Virüsleri silemiyorum !

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer ki böyleyse, benim bildiğim ComboFIX bunu düzeltmesi gerekiyor. Düzeltemediyse; http://www.threatexpert.com/filescan.aspx adresinden dosyalarını taratmayı dene. Eğer ki taratmıyorsa, bu kadar çok uğraşacağına bi format atman yeterli olur bence.

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok tşk ederm kardeşm bakalm inş olur bu sefer avirayla taratıyorum

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yine ThreatExpert bilgisine göre PcTools programı bu virüsü bulabiliyormuş, kurabiliyorsan bunuda kurmayı dene.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Avira yı önce güncelleyip sonra taramaya başladın değil mi?

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hmm, madem olmadı, bence dimdirek bilgisayarına format at. Uğraşmaya değmez daha fazla.

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni bişey buldum onu denicm lınux slax usb bellek ile pcyi lınux işletm sisteminde açıyo ordan girip o dosyaları silicem inş olur

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Öncelikle sistem geri yüklemeyi kapatın. Nasıl yapacağım dersen: Bilgisayarım'a sağ tık>özellikler>sistem geri yükleme>bütün sürücülerdeki sistem geri yüklemeyi kapat'ı tikleyin.

Daha sonra buradan Norman Malware Cleaner'ı indirip güvenli kipte tarayın çıkan zararlıları o silecektir zaten.

Buradanda Kaspersky Virus Removal Tool'u indirip kurun ve Güvenli Kip'te taratın bilgisayarınızı.

Yalnız, Kaspersky Virus Removal Tool'u açtığınızda Settings yazısına tıklayıp;

Do Not prompt for action
Disinfect
Delete if disinfection fails

bu üçünü işaretleyin öyle taratmaya başlayın.

system_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd den çalışan bir işletim sistemiyle verilerini kurtar external bi disk e vs...
zone alarm security suite türü bişeyl kur muhtemelen engelleyecektir onu ben bunu kullanıyorum daha sonra kasper ile temizle.. zone alarmı kurduktan sonra anti programı kuramama probleminin ortadan kalktığını göreceksin....
kolay gelsin...

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar wirüsü sonunda temzledm ama bi sorun war ben daha önceden sistem yapılandırmadan o iki wirüsü başlangıçta çalştırmayı engellemştm ama hala orda warlar we pcyi her açtığımda sistem yapılandırması işaretlememi istiyor

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ben normalde kendi elimle silme taraftayım En garanti yol

homer380

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim tavsiyem linux tabi virus'ün adını türeme yollarını bilmek gerek(dosyaların konumu) linux da calışmıyor windows virüsleri (programları).cd , usb ,sabit kurulum şeklinde olan linuxlar var tercih sizin.
ben antivirüslerin silemediğini linuxla siliyom.

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wirüsü sildm yanlz başlangıçta çalıştırabileceğin programları seçiyosn ya orda hala wirüslerin ismi war ama konumlarına baktığımda yok we pcyi her açtığımda sistem yapılandırması beni uyarıyo bunu engellemk istiyorm tekrar seçip yaparsam wirüs aktif olur mu yeniden bilemiorm bilgisi olan warsa yardm istiorm

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Spy-Emergency programını önermeyi unuttum. (30 günlük tam fonksiyonlu)
Bilgi için :
http://www.spy-emergency.com/
Yerlerde sürünen birçok PC yi bu programla temizlemiştik.
Tavsiyem indirip kur, sistemi baştan sona full tara, ne çıkarsa yoket (remove)
PC nin temizlendiğini göreceksin.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
wirüsü sildm yanlz başlangıçta çalıştırabileceğin programları seçiyosn ya orda hala wirüslerin ismi war ama konumlarına baktığımda yok we pcyi her açtığımda sistem yapılandırması beni uyarıyo bunu engellemk istiyorm tekrar seçip yaparsam wirüs aktif olur mu yeniden bilemiorm bilgisi olan warsa yardm istiorm

"CCCleaner" programı bu isteğini çok iyi yerine getir, başlangıç ayarlarına gel ve sağ tıklayıp sil'e bas bu kadar basit.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Öncelikle sistem geri yüklemeyi kapatın. Nasıl yapacağım dersen: Bilgisayarım'a sağ tık>özellikler>sistem geri yükleme>bütün sürücülerdeki sistem geri yüklemeyi kapat'ı tikleyin.

