VIA'dan Linux Atağı(Yaşasın Özgürlük)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m@trix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m@trix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
VIA, Linux desteğini geliştirmek için adım attı.
Via-logo.png

Via-logoHP, VIA ve Linux tabanlı yeni 2133 Mini-Note PC 'sini yapmaya hazırlandığı gibi, bu projedeki iş ortağı VIA da Linux ve açık kaynak topluluğu için olan desteğini geliştirmek için adım atacağını duyurdu. Tayvan firması, Austin-Texas'ta Linux Vakfı başkanları arasında yapılan zirvede Linux ve geliştiricileri için resmi bir web sayfası oluşturacağını açıkladı.

Yeni sayfanın adresi www.linux.via.com.tw olacak ve sürücülere, belgelere, kaynak kodlarına, beta programlara, hata takip sistemine ve VIA'nın çekirdek donanım mantıklı CN700, X700/M, CN896 ve VX800 chipset ürünleri için gerekli diğer muhtelif bilgilere evsahipliği yapacak. VIA, Linux'un çekirdek güncellemeleri ve yeni sürümleri ile eşzamanlı çalışacak yeni programlar için üç ayda bir yayınlanan sürüm çevrimine de sahip olacak. Ek olarak şirket, VIA işlemci platformlarındaki açık kaynak topluluğu tecrübelerinde var olan en iyi 2D-3D ve video playback (geri oynatım) hızlandırıcısını sağlamak için açık kaynak topluluğuyla çalışmaya niyetleniyor.

Intel'in Atom ve VIA'nin C7 ve Isaiah işlemcileri taşıyan dizüstülerin bu yıl pazardaki değeri 500 doların altında oldu. O yüzden pazarın artık hatırı sayılır miktarda Linux tabanlı olanakları içermesi gerekmekte. Yakın zamanda duyurulan HP 2133 Mini-Note PC, şimdiden buna iyi bir örnek.

Önümüzdeki aylarda, gelişmiş Linux desteği ve rekabet gücü yüksek donanımlarıyla VIA, Intel'in kimi tasarım başarılarını elinden alacak gibi görünüyor.

Kaynak:http://www.ozgurlukicin.com