Soru Virüs Veya Hacklenmiş Olabilirmiyim ?

wrkkenn

Finest Сasual Dating Verified Ladies
Cezalı
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar geçen günlerde bilgisayarıma kurmaya çalıştığım bir program üzerinden virüs yedim (koruma programının bulduğu TrojanDropper/32 diye bir şeydi ) . Fazla beklemeden bilgisayara format attım ve online hesaplarıma herhangi bir anormallik var mı diye göz attım ve hiçbir şey görmedim. Fakat 2-3 gün sonra g-mailime şüpheli mesajlar gelmeye başladı (discord facebook gibi hesaplarıma şüpheli giriş) tabi hemen bütün hesaplardaki şifreleri değiştirdim. Bundan 1 gün sonra bütün e-maillerime ekte verdiğim gibi mesajlar geldi, tabi yine bütün şifreleri değiştirdim. Fakat en önemlisi bugün internet sağlayıcımdan ekte verdiğim sms geldi, şu an ne yapacağımı kestiremedim sizce ne yapmalıyım, evdeki diğer cihazlarda tehlike altında mı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

7552d889-b625-490d-bfa8-0b7a14effda6.jpg
dsaffdfffffdfadfs.png
asdasdasd.png
segfwasrewertg.png

Ekli dosyalar

• 7552d889-b625-490d-bfa8-0b7a14effda6.jpg
    7552d889-b625-490d-bfa8-0b7a14effda6.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 102
  • dsaffdfffffdfadfs.png
    dsaffdfffffdfadfs.png
    37.8 KB · Görüntüleme: 116
  • segfwasrewertg.png
    segfwasrewertg.png
    195 KB · Görüntüleme: 119
  • 1626081738023.png
    1626081738023.png
    195 KB · Görüntüleme: 118

JustStroke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar geçen günlerde bilgisayarıma kurmaya çalıştığım bir program üzerinden virüs yedim (koruma programının bulduğu TrojanDropper/32 diye bir şeydi ) . Fazla beklemeden bilgisayara format attım ve online hesaplarıma herhangi bir anormallik var mı diye göz attım ve hiçbir şey görmedim. Fakat 2-3 gün sonra g-mailime şüpheli mesajlar gelmeye başladı (discord facebook gibi hesaplarıma şüpheli giriş) tabi hemen bütün hesaplardaki şifreleri değiştirdim. Bundan 1 gün sonra bütün e-maillerime ekte verdiğim gibi mesajlar geldi, tabi yine bütün şifreleri değiştirdim. Fakat en önemlisi bugün internet sağlayıcımdan ekte verdiğim sms geldi, şu an ne yapacağımı kestiremedim sizce ne yapmalıyım, evdeki diğer cihazlarda tehlike altında mı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 158908Ekli dosyayı görüntüle 158909Ekli dosyayı görüntüle 158911Ekli dosyayı görüntüle 158910
Hocam bence Kaspersky yükledikten sonra tarama yaptırın tarama işlemi bittikten sonra bütün şifrelerinizi değiştirin ve internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arayıp modeminize virüs bulaşmış olabilir mi eğer bulaştıysa ne yapabilirim tarzında soru sorup dediklerini uygulayın bence.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Telefonda bu tarz hatalar veriyormu?

wrkkenn

Cezalı
Reaksiyon puanı
5
hocam zaten format attım, son günlerde gelen sms dışında bi gelişme yok... asıl korktuğum steam gibi para yatırdığım hesapların gitmesi, internet sağlayıcımla görüşeceğim başka yapmam gereken bir şey varmıdır sizce ??

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Tamamen tüm diskleri formatlayıp sıfırdan işletim sistemi kurduysanız bilgisayarınızda virüs kalmaz.

Modeminizi üstünde tuş var ona basıp sıfırlayın daha sonra tüm sosyal medya hesaplarınızın , e postalarınızın falan şifresini değiştirip bir süre bekleyin tekrar şüpheli olaylar yaşanacak mı diye. Ha ek olarak bilgisayarınız güçlü ise Kaspersky kurun bu tarz olayların tekrar yaşanmasını engellemiş olursunuz.

wrkkenn

Cezalı
Reaksiyon puanı
5
Tamamen tüm diskleri formatlayıp sıfırdan işletim sistemi kurduysanız bilgisayarınızda virüs kalmaz.

