Vikings 2013 - Fragman

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Vikings 2013

Vikings-TV-Show-Title-600x280.jpg

Dizi Hakkında :

Ağırlıklı olarak tarihi konularla ilgili belgesel ve serileri ekranlara getiren History Channel'ın yeni dizi projesi ses getirebilecek potansiyelde gözüküyor. Vikings, bizleri yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya'lı savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler'in bulunduğu çağa, 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında yaşanan Viking Devri'ne götürecek. Dizinin hikayesi gerçek yaşama ve karakterlere dayanıyor.

Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelenen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok'un maceraları ve yaşadıkları ekranlara yansıyacak. Savaşlardaki başarılar, dönemin önemli isimleri ve bırakılan bazı sanat eserleri gibi konuları anlatan saga adı verilen kahramanlık destanlarında sıkça ismi geçen ve savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbrok'un Viking kabilelerinin liderliğine doğru yükseliş sürecine odaklanılacak.

MGM TV ve The Tudors, Camelot gibi dizilerin başındaki isimler Michael Hirst ve Morgan O’Sullivan tarafından hazırlanan dizi 10 bölümden oluşacak. Dizinin ekranlardaki prömiyeri ise 2013 senesi içerisinde gerçekleşecek.

Vikings-History-season-1-2013-poster.jpg

[video=youtube;7rcozIVtujw]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7rcozIVtujw[/video]

[video=youtube;grXZIqVBBf0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=grXZIqVBBf0[/video]

http://www.imdb.com/title/tt2306299

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
benden başka listeye alan yok sanırım ilk bölüm çıktı akşam yorumumu yazarım... :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] yorumuna göre izleme kararı vereceğim. ona göre analiz et :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] beklemedeyim :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben izledim ilk bölümünü,pek iyi değildi abartılacak biçimde vakit geçirmek için izlenebilir.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
@zoki yorumuna göre izleme kararı vereceğim. ona göre analiz et :)
Açıkça söylemek gerekirse biraz araştırma yaptım.
Ana karakter Ragnar Lothbrok'un hikayesi ( gerçek hikaye) anlatılacakmış.şöyle de ilginç bir demet var , savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılıyor Ragnar'ın. :)

Diziye gelecek olursak Pilot bölüm için, şunları söyleyebilirim.
Savaş sahneleri konusunda bir spartacus asla beklenmemeli.(Vikinglerin daha şiddete meyilli olmasına rağmen pilot bölümün başındaki sahne çok basit kalmış)
Ve göze çarpan husus durağanlık ancak konuları sindirerek ve detaylıca bir anlatıma yer vermiş.
Mitolojik tanrıların devreye girmesi ve savaş sahnelerinin başlaması ile fazlasıyla canlanacaktır.
İlerleyen bölümlerde daha da iyiye gideceğine garanti verebilirim.yukarı da belirttiğim gibi , Ragnar'ın hayatı konu edildiğinden biraz araştırdım ve beklentim büyük. MGM'nin becerisine kalmış gerisi.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
teşekkürler @zoki

hikaye cezbedici geldi. ilk bölümü izleyeyim, eğer karakterleri beğenirsem ve konusu da ilerisi için umut verici olursa savaş sahnelerinin basitliği pek de önemli olmaz, devam ederim.

platonik

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben ilk bölümü beğendim, bir deneyin bence hiçbir şey kaybetmezsiniz :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ben de yarın bir şans vereceğim diziye

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
teşekkürler @zoki

hikaye cezbedici geldi. ilk bölümü izleyeyim, eğer karakterleri beğenirsem ve konusu da ilerisi için umut verici olursa savaş sahnelerinin basitliği pek de önemli olmaz, devam ederim.
rica ederim.yorumunuzu bekliyorum. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ilk bölümü izledim. yapımın bütçesinin kısıtlı olduğu en baştan belli oluyor. izleyiciye o epik atmosferi vermek istedikleri çok açık ama eldeki malzeme kısıtlı olunca fazla zorlamadan ortaya komik unsurlar çıkmış. mesela, tek bir adamın geceden sabaha gemi yapması ve o geminin fabrikasyon olduğunun çok belli olması gibi :). Ancak eski çağ olsun da çamurdan olsun diyerek ben bu diziye her türlü devam ederim. :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben bir dizinin ilk bölümünü izlediysem o dizi birinci sezonun sonunu getiremez :mrgreen: Bu da öyle olacak gibi :P

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
ilk bölümü izledim. yapımın bütçesinin kısıtlı olduğu en baştan belli oluyor. izleyiciye o epik atmosferi vermek istedikleri çok açık ama eldeki malzeme kısıtlı olunca fazla zorlamadan ortaya komik unsurlar çıkmış. mesela, tek bir adamın geceden sabaha gemi yapması ve o geminin fabrikasyon olduğunun çok belli olması gibi :). Ancak eski çağ olsun da çamurdan olsun diyerek ben bu diziye her türlü devam ederim. :)
1 gece de yapmıyor hocam dikkatinden kaçmış sanırım, gemi de demem ben ona hem ufacık bot gibi :D
bütçe konusunda da MGM arkasında
Metro-Goldwyn-Mayer

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Pilot bölüm için bence de zayıf kalmış biraz durağan şekilde başladı 3 4 bölüm daha böyle giderse beni sıkar, tabi eski çağları mitolojik bir şekilde anlatan fazla dizi yok bu yüzden ilk bölüme göre daha konuşmak için çok erken.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Pilot bölüm için bence de zayıf kalmış biraz durağan şekilde başladı 3 4 bölüm daha böyle giderse beni sıkar, tabi eski çağları mitolojik bir şekilde anlatan fazla dizi yok bu yüzden ilk bölüme göre daha konuşmak için çok erken.
kesinlikle deneme bölüm sayısına katılıyorum.
4. bölüme kadar bir ilerleme olmazsa dahasını veremez. :yes:
ancak hikayenin başlangıcı için durağan olması normal bir durum şu anlık.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
çok sıkıcıydı beğenmedim ben vaykingsi :(

Hyperactive

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlerleyen bölümlerde aksiyonların daha da artacağını umuyorum. Tarihi dizileri kaçırmam. :)

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Digitürkteki History Channel'da izlenebiliyormu bilginiz var mı ?

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ben dizi bitsin öyle izleyecem her hafta yeni bölüm bekleyemem

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende ilk bölümde spratacus gibi heryer kan bekliyordum malum ismi Vikings olunca fakat sonradan araştırdım gerçek bir hikayeyi anlatması beni gerçekten cezbetti.

En son 6. bölümü izledim ve devam ederim diye düşünüyorum.

Fakat spartacus malum son bölüm olacak ve aynı tarzda ( Savaşın ve kanın bol olduğu ) dizi tavsiyesi istiyorum.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Bende ilk bölümde spratacus gibi heryer kan bekliyordum malum ismi Vikings olunca fakat sonradan araştırdım gerçek bir hikayeyi anlatması beni gerçekten cezbetti.

En son 6. bölümü izledim ve devam ederim diye düşünüyorum.

Fakat spartacus malum son bölüm olacak ve aynı tarzda ( Savaşın ve kanın bol olduğu ) dizi tavsiyesi istiyorum.

İzlemediysen Game Of Thrones dizisini çok tavsiye ediyorlar. Bende yeni izlemeye başlayacağım.

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tarih filmleri ve dizilerini çok severim ancak ilk bölümde bir savaş sahnesi göremedim