Video çekme sorunu hiç bir yerde çözümü yok

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xlc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar samsung np370r5e-06tr laptobum var. Sistem özellikleri şu şekilde. Intel i5 3230m 2.6 ghz işlemci, intel hd 4000 dahili ekran kartı, amd radeon 8750m 2 gb ekran kartı, 6 gb ram. Şimdi gelelim sorunuma. Ben bu laptopda hiç bir programla oyun videosu kaydı yapamıyorum. Tek çalışan program fraps onunda 2-3 dk lık videoları 4 gb oluyor. Diğer programlarla ne zaman video çeksem videoda ses oluyor ancak görüntü olmuyor sadece siyah ekran. Acaba değiştirilebilen grafiklerden mi kaynaklanıyor diye her iki ekran kartında da denedim ikisinde de aynı sorun. Ancak şöyle değişik bir şey denedim geçen gün. AMD driverını sildim ve sadece intel hd graphics kaldı bu şekilde olunca programlar video çekmeye başladı. Ancak bildiğiniz üzere bu ekran kartı oyun kartı değil kasıyor. Aynı şeyi intel driverini silerek yaptım ancak amd ekran kartı intel olmadan çalışmıyormuş bu sefer ikiside çalışmamaya başladı. Yani anlayacağınız sorun amd ekran kartı kaynaklı. Tahminimce sorunda şu: Oyunları amd ekran kartı ile açsam bile programlar ve oyunlar ekran kartı olarak amd'yi görrmüyor. Intel'i görüyor bu yüzden görüntü alınamıyor. Bunu çözmenin hiç bir yolu yok mu param çöpe mi gitti bu bilgisayarı alarak? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hiç mi anlayan yok? Bu benim için çok önemli bunu çözmem lazım lütfen yardımcı olmaya çalışın AMD ve Samsung hiç ilgilenmiyor bana ancak siz yardım edebilirsiniz.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
şu programı kurup dener misin ? Camtasia Studio. Herşeyiyle mükemmel bir program seste görüntüde hiç sıkıntı vermiyor içinde birde mini montaj studyosu barındırıyor herşeyiyle çok iyi.ve kayıt imkanları çok güzel.ben üniversitede programlama derslerini hoca anlatırken kayıt yapıyorum 1 saatlik dersi HD olarak kayıt ediyor ve video haline dönüştürdüğü zaman da videoyu sıkıştırıyor ve 100 mb civarı bir HD video oluyor.Denemeni tavsiye ederim

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Piyasadaki bütün programları denedim hepsinde aynı sorun ses var ekran siyah.Ekran kartından programa görüntü gelmiyor.Sadece fraps düzgün çalışıyor onda da 30 dk lık video neredeyse 15-20 gb oluyor. Sorun ekran kartı kaynaklı AMD'nin switchable graphics kartlarını kullanan çoğu kişide bu sorun var. Ama mutlaka bir çözümü olmalıdır değil mi? Bilgisayarda yazılımsal olarak herşeyin bir çözümü olduğunu düşünüyorum.