Video sitesi için hosting

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Merhaba ben yeni bir üyeyim.Bende kendi çapımda siteler kuruyorum.Çok profesyonel olmasada html kod yazabiliyorum.Script kurabiliyorum.Kendime ait 4-5 tanede paralı aldığım hosting ve domainim var.Siteler çok gelişmiş olmadığı için hostingler çok gelişmiş değiller.Fakat Linux serverlar..Php çalıştırıyorlar.

Ben şunu sormak istiyorum..Bazı scriptler var örneğin Video scriptini benim hosta kuramıyorum.Bunun için hostingin bazı şeyleri desteklemesi gerekiyormuş..Bunlar mesela Perl ,COldfusion,Python,PostgreSQL,CGI gibi hostingin özellikleri olması lazım..Bunlardan hangileri ne işe yarıyor.Bilen var mı?..Bunların hepsini bir arada barındıran hostinglerinde fiyatı 1 milyardan başlıyor..Bu da beni aşar..Yazın farklı bir site kurmayı düşünüyorumda bunun için bana tüm scriptleri çalıştırabilecek bir hosting lazım..

h2ocukluegg

Asistan
Reaksiyon puanı
1
isimtescil.com dan al hostingini. reklam filan anlamayın sakın... ben itc ile çalışıyorum. çoğu şeyi de destekliyor. video sitesi ile de fazla uğraşma. free scriptler bir süre sonra sana araz verir.(joomla smf vb wp dışındakiler msl...) video sitesi bir işine yaramaz. onun için script yetmez flv playerinde olacak sitende. kolay değil... eğer yardım istersen ben uğraşacaım dersen de msn burak_ozturk@live.com

Başarılar...

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Videoları Başka Sitelerden Bot Sayesindemi Çekecek , Yoksa Tüm Videolar Sitendemi Barınacak ?

Önce Bunu Bir Söyle.

Eğer Tüm Videolar Kendi Sitende Barınacaksa Sana Host Değil Server Lazım.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ya farketmez..Bot da olabilir.Ben bu video örneğini öylesine dedim.Video çalıştırabilecek bir host olsun yeter..Mesela benim bedava hostta kurduğum çoğu scripti paralı hostingde kuramıyorum..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bedava hostlar ve paylaşımlı küçük hostlar video sitesi kurmak için yeterli değildir. Beowolf'un dediği gibi, eğer kendi sitende video izlettireceksen, sana host yetmez, sunucu lazım. Üstelik yüksek trafiğe sahip bir sunucu lazı.

Bunların da fiyatları aylık 150 $'dan başlar, yukarıya doğru gider. Linux sunucularda genellikle PHP ile birlikte CGI/Perl, ColdFusion, Pyhton kurulu olur. Yalnız PostgreSQL kurulu olmayabiliyor, onu da söyleyip kurudurabilirsin-ki zaten kendisi ücretsiz bir yazılımdır.

Ama ne olursa olsun, bir video sitesi için bunların hepsine birden gerek yoktur.

Bunlar kısaca kendi başlarına ayrı uygulamalardır. PHP ve Perl, sunucu tarafından yorumlanıp kullanıcıya site halinde çıktı gönderen script dilleridir. ColdFusion, sunucu tarafında uygulama yazıp çalıştırmaya yarar. Pyhton ise hem script dili olarak hem de uygulama yazmak için kullanılıyor. PostgreSQL ise bir veritabanı sunucusudur; üzerinde SQL ailesinden veritabanı sunmak için kullanılır. Bunların hepsini birlikte kullanan bilinen hiç bir uygulama yok; çünkü hepsini birlikte kullanmaya gerek olmadığı gibi, bu aşırı performans kaybına da sebep olur. Ancak bir sunucu üzerinde bu uygulamaları kullanarak farklı farklı yazılımlar yapılabilir.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Elmacik arkadaşım teşekkür ederim bilgilerin için..Açıklayıcı oldu..