Modeminizi üstünde tuş var ona basıp sıfırlayın daha sonra tüm sosyal medya hesaplarınızın , e postalarınızın falan şifresini değiştirip bir süre bekleyin tekrar şüpheli olaylar yaşanacak mı diye. Ha ek olarak bilgisayarınız güçlü ise Kaspersky kurun bu tarz olayların tekrar yaşanmasını engellemiş olursunuz.
evet hocam, dediğiniz herşeyi zaten yapmıştım bilgisayarda virüs olduğunu anlar anlamaz , inşallah devam etmez bu olaylar. Bir gelişme olursa tekrar yazarım zaten

DMZMAli

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Bu kadar sorun yaşadığına göre virüs yüzünden başka birisi senin bilgilerine vs. ulaşmış bu durumda format atmak mlsf çaresiz. zaten gerek bilgiler alınmış sana tavsiyem modemine reset at.

Reaksiyon puanı
158
dostum pc ye girdiğin sana ait bütün mail adreslerini şu sitede tarat. bu site mail aderesin hacklenmiş mi sana bilgi veriyor. sitenin adı : have i been pwned

eypPIXEL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam Şifrelerinizi Düzenli Olarak Değiştirin Ve Sakın 12345678 gibi veya doğum tarihiniz gibi şifreler koymayın gerekirse random atın bi yere not edin ayrıca burda başvurmanız gereken en yetkili yer internet sağlayıcınızdır derhal internet sağlayıcınızla iletişime geçin onlar en doğru bilgiyi verir size ve wifi ağ şifrenizi değiştirmenizi tavsiye ederim

___Melissa

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Üstteki bilgilere ek, çift faktörlü doğrulama da aç tüm hesaplarına. Hatta yeni mail al, başka cihazdan al maili, o maili de hesaplarına bağla. Ne olur ne olmaz.

Reaksiyon puanı
158
aynen ayrıca şifrende büyük harf rakam ve özel karekter kullan. benim şifre 19 karakter :D

wrkkenn

Cezalı
Reaksiyon puanı
5
Üstteki bilgilere ek, çift faktörlü doğrulama da aç tüm hesaplarına. Hatta yeni mail al, başka cihazdan al maili, o maili de hesaplarına bağla. Ne olur ne olmaz.
hocam bütün e mail adreslerimde telefon doğrulaması ve kurtarma e postası mevcuttu. malesef herifler hepsini geçmeyi başarmış..
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum pc ye girdiğin sana ait bütün mail adreslerini şu sitede tarat. bu site mail aderesin hacklenmiş mi sana bilgi veriyor. sitenin adı : have i been pwned
yok hocam temiz çıkıyor :p

___Melissa

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Bunun geçilmesi için AŞIRI profesyonel olunması gerekir. Önemli veriler varsa her zaman EN AZ 2 yerde, fiziki cihaz ve bulutta depolama yapın. Sıkıntılı içerik varsa tabi buluta yüklemeyin.

Ayrıca ismini hatırlamadığım "have i been pwned" sitesi gibi, şifrenizi soran ve bu şifrenin kullanılmış olup olmadığını/çalınma durumunu vs sanırım, sorgulayan bir yerdi. Şifre soran sitelere de girmeyin. "*-+/?!)#_-" vb özel en az 2 karakter kullanın.

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
(koruma programının bulduğu TrojanDropper/32 diye bir şeydi )
Şu trojanin tam adını hatırlıyor musun? 32 nin devamında ismini belirten bir şeyler de olmalıydı.
Muhtemelen keylogger veya stealer gibi bir malwaredir. Bunlar genellikle sisteme girdiğinde kullanıcı hesaplarını (kullandığın tüm uygulamalar için) topluyor ve saldırgan ile paylaşıyor. Genellikle de otomatik olarak aldığı hesap bilgilerini değiştiren bir scripte bağlı oluyorlar. Bilgisayarına format atmadan önce giriş yaptığın (veya sürekli oturumun açık olan) uygulamalardaki şifrelerini değiştirmeni öneriririm. Eğer ulaşamadığın hesaplar varsa ilgili platformun destek sistemine ticket atman gerekiyor.

