Soru Victus 16 gpu hotspot 92 derece

RedSavitar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Selamlar öncelikle, hp victus 16 laptopumun termal macununu değiştirdim mx 4 termal macun kullandım, ekran kartım rtx 4050 furmark testinde gpu sıcaklığı 82 derece hotspot ise 92 derece olarak gözüküyor değerler normal mi ?

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,320
3 farklı marka-modelde gaming laptop kullanmış birisi olarak şunu söylemek isterim ki gaming laptopların tamamı aşırı ısınan cihazlar. Gaming laptopların belki de en üst modeli olabilecek MSI Titan 18 HX de bile durum böyle.

Bende MSI Crosshair 17 ve Asus ROG Strix Scar 18 var. İkisi de boştayken fırın gibi oluyor.

RedSavitar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
3 farklı marka-modelde gaming laptop kullanmış birisi olarak şunu söylemek isterim ki gaming laptopların tamamı aşırı ısınan cihazlar. Gaming laptopların belki de en üst modeli olabilecek MSI Titan 18 HX de bile durum böyle.

Bende MSI Crosshair 17 ve Asus ROG Strix Scar 18 var. İkisi de boştayken fırın gibi oluyor.
Yanıtın için teşekkür ederim boştayken gpu 42 cpu 48 derecelerde seyrediyor telaşlanıcak bir durum yok o zaman

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,320
Yanıtın için teşekkür ederim boştayken gpu 42 cpu 48 derecelerde seyrediyor telaşlanıcak bir durum yok o zaman
Gaming laptopların sıkıntısı donanımların klavyenin altında yer alıyor olması. Bu yüzden oyuna girdiğin zaman klavyeye dokunamaz hale geliyorsun.