Video pixeli yükselten program varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ha var, 1mp i 99mp yapiyormus. hatta resmi kendi ciziyormus. biraz zorlarsan isinlama falan da yapiyormus.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
terbiyede veriyormuymuş
Kapak detected :)

Pek mümkün birşey değil. Yani çözünürlük değişiyor ama görüntüde bozuluyor. Ben kullanmadım ama Mkvtoolnix
ile yapıldığı söyleniyordu bazı forumlarda. istersen dene bze de bilgi verirsin :)

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
k-lite mega codec pack kur görüntü kalitesini biraz daha iyi yapıyo

video renderer olarak madvr seçiyosun falan lav video decode ekliyosun

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Video çözünürlüğünü yükseltirsin, boyut artar ama videonun asıl çözünürlüğü artmaz :biggrin:

murat25

Asistan
Reaksiyon puanı
4
corel videostudio pro pixel olarak da kalite olarak ta videoyu ULTRA 4K kalitesine getiriyor.videoda ki renkleri canlı çok net şekilde sunuyor.o şekil de düzenleme yapmanıza imkan tanıyor.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Şöyle bişey yapabilirsin kalite 240 p de olur ama 1080 p yapabiliyosun videoyu oda movia makerla yapabilirsin kardeşim

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
uğraşmayın adamla.tamam sdn forumunu google gibi kullanmış da yeter :D

yoktan var edemezsin.vardan yok edemezsin parçalarsın.

videonun çözünürlüğünü azaltırsın ama arttıramazsın.

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sadece tarama türünü degiştirip pikseleri daha uyumlu siralara getiren teknolojiler var ama onlardada piksel artişi yok sadece
daha renkleri canli pikseleri uyumlu çaliştiiyor ve görüntüne bozulmalar titremeler felan engeliyor ama böyle şeyler genelede stüdyo ortamlarinda var

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eğer çeken kamera 1080p yeteneğine sahipse ama 720p ile kaydedilmişse olabilir ama iki tane şart var
1: Profesyonel kamera olacak
2:Stüdyo gibi bir ortam ve stüdyodaki ekipmanlar olacak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
VLC Media player bi dereceye kadar arttırabılıyor dıye hatırlıyorum...

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
eğer çeken kamera 1080p yeteneğine sahipse ama 720p ile kaydedilmişse olabilir ama iki tane şart var
örnek verebilirmisin nerde gördün böyle bişey mümkünse iyi olur

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
olabilir diyorum olur demiyorum ama film stüdyolarında falan olabilir çünkü bir yerde buna benzer bir şey görmüştüm ama bilmiyorum araştırmak lazım

Lecter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Profesyonel olarak video kurgu işiyle uğraşan biri olarak söyleyebilirim ki;

Böyle birşeyin imkanı yok. 720 x 576 olan bir görüntüyü 1920 x 1080 e çevirebilirsin ama doğan görünümlü şahin gibi olur. Video kalitesinde herhangi bir değişiklik olmaz. Senin çektiğin görüntü veya elinde olan görüntünün bitrate'leriyle alakalı olan bir durum.

Full Hd görüntüden daha düşük kaliteli bir elde edebilirsin fakat diğeri mümkün değil.

Kardeşim ben profesyonel kamerayla çalışıyorum. Çekim sırasında ayarlarını nasıl ayarlarsan o sonucu verir sana daha üstünü elde edemezsin. 720 x 576 SD kalitesinde çekip yapınca 64 GB lık bir karta 3 saat görüntü çekebiliyorsun 1920 x 1080'de 1 saat çekebiliyorsun ortalama. Senin dediğin gibi olsaydı herkes 720p çekerdi düşük kaliteli olurdu sonra kurgu montaj sırasında pixelleri arttırırlardı. Henüz öyle bir teknoloji yok.

Aslında renklendirme seçeneği kullanılarak yapılabiliyor. Da vinci Resolve programını kullanarak color correction yaparak istenen sonuca ulaşabilirsin. şuan eski türk filmlerinin yapıldığı tekniktir.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben şuna dayanarak söylemiştim mesela filmler ilk çıktığında 1080p olarak çıkmıyor önce 480p olarak çıkıyor sonra 1080 veya 720 olarak çıkıyorlar ancak olayı tam olarak bilmiyorum bilginiz için teşekkürler

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben şuna dayanarak söylemiştim mesela filmler ilk çıktığında 1080p olarak çıkmıyor önce 480p olarak çıkıyor sonra 1080 veya 720 olarak çıkıyorlar ancak olayı tam olarak bilmiyorum bilginiz için teşekkürler
Hiç bir film öyle çıkmaz. Çoğu sinema filmleri 4K çekiliyor.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yok öyle birşey. buna upscaling denir. kalite bozulur.