Belirtilen "have i been pwned" sitesi daha çok veritabanı sızıntıları sonucunda ele geçirilen bilgileri logluyor bu yüzden keylogger veya stealer ile ele geçirilmiş bilgiler bu sistemde gözükmeyebilir.

wrkkenn

Cezalı
Reaksiyon puanı
5
Şu trojanin tam adını hatırlıyor musun? 32 nin devamında ismini belirten bir şeyler de olmalıydı.
Muhtemelen keylogger veya stealer gibi bir malwaredir. Bunlar genellikle sisteme girdiğinde kullanıcı hesaplarını (kullandığın tüm uygulamalar için) topluyor ve saldırgan ile paylaşıyor. Genellikle de otomatik olarak aldığı hesap bilgilerini değiştiren bir scripte bağlı oluyorlar. Bilgisayarına format atmadan önce giriş yaptığın (veya sürekli oturumun açık olan) uygulamalardaki şifrelerini değiştirmeni öneriririm. Eğer ulaşamadığın hesaplar varsa ilgili platformun destek sistemine ticket atman gerekiyor.

Belirtilen "have i been pwned" sitesi daha çok veritabanı sızıntıları sonucunda ele geçirilen bilgileri logluyor bu yüzden keylogger veya stealer ile ele geçirilmiş bilgiler bu sistemde gözükmeyebilir.
hocam walla ne yalan söyleyeyim adını pek hatırlamıyorum ama System/32.TrojanDropper.stealler?? gibi birşeydi, stealera benzer birşey vardı ama aynısı değildi. Onun dışında hocam yani pcde o kadar fazla hesap açık ki hepsini kontrol edemem, Önemli olanlar zaten telefon doğrulaması vs. vardı. Ek Not :: Az önce şifresini değiştirmeyi unuttuğum bir e-mailden facebook hesabı açtım, hesabı açar açmaz (1 dakika geçmeden) şifre değişikliği gibi mesajlar gelmeye başladı. Size bir fikir sağlarmı bilmem ama söylemek istedim. Daha önceden bunun gibi trojanlar ve backdoorlar yemiştim fakat hiçbiri böyle internet üzerinden saldırmamışlardı o yüzden bilgisiz kaldım :p şu anda kafamdaki tek sıkıntı önemli hesaplarımın gitmesi. onun dışında zaten 2 gündür uyuyamıyorum stresten ilaçlık oldum....

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Dediğim gibi "Stealer" türünde bir malware yemişsin, işini 2FA telefon doğrulamasına bırakmamaya çalış önlemini al. Mail adreslerinin şifrelerini değiştirmen mail ile kayıt olduğun diğer hesaplarının çalınmasına engel olur. Çünkü mail adresin üzerinden sıfırlama yaparken 2FA atlatılabiliyor güvenlik açıkları sebebiyle. (Örneğin x sitesi üzerinde bir güvenlik zafiyeti varsa şifre sıfırlama isteği gönderilirken yakalanan isteklerde 2FA'nın baypas edilmesi mümkün). Mail adreslerini güvence altına alarak önüne geçebilirsin. @wrkkenn

Reaksiyon puanı
158
bı modemlerde wps varya biraz basılı tutunca wifiye bağlıyor. işte kullanmıyorsanız wps yi modemden kapalı olsun. bazı hackerler bunun yöntemini bulmuş .ordan giriyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum şifrelerin rakam büyük-küçük harf ve özel karakterli olsun ve mümkünse 10 haneyi geçsin. 2 li doğrulamayı unutma. modemde güvenlik duvarın açık olsun. wps kapalı olsun. modemde bilmediğin şeylere evet diyerek açma. defender biraz kısıtlı. bende comodo var . bazen paronaya kipini açıyorum. uçan kuşu durduruyor. tabi genel kullanış için iyi değil herşeyde izin verilsin mi diyor.

Son düzenleme: