Videolarda frame rate'in düşmesi sorunu

Carnage

Prime Сasual Dating - Actual Girls
Cezalı
Katılım
19 Ekim 2009
Mesajlar
381
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Yaş
38
Merhabalar. son 2 aydır çalıştırdığım pekçok videoda belirli sahnelerde kare oranı düşüyor ve karelerde atlama görüyorum. bu videolar daha önce gayet sorunsuz çalışmasına rağmen şu anda sık sık sorun çıkartıyorlar. harddisklerimde bad sector yok,codec ayarlarında değişiklik yapmadım ya da yeni codec kurmadım,cpu ya da ekran kartını değiştirmedim. üstelik sorun çıkaran videolar hd videolar değil daha çok xvid codecli düşük kaliteli ve düşük boyutlu videolar. hatta bildiğime göre sistemi en az zorlayan codec xvid.daha önce dvd'ye yedeğini aldığım videoları dvd'den çalıştırdığımda da aynı saniyelere aynı sorun yaşanıyor. sorun neden olabilir. bir yerde refresh rate'in videonun kare oranın tam 2 katı olması gerektiğini duymuştum ki 23.976'lık videolarda bu mümkün değil. bu sorun olunca acaba videonun bitrate'i ile k-lite'ın xvid codec ayarlarındaki bitrate arasında bir uyumsuzluk var mı diyerke videoyu çalıştırmadan önce bitrate ayarını videonunki ile eşitliyorum aynı sorun aynı sahnelerde gene devam ediyor. k-lite'ın ayarlarındaki drop frame delay zamnını artırıp azaltmak da sorunuma çare olmuyor.seyir zevkimi mahveden çirkin bir durum bu yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu arada aklıma gelmişken xvid codecli videolarda bitrate'in her saniyede farklı olması normal midir?bitrate aniden değişince mi gözüm atlama olarak algılıyor?
 

Carnage

Prime Сasual Dating - Actual Girls
Cezalı
Katılım
19 Ekim 2009
Mesajlar
381
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Yaş
38
Bir önerisi olan var mı?
 
K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Sadece K-Lite ile mi problem yaşıyorsunuz? Vlc ile videolarınızı açmayı denediniz mi? Dosyalarda problem olma ihtimaline karşı örnek bir dosyayı upload edebilir misiniz?
 

Carnage

Prime Сasual Dating - Actual Girls
Cezalı
Katılım
19 Ekim 2009
Mesajlar
381
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Yaş
38
Evet vlc player'da da aynı sorunu yaşıyorum. Ancak dosyaların bozuk olması daha yüksek bir ihtimal,çünkü sorun çıkaran filmlerden birini aynı codecle farklı bir DVD'den izledim ve daha temiz bir DVD'de o sorunu yaşamadım. Diğerlerinin neden kaynaklandığını bilmiyorum ancak dosya bozulmalarından olabilir. Ama yakın bir zamana kadar bu problemi yaşamamış olmama rağmen birden karşıma çıkmaya başlaması beni düşnüdrüyor.
 
Üst