Virüs Türleri

Bu konuyu okuyanlar

defacerGLD

Müdavim
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
3,329
Reaksiyon puanı
3,068
Puanları
113
1)Solucanlar(Worms) => Sosyal mühendislik ile e-mail yoluya bir web sitesi olarak gönderilir. Gönderilen e-posta içindeki URL'e tıklanırsa otomatik olarak zararlı bir dosya bilgisayarınıza yüklenir. Virüs bulaştıktan sonra arka planda çalışarak (çalıştığını fark ettirmez) kendini kopyalamaya başlar ve sabit disk kapasitesi gibi alanlarını tüketerek bilgisayarınızı kullanılamaz hale getirir. Bunların yanı sıra bu virüsler bilgisayarınızdan verilerinizi çalabilir veya backdoor oluşturabilir (yani istedediği zaman biligsayarınıza erişim sağlayabilir).

2)Truva Atları(Trojans) => İyi bir yazılım olarak gözüken truva atları bilgisayarda çalıştırıldığında etkinleşir. Adının Truva atı olmasının sebebi mitolojideki truva atı bir hediye olarak gönderilir ama içinden askerler çıkar ve oraya saldırır yani firefox setup indirmeye çalışırken virüs yemeniz

3)Casus Yazılımlar(Spyware)=> Bilgisayarlara Veya mobil aygıtlara Bulaşarak kullanıcı hakkında internet kullanımı alışkanlıkları, e-mail adresleri, Banka hesabı bilgileri, Parolalar gibi Kişisel verileri kullanıcının bilgisi olmadan toplayan ve bu bilgileri saldırgana iletilmesini sağlayan virüslere denir.

4)Rootkit => Kısaca söylemek gerekirse işletim sistemi çekirdeği ne zarar saldırganlara bilgisayarınız üzerinden tam yetki veren zararlı yazılımlardır. işletim sistemi çekirdeği seviyesinde çalışmasından dolayı tespit analiz ve silme süreçleri zordur. kullandığınız hesapları, banka ve kredi kartı bilgilerini, kameranızı, mikrofonununuzu uzaktan kontrol edebilir veya bu bilgileri kendine çekebilir.

5)Fidye Yazılımları(Ransomware) => Bilmeyen yoktur anlatmayacağım :D

6)Uzaktan Yönetim Aracı(RAT) => Pc niz adeta kukla oluyor
 

CapScroLL

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2014
Mesajlar
3,657
Reaksiyon puanı
2,683
Puanları
113
Yaş
26
7) Keylogger => Adından da anlaşılacağı gibi "Key = Tuş Logger = Kaydedici" klavyenizden girdiğiniz verileri kayıt altına alıp hedef kişiye verileri gönderir, örneğin arkaplanda bu yazılım çalışırken klavyenizden işlem yaptığınızda karşı tarafa şu şekilde mesajlar gönderilir;

(2014 Yılında deneme yapıyordum)
Screenshot_1.jpg
 
Üst