Vista 4 gb ram 3 gb goruyor

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
vista 4 gb ram 3 gb goruyor cozumunu bilen varmı arkadaslar

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
32 bit işletim sistemi kullandığın için 4gb ve üstünü göremezsin , 64 bit işletim sistemi kurararak 120 küsür gb a kadar ram gösterebilirsin tabi takabilirsen : )

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
işletim sistemin 32 bit olduğu için 3 küsür gb dan sonrasını kullanamıyor.. eğer 64 bit işletim sistemi kullanırsan, 4 gb olarak görünür.. yada PC MERAKLISI adlı forum üyesinin bir çözümü vardı.. bu soru forumda çok soruldu. önceki konuları araştırırsan iyi olur..

karakartalbilal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 bit olarak nasıl kurabiliriz elimde ürün kurtarma cd si var ve pc ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sp1 yüklersen sorun cözülür 32bit işletim sisteminde sp1 yükleyince 4gb gösterir ama 3gb kullanır işletim sistemin 32 bit oldugu için 64bit işletim sistemi kurarsan eger ramlarinden tam verim alırsın yani 4 gb kullanırsın
forumda biraz araştirma yap aynı sorunla karşılaşan arkadaslar var

BeRKaNCaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de xp 32 bit vardu 3.25 gb görüodu..61 bit xp kurdum şimdi 4 gb kullanabiliyorum

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
valla bendede 32 bit vista vardı rami 3,35 görüyodu sırf bu yüzden win 7 7100 64bit kurdum ama gene benm inat makina rami 3,37 olarak görüyor günlerdir bu sorunu çözmeye uğraşıyorum her yere mesaj yazdım neti araştırdım araştırıyorumda ama nafile yok çözemedim bi türlü bu sorunu..

cratos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
makinen 4 gb rami destekliyormu ilk önce ona bak.makine modeline göre nette araştır. ayrıca açılışta biosa girip bak bios ramı kaç görüyor...sadece 64 bit işletim sistemi kurman sorunu çözemeyebilir...eğer makinen 4 gb destekliyor ise 64 bit işletim sistemi kurduğunda rami 4 gb olarak görebilirsin...sorun halen devam ederse biosu update etmen gerekebilir.

serdoan arkadaşım sende aynı şekilde makinenin 4 gb destekliyip desteklemediğine bakabilirsin..

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar hp notebook um 4 gb ram destekliyor ve ram i 4gb olarak tanıyor fakat 3 gb ram kullanılıyor kısaca sukı 64 bit siztemlerdede yaptıgım araştırmalar sonucunda 3gb olarak gordugu konuyu acmadan once 5-6 saat nette arastırdım ama yok her nedense sorun cozulemıyor tesekurler

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
bu sorun için 3 seçenek var
1- sp1 veya sp2 kurmak
2- 32 bit sistemin pea destegini açmak ama bu yöntem açsanızda bi işe yarmıyo
3- 64 bit kurmak

tabiki önerim 64bit sistem kurmaktır

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
benm anakartın özelliklerinde maximum olarak 4gb desteği var ama biostan girdiimde şöyle bişey yazıyo memory;4096 MB,appropriated;640 mb ve geri kalan olarak 3455 mb olarak gösteriyo bu appropriated neyin nesi oluyo onu anlayamadım birde bu PAE işlemi varmış benm makinada bu özellik açıkmı kapalımı nereden öğrenebilirim ?

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Aynı oLay bendede vardı Windows 7 Kurdum ProbLem kaLmadı :)

Reaksiyon puanı
189
benm anakartın özelliklerinde maximum olarak 4gb desteği var ama biostan girdiimde şöyle bişey yazıyo memory;4096 MB,appropriated;640 mb ve geri kalan olarak 3455 mb olarak gösteriyo bu appropriated neyin nesi oluyo onu anlayamadım birde bu PAE işlemi varmış benm makinada bu özellik açıkmı kapalımı nereden öğrenebilirim ?
PAE olayı ve SP ler sadece ram i 4 GB gösterir ama kullanamaz 64 bit kullanmak gerekir. ayrıca 64 bit te ram in eksik görünmesi BIOS'unun ramin 640 mb lık kısmını rezerve etmesinden kaynaklanıyor. ekran kartın'ın turbo cache gibi bir özelliği olabilir mi acaba (ekran katının sistem ramini kendi ram'i gibi kullanma özelliği)

Reaksiyon puanı
189
bırakın şu vistayı allah aşkına :D
windows 7 nin tam stabil sürümü çıkmadan geçmeyi planlamıyorum. ama xp kullanmak da bence mantıksız. insan niye o kadar çok yavaşlayan bir sistem kullanır ki. vista kullanıyorum uzun zamandır hala ilk günkü gibi hızlı çalışıyor...

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
windows 7 nin tam stabil sürümü çıkmadan geçmeyi planlamıyorum. ama xp kullanmak da bence mantıksız. insan niye o kadar çok yavaşlayan bir sistem kullanır ki. vista kullanıyorum uzun zamandır hala ilk günkü gibi hızlı çalışıyor...

vaLA bende ağam.. Vistadan memnun değilim.. XP kullanıyorum gayet hoşuma gidiyor.. win 7 çıksın onu yükleyecem inş. :mrgreen:

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
PAE olayı ve SP ler sadece ram i 4 GB gösterir ama kullanamaz 64 bit kullanmak gerekir. ayrıca 64 bit te ram in eksik görünmesi BIOS'unun ramin 640 mb lık kısmını rezerve etmesinden kaynaklanıyor. ekran kartın'ın turbo cache gibi bir özelliği olabilir mi acaba (ekran katının sistem ramini kendi ram'i gibi kullanma özelliği)

ekran kartıö xpertvison 9600gt sonic modeli kendinden zaten 1 gb hafızası var artı ben bu modelin ne duydum ne okudum paylaşımlı veya turbo cache li olduğunu yani çözemedim gitti bu olayı..:crying:

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
vaLA bende ağam.. Vistadan memnun değilim.. XP kullanıyorum gayet hoşuma gidiyor.. win 7 çıksın onu yükleyecem inş. :mrgreen:
o performans artışı dışında vistanın daha karışık haline alışman gerekecek ağ simgesi değişik xp gibi kablosuza ve kabloluya iki simge yok... tek simge ama ağ simgesine benzemiyor xp gibi kullanılmayan simgeleri gizliyor bu çok sinir bozucu olabilir...