Daha sonra buradan Norman Malware Cleaner'ı indirip güvenli kipte tarayın çıkan zararlıları o silecektir zaten.

Buradanda Kaspersky Virus Removal Tool'u indirip kurun ve Güvenli Kip'te taratın bilgisayarınızı.

Yalnız, Kaspersky Virus Removal Tool'u açtığınızda Settings yazısına tıklayıp;

Do Not prompt for action
Disinfect
Delete if disinfection fails

bu üçünü işaretleyin öyle taratmaya başlayın.

denediniz mi acaba?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar qsmumga ve rliojky.exe adlı iki wirüs pc me bulaştı nasl silineceği hakkında bilgisi olan war mı kaytdefterndn sildm başlangçta çalşmasını engelledim anti wirüs kurmama izin wermiyo we c:\program files\common files\system\qsmumga.exe war dieride c:\program files\common files\microsoft shared\rliojky.exe konumlarında bulunmktadr buralara girdiğimde hemen kapatıyo klasörü acil yardm istiorm*...

Bence senin bilgisayarina V virusu ve msn virusu bulasmis.
V yazamiyorsun yerine W geliyor hemde kelimelerindeki harfleri siliyor sacma sapan hale geliyor kelimeler.
Hepsi ondan oluyor bence o bilgisayari ve klavyeyi goturup cope at :turned:

V utanilacak bir harf degil, tipki K harfi ve KS ikilisi gibi. O yuzden W, Q ve X harflerinin alfabemizde olmadigini unutmayalim,harfleri idam etmeyelim yazik harflere*.

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ömer Çağatay denicem
Sivasspor konumuz bu deil bence sen ii bir ders çalş we konferans wer istanbulda bi yerlerde tmm.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Temizleme işlemi gerçekleşemiyorsa içinize sinmesi açısından kesinlikle format atmanızı ve sisteminizi yeniden kurmanızı tavsiye ederim. Eğer antivirus programı ile tarattığında virüsü buluyor fakat silemiyorsanız virüslü dosyayı cdden çalışan bir Windows sürümü ile silebilirsiniz. Ancak dediğim gibi sildiğiniz halde ve antivirüs programınızdan uyarı almamanızı rağmen içinize sinmiyorsa sistemi kesinlikle yeniden kurmalısınız.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sayın @sivaspor; konumuzun hala "Türkçe'yi temiz kullanalım" şeklinde bir konu olmadığını sanıyorum.

@kezman_796; CCCleaner'da olmadığını savunmuşsun, ben yaptım ve bende oldu. Sanırım sende bir yanlışlık var. Altta ki resimde anlatmaya çalıştım;

67118547.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yanlis goruldugu yerde soylenirse anlami olur,
Bende bunu belirttim bu yuzden ayri bir konu basligi acip bu uyenin yanlislari diye bir konu acamazdim.
Nasilki bir konu acildiginda o konu basliginda kurallara aykiri bir durum oldugunda o anda ikaz edilirse bence bu durum aynisi.
Turkcenin bu sekilde kullanilmasi hic hos degil.
O yuzden hem yeri hemde zamani oldugu konusunda fikrim ayni lakin kimsenin umurunda olmadigi icinde
Siz haklisiniz diyorum...

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rena teşekkür ederm ben ordan bakmamştm ewt sonunda oldu bu konuda bana yardmcı olan herkese çok teşekkür ediyorm başka birinin başına gelirse diye bi kez anlatayım.
İşlemler Şöle Gerçkleşti:İlk önce başlangıçta çalıştırdn programın başlangıçta çalıştırmasını engelledim.Ardından kayıt defterinde wirüslerin "bul"dan aratarak sildim.
Bu işlemleri yapmadan anti-virüs yüklememe izin wermiyodu.Avirayı yükledim we güncelledm ardndan tarattm we silindi daha sonrada cclenarla RENA'nın göstrdiği şekilde sildim we wirüs yok oldu.