Video Alışkanlıklarınızı Değiştirin - GOM Player

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bilgisayarınızda video izlemek için Media Player ve türevlerine olan mahkumiyetinizi kaldıracak en iyi yazılımları araştırdık ve GOM Player'ı bulduk.

Her gün birçok yeni yazılımla tanışıp hayata kolaylıklar katarken, video izlemek gibi en temel ihtiyaçlarımızdan biri için neden herkesin kullandığı Media Player Classic veya BSPlayer gibi oynatıcılara bağlı kalalım? Soruya uygun bir cevap aradık ve aradığımızı Gretech Corp.'un dağıtımını yaptığı GOM Player'da bulduk.

Donanıma Göre Video Oynatın

Son olarak 2.1.9.3752 sürümü çıkan GOM Player'ı diğerlerinden ayıran özelliklerinin başında index dosyaları kırılmış veya tamamı indirilmemiş AVI dosyalarını oynatabilmesi geliyor. Hiçbir oynatıcıyla çalıştıramadığınız AVI dosyalarını, GOM Player'ın patentli teknolojisi sayesinde izleyebilirsiniz. Neredeyse video izlemek için gereken tüm codec'leri içinde barındıran GOM Player, bu yönüyle de ekstradan codec paketi yükleme zahmetinden kurtarıyor.

GOM Player'ın bir diğer kilit özelliği de, video oynatımını sahip olduğunuz konfigürasyona göre ayarlayabilmeniz. Yani düşük performanslı sistemlerde yüksek kaliteli videoları oynatmak da bu yazılım ile mümkün.

Yabancı Dizi Tutkunlarına Müjde

Medya oynatıcının en güçlü yeteneklerinden biri de altyazı desteği. Altyazıyı istediğiniz şekle sokabilmek için en ince ayrıntıya kadar ayar yapabilirsiniz. Görüntülenen videoya altyazıyı eklemek için de BSPlayer'da olduğu gibi sadece dosyayı sürükleyip GOM Player'ın içine bırakmanız yeterli.

Sade ve normal kullanıcılar için şık bir tasarıma, teknik detaylarla uğraşmak isteyen kullanıcılar içinse sağ tıklamayla ulaşılabilen geniş ayar yelpazesine sahip GOM Player için ayrıca kendi sitesinden farklı kaplamalar da indirebilirsiniz.

gom-player.jpg

Birçok medya biçiminin yanı sıra 5.1 kanal ses çıkışını da destekleyen GOM Player tamamen ücretsiz. Media Player Classic'in sade ve kullanışlı arayüzünü, BSPlayer'ın altyazı desteğindeki yeteneklerini ve Windows Media Player'ın video listesi oluşturmadaki başarısını bünyesinde toplamış olan GOM Player, video alışkanlıklarınızı değiştirmeye aday.

:: GOM Player yazılımını ücretsiz olarak indirmek için tıklayınız.

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: GOM Player
SDN - http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Media player'e benzetmişler

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mila12 dedi ki:

İlgisi bile yok biraz kullan hak verirsin

Ayrıca prugramı kullanacaklar eğer HD video yada o çözünürlüklere yakın videoları bu programda unutun video kalitesi yükseldikce GOM da izlenebilirlik düşüyor. Emule de inan dosyaları otomatik tanıdığı için bilgisayarımda güzel bi alternatif olarak bulundururum

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
medya player yanında halt etmiş süper nerdeyse bütün uzantıları destekliyo destelemezse eklenti indiriyo bence çok güzel.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
titanyum dedi ki:
medya player yanında halt etmiş süper nerdeyse bütün uzantıları destekliyo destelemezse eklenti indiriyo bence çok güzel.
media playerda destekliyor ama sadece senden codecleri kurmanı bekliyor.Bi klite codeca pack kur oynatamadığı format kalmıyor.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Creed_06 dedi ki:
mila12 dedi ki:

Ayrıca prugramı kullanacaklar eğer HD video yada o çözünürlüklere yakın videoları bu programda unutun video kalitesi yükseldikce GOM da izlenebilirlik düşüyor. Emule de inan dosyaları otomatik tanıdığı için bilgisayarımda güzel bi alternatif olarak bulundururum

Ben görünüm olarak demiştim

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bahsedilen GOM Player güzel bir yazılım donanıma göre ayar yapılabilmesi de elbette yabana atılır bir özellik değil. Bunun yanında Media Player Classic artık vazgeçilmezimiz oldu, K-Lite codec içinde gelmesindenmidir nedir bilmiyorum çok güzel bir program. Seçeneklerde GOM playerdaki ince ayarlar gibi birçok özelleştirme ayarı da mevcut yalnız karıştırmak lazım işte. SDN dede geçmiş bir haberde Türkçe ev sinema sürümü 1.01 i indirmiştim.. tek kelimeyle mükemmel (media player classic için söylüyorum..)

0529media2.jpg

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Programın Setup'ı hasar görmüş olabilir diyor. İstersen yeniden indir ve dene.

rocky61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla VLC Media Playera altyazı sürükle bırak desteği verilse üstüne program tanımam

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
VLC'nin bi de tam ekran denetimlerine ayar çekmeleri lazım.

fubuonur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Creed_06 dedi ki:
mila12 dedi ki:

ben bir çok film seyrettim görüntü problemide yaşamadım uzun zamdndırda kulllanıyorum biraz geç bulunmu burada bu program :D

yazıyı yaazan arkadaş biraz daha iyi incele bence programı yanılıyorsun bence çünkü hd dvd izledim ve gayet de kaliteliydi

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık bir yıldır bundan başka programda bişey izlemedim gerektiğinde eklentileri indirmesi ve codec indirmeye gerek bırakmaması çok büyük artı çünkü xpcodecpack & k-lite codec pack kullandım zamanında bu porgram kadar güzel değild i

Hd izlerken kalite düşüyo diyen arkadaş ayarları kurcala sen biras ;)

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
rocky61 dedi ki:
Valla VLC Media Playera altyazı sürükle bırak desteği verilse üstüne program tanımam

VLC de neymiş işe yarar bir yanını göremiyorum. hiçde kullanışlı değil. arayüzüde çekici değil. programın biraz albenisi olur ama dimi. GOm player'ı da denemek lazım ancak mpc den vazgeçemiyorum alıştık bi kere. altyazı kayması olunca da ffdshow la yada directvob sob la ayar çekilebiliyor. sistemi de sömürmüyor. daha ne isteriz ki?

saygılarımı sunarım.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
yaklaşık 1 senedir kullanıyorum gom playerı, başka programa ihtiyacım olmadı şimdiye kadar.
en beğendiğim özelliği şu
eğer videoyu çalıştıramazsa uygun codeci yükliyim mi diye soruyor böylece işinize yaramayacak bir sürü codeci peşin olarak kurmamış oluyorsunuz

HD videolarda sorun çıkarması dışında mükemmel bir program (hele ki şu 1080p lik videolardan izleyecekseniz açmaya bile çalışmayın)

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende bayadır kullanıyorum gom playeri ve gercekten cok güxel bir program ama bence en önemli eksigi ekrana cift tıkladıgımızda pencere boyutuna kücülmememsi :D media player clasic den alıştıgım bu özellik kullanılırlıgı çok etkiliyor...

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
klavye kısayollarına alışınca harika oluyor

enter
ALT+I
F8
en çok kullandıklarım

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla bsplayer ve açmadığı videolarda media player classic kullanıyorum, çok iyi, süper denen bir sürü program denedim, bunu denedim mi hatırlamıyorum ama,

1-bsplayerdaki, ileri geri sarma özelliği (sağ-sol yön tuşu ile)
2-bsplayerdaki, shift+1, shift+2.. vs. görüntü modunu hızlı değiştirme
3-bsplayerdaki, shift+sol, shift+sağ tuşları ile, altyazı senkronizasyonu
4-mediaplayerclassicteki, her bi şeyi açabilme yeteneği
5-bsplayerdaki, tek tuşla altyazı görüntüleme kaldırma, tek tuşla tam ekran vs.
6-powerdvddeki, mouse tekerleği ileri geri hareketi ile, hızlı ileri geri sardırma.

bunlar ilk aklıma gelenler, bu program sağlayabiliyor mu? biliyor musunuz?

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
evet bened çok uzun zamandır Nmss'in tavsiyesi üzerine gom player'ı kullanıyorum ve çok mutluyum herşeyi açıyor :)
teşekkürler ;)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
amiga.os dedi ki:
valla bsplayer ve açmadığı videolarda media player classic kullanıyorum, çok iyi, süper denen bir sürü program denedim, bunu denedim mi hatırlamıyorum ama,

1-bsplayerdaki, ileri geri sarma özelliği (sağ-sol yön tuşu ile)
2-bsplayerdaki, shift+1, shift+2.. vs. görüntü modunu hızlı değiştirme
3-bsplayerdaki, shift+sol, shift+sağ tuşları ile, altyazı senkronizasyonu
4-mediaplayerclassicteki, her bi şeyi açabilme yeteneği
5-bsplayerdaki, tek tuşla altyazı görüntüleme kaldırma, tek tuşla tam ekran vs.
6-powerdvddeki, mouse tekerleği ileri geri hareketi ile, hızlı ileri geri sardırma.

bunlar ilk aklıma gelenler, bu program sağlayabiliyor mu? biliyor musunuz?

evet bunların hepsini yapabiliyor sadece kısayol tuşları değişik.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Evet gom player iyi ama görüntü sorunu var. HD olan bir videoyu hem gom la hem de diğer oynatıcılarla açtığımda sonuç diğer oynatıcılar daha iyi görüntü sağladı. Ayrıca gom player da aklınıza gelebilecek tüm ayharları yaptım sonuç değişmedi.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1 Senelik konuyu hortlatmış arkadas saolsun bende bir yorum yapayim..

VLC'yi beğenmeyen arkadaşlar var :)

VLC 'yi diğerlerinden ayıran bir özellik var. Ağdaki görüntü yayınlarını yakalayabiliyor. Misal bir ev ağınız var. diğer bilgisayarınızda TV kartı varsa o yayını VLC aracılığıyla bütün ağa yayabiliyorsunuz. Herkes o yayını rahatça izleyebiliyor..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Konu Çok Eski Ama Bu Tip Yazılımlarda Benim Favorim VLC Player'dır

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Kullanan biri olarak başarılı bir program oldugu kanaatındeyim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı filmin part 1 part 2...part 5 arka arkaya otomatik seyretme ayarı nerden nasıl yapılıyor detaylı anlatabilirseniz