acaba bi fark yaratırmı. slaxı xp ile çalışan bir pc de kurdum. d sürücüsünü tanıtabileceğim bir program ya da yöntem yok mu

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Slax her yere uyum sağlamaz sadece bir bilgisayar üzerinde çalışır yeni bir usb al ve ev bilgisayarı üzerinden kur ;)

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam biçimlendirip bir daha deneyeceğim olmassa live cd var .benim merak ettiğim bunlarla uğraşmadan d sürüsünü tanıtmak

stg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır arkadaşlar eğer formatı vista atacaksan zaten orada sana soruyor devammı yoksa biçimmi diye biçimlendirmeden devam edersen verilerin silinmez seçtiğin bölümde windows.old adında bir klasör oluşur ve tüm eski verilerin buna girer.
Tecrübeyle sabittir ;)
Hiç veri kaybı olmasını istemiyorsan en doğru yöntem tecrübe ettim:icon_:

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tek sorun o olsun bilgisayar yöneticisinden d yi sil onun yerine yeni bir d yarat tabi veriler kaybolacak
daha detaylı anlatabilir misin .bilgisayar yöneticisi derken görev yöneticisini mi kastediyorsun. adım adım anlatabilecek olan var mı

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güvenli modda acmayı denedinmi ?
evet tabiki ama sanki d hiç yokmuş gibi. birde benim sorun boyut değiştirdi.şöyleki sadeece c görünüyordu ..daha sonra nette araştırma yaparken baktım masa üstündeki kısa yollar falan silindi bende kapatıp güvenli moda geçtim .o da ne .bilgisayardaki video ve müzikler silinmiş ama diğer şeyler(program filmlerin altyazısı falan) duruyor.neyse ordaki verilerin bir kısmı başka yerdeydi en önemlileri kurtardım ama d yi hala göremiyorum

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Senin biligisayar malesef format istiyor varsa tabi bir geri dönüşüm noktasından geri git.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede format en doğrusu. Yapman gereken (virüs filan varsa ondan da kurtulursun) c ye formatı basıp (ki o sırada D yide yeniden bölümlendirebilir yeniden gösterebilrsin istersen) tüm yanlışlardan kurtulmak. Ama C deki belgelerini bir yere yedekle ve yeniden sistemi kurduktan sonra antivirüs kurup o belgeleri tarattırmadan geri yükleme. Sadece C yi formatladıktan sonra D yi görme ihtimali de var. Olduda göremedin Bilgisayar yönetimi içinden disk yönetimi ile D yi bulabilirsin belki bölümlenmemiş alan olarak orda olacak detaylarını tam bilemediğim bir şekilde ordan D tekrar tanımlanabiliyor. Biçimlendirebiliyorsun. Bilgisayar yönetimine Vista ekranında nereden ulaşılıyordu hatırlamıyorum. Ama XP de başlatı sağ tıklayıp özelliklerden Başlat Menüsünü Özelleştirmenin Gelişmiş Sekmesinden açabiliyorum. Kolay gelsin kardeş.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
daha detaylı anlatabilir misin .bilgisayar yöneticisi derken görev yöneticisini mi kastediyorsun. adım adım anlatabilecek olan var mı
Bilgisayar yöneticisi yöntimsel araçlarda olur oraya bir bakarmısın?

donmezsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar yöneticisi yöntimsel araçlarda olur oraya bir bakarmısın?
evet oraya baktım ve d sürüsünü görüyor ama bir işlem yapamıyorum hata veriyor mantıksak sürücü olarak görülüyor.7tools partition manager diye program var onda allocated disc diye bir şey çıkıyor .linux klive cdden görüyor mesela ama vistada görmüyor. sürücüleri tanıtabileceğim başka bir program var mı .ya da ubuntu falan kursam ya da elimde vista ultimate cdsi var kurulum yaparken d yi görüyor mesela onu seçsem oaraya kursam .veri meri kalmadı zaten