mayten
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 2
vista 4 gb ram 3 gb goruyor cozumunu bilen varmı arkadaslar
PAE olayı ve SP ler sadece ram i 4 GB gösterir ama kullanamaz 64 bit kullanmak gerekir. ayrıca 64 bit te ram in eksik görünmesi BIOS'unun ramin 640 mb lık kısmını rezerve etmesinden kaynaklanıyor. ekran kartın'ın turbo cache gibi bir özelliği olabilir mi acaba (ekran katının sistem ramini kendi ram'i gibi kullanma özelliği)benm anakartın özelliklerinde maximum olarak 4gb desteği var ama biostan girdiimde şöyle bişey yazıyo memory;4096 MB,appropriated;640 mb ve geri kalan olarak 3455 mb olarak gösteriyo bu appropriated neyin nesi oluyo onu anlayamadım birde bu PAE işlemi varmış benm makinada bu özellik açıkmı kapalımı nereden öğrenebilirim ?
windows 7 nin tam stabil sürümü çıkmadan geçmeyi planlamıyorum. ama xp kullanmak da bence mantıksız. insan niye o kadar çok yavaşlayan bir sistem kullanır ki. vista kullanıyorum uzun zamandır hala ilk günkü gibi hızlı çalışıyor...bırakın şu vistayı allah aşkına![]()
windows 7 nin tam stabil sürümü çıkmadan geçmeyi planlamıyorum. ama xp kullanmak da bence mantıksız. insan niye o kadar çok yavaşlayan bir sistem kullanır ki. vista kullanıyorum uzun zamandır hala ilk günkü gibi hızlı çalışıyor...
PAE olayı ve SP ler sadece ram i 4 GB gösterir ama kullanamaz 64 bit kullanmak gerekir. ayrıca 64 bit te ram in eksik görünmesi BIOS'unun ramin 640 mb lık kısmını rezerve etmesinden kaynaklanıyor. ekran kartın'ın turbo cache gibi bir özelliği olabilir mi acaba (ekran katının sistem ramini kendi ram'i gibi kullanma özelliği)
o performans artışı dışında vistanın daha karışık haline alışman gerekecek ağ simgesi değişik xp gibi kablosuza ve kabloluya iki simge yok... tek simge ama ağ simgesine benzemiyor xp gibi kullanılmayan simgeleri gizliyor bu çok sinir bozucu olabilir...vaLA bende ağam.. Vistadan memnun değilim.. XP kullanıyorum gayet hoşuma gidiyor.. win 7 çıksın onu yükleyecem inş. :mrgreen: