Veri Kaybı

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
''Windows ................... dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu. Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantılarındaki bir arıza neden olmuş olabilir. Hatası alıyorum deepfreez den kaynaklı olduğunu düşnüyorum ancak her makineye deepfreez kurulu sadece bir kaç makinede bu sorunu veriyor. Sebebi ne olabilir.

adszdgx.png

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Büyük ihtimalle bad sector başgöstermeye başlamış.

Ahmet Özsoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu metin dosyaların da olusan bır sorun dolasıyla metin 2 yüklü bılgısayarlar da sıkca karsılasıla bılen sorunların basında gelıyor. ...

bende aynı sorunu yasadım ve C : komple format attım metın 2 yı de kurmadım suan gayet guzel sorunsuz bır sekılde calısıyordu ... dun aksam da win 7 yı kurdum daha guzel oldu :D

bence sorun Metin 2 oyunun dosyalarında bozulmalardan kaynaklanıyor.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
sadece metin 2 değil. Bütün dosyalarda bunu yapıyor mesela msn açmaya kalkıyorsun yine böyle hata veriyor ve pc yi kasıyor. deepfreeze açınca sorun ortadan kalkıyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Pesi'nin dediği gibi, bad sector olma ihtimali yüksek. Chkdsk ile yüzey taraması yapmanı öneririm. Ayrıca HDD içinde önemli dosyaların varsa, HDD'nin sağlıklı çalıştığından emin olana kadar onları bir yere taşımanı öneririm. Bu hatayı veren son iki hard diskim bir daha hiç açılmadılar.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım bence bu sorun Windows'un kendi CD yazıcısının içine dosya atılması ve yazırılmaması sonucu olmuş bi sorun teşkil etmiyor bilgisayarı yeniden başlattığındada aynı uyarıyı alıyorsundur mutlaka.Bilgisayarıma gir CD veya DVD ROM'un içine gir orada kısa yollu dosyalar olması gerekiyor o uyarı işte bundan kaynaklanıyor sil dosyaların hepsini hepsi birden silinmezse,Tek tek sil bir kaç dosya silinmezse bilgisayarı yeniden başlat ve hemen oraya gir ve kalanlarıda sil.Bu kadar.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Pesi'nin dediği gibi, bad sector olma ihtimali yüksek. Chkdsk ile yüzey taraması yapmanı öneririm. Ayrıca HDD içinde önemli dosyaların varsa, HDD'nin sağlıklı çalıştığından emin olana kadar onları bir yere taşımanı öneririm. Bu hatayı veren son iki hard diskim bir daha hiç açılmadılar.

Deepfreez açıkken böyle bir hata almıyorum. bad sector olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaşım bence bu sorun Windows'un kendi CD yazıcısının içine dosya atılması ve yazırılmaması sonucu olmuş bi sorun teşkil etmiyor bilgisayarı yeniden başlattığındada aynı uyarıyı alıyorsundur mutlaka.Bilgisayarıma gir CD veya DVD ROM'un içine gir orada kısa yollu dosyalar olması gerekiyor o uyarı işte bundan kaynaklanıyor sil dosyaların hepsini hepsi birden silinmezse,Tek tek sil bir kaç dosya silinmezse bilgisayarı yeniden başlat ve hemen oraya gir ve kalanlarıda sil.Bu kadar.

Öyle bir dosya bulamadım daha doğrusu yok. Sadece deepfreez kapalıyken bu hatayı alıyorum ve pc yi çok kasıyor.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Peki deepfreez kapalıyken bu dediklerimi uyguladın mı?
Not defteriyle veya worlpad'da yazılmış veriler bunlar.

Aslında veri kaybın falan yok.sadece yazdırılmak için seçilmiş olan verilerin yazdırılma zamanında gecikme olduğu için böyle bir hata alıyorsun.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
captaingreen kapalıyken herhanngi bir sorun yok. kapalıykende baktım böyle birşey yok. takip deepfreezi açıyıorum bir süre sonra bu hataları alıyorum ayrıca saadece tek bu dosyalar için değil güncellemeler içinde bu hatayıda alıyordum. geri yükleme dosylarında bile bu hatayı veriyor msn girdiğinde listeni kaydetmeye çalışıyor yine böyle bir hata veriyor. Deep i iptal edince hiç bir sorun yaşamıyorum.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sanırım deepfreez de kullanmak zorundasın ama başka bişey gelmiyor aklıma sistemi tekrar kur istersen.Bu konuda benden bu kadar aklıma bu konuda başka bişey gelmiyor.Sana kolay gelsin.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Diğer pclerde böyle bir sorun yok :) deepfreezin özel bir ayarımı var zannetmiyorum sp2 den sp3 e geçiş yapılan pclerde olmuş olabilir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu makinalardan bir tanesini ghost varsa yeniden kurmayı denediniz mi?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Makinelerin tamamına format yeni atıldı. Ufak bir farklılık var bazı makinelere sp2 yüklendi sonradan güncelleme ile sp3 yüklendi. Bundan kaynaklı birşey olabilir diye düşünüyoruz.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Deep Freeze programını SP3 ten sonra kurmanız da bir çare olarak düşünülebilir.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Deep Freeze programını SP3 ten sonra kurmanız da bir çare olarak düşünülebilir.

Bir önceki mesajda sorunun sp2den kaynaklı olduğunu düşünüyorduk. deep kapatıp güncelleme yapmıştım ama birde silerek güncelleme yapayım.

postacu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  1. Windows Gezgini'nde sabit diskinizi sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
  2. Donanım sekmesini tıklatın.
  3. Sabit diski tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
  4. İlkeler sekmesini tıklatın.
  5. Diskte yazma önbelleğini etkinleştir onay kutusunu tıklatıp temizleyin ve sonra iki kez Tamam'ı tıklatın.
  6. Bilgisayarınızda bulunan tüm sabit diskler için 3 - 5 arası adımları yineleyin.