Virüs Bulaşmış Bu Dosyaları..

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sileyim mi, Bu şekilde mi kalsınlar?

Bu virüs bulaşmış dosyalar listesi;

v3jev6.jpg

Bunlarda bazılarının detayları

2uzf2g4.jpg

qsk3go.jpg

21b87z7.jpg

18ix49.jpg

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Eğer virüs olarak görüyorsa sil gitsin.Virüslü virüslü PC mi kullanılır.Ama orda cdrom.sys dosyası var.Optik sürücünün driveri galiba.Onu silersen CD-ROM yada herneyse onu görmeyebilir.

Yada format atmaktan korkumuyom diyorsan sil gitsin hepsini :) Ben olsa silerim...

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
O dediğin Daemon tools olabilir. Biliyorsunuz Daeomon Tools pek de güvenilir bi program değil reklam yazılımları yüklüyor.

Ben o virüs çeşitlerini yorumlamanızı istedim. Misal şifre çalıp gönderirler mi, pc'yi yavaşlatırlar mı?

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Valla kızma ama yerinde olsam avast'ı kaldırırım antivir kur güncelle ve tekrardan bi tarat. :)

durmuscan1991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:thumbup1::yes:kardeşim karantinaya alabiliyorsan karantinaya al alamıyorsan sil:yes::thumbup1:

yukarıdaki arkadaşım avastı kaldır demiş te antivir de o kadar ii deil ki neden kursun eğer kurulcak bi antivirüs varsa o da norton ki pc kaldırmıyor gibi bir durum varsa eset smart security kur (nod 32 deil).

hem swater arkadaşım cd rom görmeyebilir diyor da korkma öle bişey olursa sen restart yap düzelir ki düzelmezse de senn hbr ver ben sana dosyaların originallerini sana upload ederim ok.

Saygılar.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Bence sil ondan sonra windows cdni yerleştir rooma bot ile başla windowsu onar sıkıntın kalmaz

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Resimlere şimdi baktım.Orda wuaucldt.exe diye dosya var.Malware olduğu yazıyor.Benim bilgisayara bulaşmıştı kaç kere.Eğer PC'ye USB filan takarsan bu virüs yüzünden USB Belleklerede virüs bulaşabiliyor.Sonra antivirüssüz PC ye takarsan onada bulaşmış oluyor.PC'ni yavaşlatırmı dersen tam emin değilim ama zararı olur.Karantinaya al sonra windowsun yeniden başlat.Eğer başlarken bir sorun olmazsa sil gitsin.

İlk resimdeki virüs ise izsüren virüs. (Rootkit).Hem temp dosyasıymış onuda silebilirsin zararı olmaz.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sildim gardaşlar hepinizin Allahına kurban.
Bir de bu sistem dosyaları ne ayak? Taklaya gelmeyeyim?

zk2u7a.jpg

dejawu

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Sildim gardaşlar hepinizin Allahına kurban.
Bir de bu sistem dosyaları ne ayak? Taklaya gelmeyeyim?

yok gelmezsin bence onlar windows ta system 32 ye yapışmış virüslerdir büyük ihtimal...
zk2u7a.jpg

yok gelmezsin bence onlar windows ta system 32 ye yapışmış virüslerdir büyük ihtimal...

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şöyle bir şey duymuştum. Sistem dosyasına virüs bulaşırsa ve onu silersek belkide bilgisayar açılmayabilir. Çünkü sistem dosyası. Durduk yere elime vermesin bu virüsler :D

Bir de bunlar her zaman var C'yi komple silip formatlasam da :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Sen C'yi silip formatlasanda belki virüsler D'dir.Sende D ye girip virüslü dosyaya tıkladınmı direk C ye bulaşıyor tekrar...

İlk dediğin doğru.Eğer virüs bulaşan sistem dosyasını silersen PC açılmaz.Onun için en temiz yolu kaspersky kur D yi güzelce tarat.Sonra çak C'ye formatı gitsin :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Undy mesajımı yazdım uygulamamışsın galiba... Garanti bir temizlik istiyorsan

Avira Rescue Cd ile sistem altında tarama yap....
http://www.free-av.com/en/tools/12/avira_antivir_rescue_system.html
Veya

Kaspersky Rescue Cd si ile sistem altında tarama yap...
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/RescueDisk/

Tarama bittiğinde eğer bilgisayarın açılırsaki %60 açılmayacak windows kurulum cdnini yerleştir ön yüklüme tamalanınca windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarında bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolan varsa yazıyorsun. Yoksa enter tuşuna basıyorsun eğer onarım başlamazssaki genelde başlamaz siyah ekranda "C:\WINDOWS>" yazıyordur chkdsk /r yazıp entera bas yani dos ekranında tam yol şöyle olmalıdır C:\WINDOWS>chkdsk /r ( chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk var dikkat et ) enterladıktan sonra windows onarımına başlar. onarım bitince exit yapar çıkarız tertemiz windowsa devam :)

Not: onarmayı biliyorsan sorun yok senin sıkıntını başkası yaşarsa en azından bunları yapar sıkıntıdan kurtulur..
kolay gelsin

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sağolun arkadaşlar onuda sileceğim ne olursa olsun. Gidene gider yani :D

Vegatürk uzun geldi biraz affına sığınarak onu bir sonraki çözüm maddesi olarak bırakıyorum :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Sağolun arkadaşlar onuda sileceğim ne olursa olsun. Gidene gider yani :D

Vegatürk uzun geldi biraz affına sığınarak onu bir sonraki çözüm maddesi olarak bırakıyorum :)

Eee sorunun ağır olunca yazılarda uzayabiliyor :) sen yinede çözüm yollarına bak umarım sorunun halledersin:thumbup1:

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
avast virüslü dosyayı komple siler en iyisi kasperi indir temizle

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Eee avastı kaldır dediniz eset s s 4 kurdum galiba işletim sisteminin güncellemesinin açık olmasını istiyor..

Güncelleme açık olursa Windows geniue midir nedir o iniyor .S

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Eee avastı kaldır dediniz eset s s 4 kurdum galiba işletim sisteminin güncellemesinin açık olmasını istiyor..

Güncelleme açık olursa Windows geniue midir nedir o iniyor .S

eset in ayarlar kısmında sistem güncelleştirmeleri diye bölüm var. oradan yok kısmını işaretle. bi daha uyarı vermez

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
senden cevap gelene kadar bulmuştum yine de cevap yazan ss alan ellerine kurban olsun kızlar. köpeğin olsun kızlar yani kısacası sağol :D

mustafa136

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben panda antivirüsü kullanıyorum.Panda dışındaki antivirüsler pc deki dosyalara bulaşan virüsleri dosya ile beraber siliyordu.Yani dosya da heba oluyordu.Panda kurdum ve panda virüslü dosyaların temizledi ve bir sürü önemli dosyalarımı silmeden kurtardı.Ben ce denemek lazım.