Virüslerde son nokta

turkara1643

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kaspersky 2009 un deneme süresi bittiğinden dolayı yaklasık 15-20 gündür pc yi koruyan bişi yoktu taki kasperskyi yeniden aktifleştirene kadar ve aktifleşir aktifleşmez kaspersky bi türlü durmadı sürekli virüs buluyordu.Virüste sağlam virüsmüş biraz araştırdım.
Adı : win32.Hidrag.a virüsü
neyse bu sil sil olmucak dedim ve bi taratıyım bakıyım dedimki ne göreyim pcde virüssüz yer kalmamış çoğunu sildim çoğunu temizledim teker teker ve en son tarama bittiğinde o kadar silmeme ve temizlememe rağmen pc de kalan virüslerin sayısının ss sini aldım.
http://img156.imageshack.us/img156/7896/virss.png
benim bu win32.Hidrag.a virüsünden kurtulmam için neler yapmam lazım birde sizin fikrinizi alayım.Ha bide format at demeyin formatsız halletmem lazım.İnternette herkes farklı bişeyler söylemiş bazıları şu şekilde yap demiş bazıları yapma :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
bence bu işi halletikten sonra internet explorer ı güncelle 8 e yükselt derim

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Yine senin virüsün azmış bi keresinde benim pc ye veri transferi için 2. bi hdd taktım ertesi gün bilgisayarda irili ufaklı ne kadar exe uzantılı nesne varsa hepsini virüs olarak gördü kaspersky ve taramayı otomatik temizleye ayarladım ve tam 13 saat sürdü temizlemek

Ecdad25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben yıl oldu kullanmıyorum virüs prog yüklesem windowsu siler heralde :D yeni bilgisayar alana kadar götürsün yeter formatla uğraşılmaz:D

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Combofix dene..
Combofix tarasın bulsun, sonra da Windows'u güncelle.. En son eTrust EZ Antivirus v7 kur o tarasın. Sonra eTrust EZ Antivirus v7'yi kaldırıp istediğin antivirüs yazılımını kurabilirsin.

Not: Neden eTrust EZ Antivirus v7 dedin dersen gereksiz yere veri kaybına sebep olmadığından..

turkara1643

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yine senin virüsün azmış bi keresinde benim pc ye veri transferi için 2. bi hdd taktım ertesi gün bilgisayarda irili ufaklı ne kadar exe uzantılı nesne varsa hepsini virüs olarak gördü kaspersky ve taramayı otomatik temizleye ayarladım ve tam 13 saat sürdü temizlemek
seninki kolleksiyon yapıyomuşsun gibi olmuş artık bişey diyemem :D

turkara1643

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Combofix dene..
Combofix tarasın bulsun, sonra da Windows'u güncelle.. En son eTrust EZ Antivirus v7 kur o tarasın. Sonra eTrust EZ Antivirus v7'yi kaldırıp istediğin antivirüs yazılımını kurabilirsin.

Not: Neden eTrust EZ Antivirus v7 dedin dersen gereksiz yere veri kaybına sebep olmadığından..

Combofix değilde Jeefosfx kullan diolar bazılarıda işe yaramıyo diyolar onun için sordum zaten.

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Combofix değilde Jeefosfx kullan diolar bazılarıda işe yaramıyo diyolar onun için sordum zaten.

Ben bilgisayar teknik servisliği yapıyorum. Sorun farkedince önce ComboFix'le taratıyorum. İşe yaramadığı olmadı. Yine de sen bilirsin. Kullandığım yöntemlerden birini önermiştim..

turkara1643

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben bilgisayar teknik servisliği yapıyorum. Sorun farkedince önce ComboFix'le taratıyorum. İşe yaramadığı olmadı. Yine de sen bilirsin. Kullandığım yöntemlerden birini önermiştim..
saolsın kardeş o zaman öcne Combofixi denerim seni kırcam :D Denemenin zararu olmaz.Saol tekrar

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
kur antivir veya malwarebytes antimalware tarat

gipsymoon01

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selam hocam oncelikle size birkac sorum olacak benim anlamadigim konu bende karspersky kulllanicisiyim siz yukarda demissiniz otomatik taramaya aldim 13 saate temizledi diye.1 inci sorum ben bilgisayari guvenli moda aldigimda virus programi calismiyor nasil aktive yapacam
2 inci sorum ise guvenli modda tarama yaptiginga karspersky buldugu virusleri kendisimi siliyor yoksa karantina altina mi aliyor?yada buldugu virusleri ben mi manuel olarak silecem bana konuyu aciklarmisin lutfen

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yaa sen o virusu bir rar paketine sararak postala bana video ile anlatırım

mustafa136

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba .Beni başım dosyaları gizleyen bir virüsle belaya girmişti.Antivirüsler virüs diye toptan o dosyayıda siliyordu.Çok uğraştım.Bu tür virüsler kendi adını dosya adı olarak değiştiriyor galiba.Onları silmeye kalkınca orjinal ama harddiskte gizlediği olan dosya silinebiliyor.En son antivirüslerde tarama ayarlarında sil yerine "rename" komutunu kullandım.Sonra virüslü usb ye bakınca orada benim klasörümün adına benzer bir tuhaf dosya var.Sadece son uzantısı değişmiş.Hemen elle sildim onları.Yani virüsün adı değişince cascavlak ortaya çıkıyor...

Sonra klasör görevlerinden gizli ve korunan klasörleri göster dedim ve orjinal dosyalara ulaştım.Fakat virüs klasörü gizli yapmış.Bir türlü gizli özelliğini kaldırmadım.Bende içindeki dosyaları yeni klasör açarak içine attım.

İnşallah işe yarar

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bende virüs programı kullanmıyorum bir kaç gündür bilgisayar hızlı çalışıyor..
nod 32 nin 4. versiyonu vardı kaldırdıktan sonra açılıp kapanma hızlandı...

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Böyle durumlarda mağdur olmamak için pc nizin imajını alın.

Acronis true image favorimdir.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
taramaları güvenli kipte yapın.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
pcyi antivirüssüz bırakmaya gelmiyo. onun için lisans bitince yenileyene kadar hiç yoktan antivir free veya avast kullan