Vergiler bize nasıl dönüyor?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Vergiler ile villalar yapılıyor araçlar kiralanıyor çok örnek var, az önce de forum'da bundan bahsedildi.

Eee yaz açık açıkta görelim sabahtan beridir gizli gizli konuşuyon. :)

Sonuçta her kurumun bir bütçesi var ve kurumların kendi içlerinde harcama kalemleri var. bunları kendileri belirliyor. Bazı harcamalar doğrudur yanlıştır tartışılır tabi...

The Punisher

Doçent
Reaksiyon puanı
606
Eee yaz açık açıkta görelim sabahtan beridir gizli gizli konuşuyon. :)

Sonuçta her kurumun bir bütçesi var ve kurumların kendi içlerinde harcama kalemleri var. bunları kendileri belirliyor. Bazı harcamalar doğrudur yanlıştır tartışılır tabi...

Örnek vermek gerekirse Köy paraları, ne yapıyorlar Köy parası için belli bir bütçe ayrılıyor herkese eşit miktarda verilmesi gerekiyor, ama ne yapıyorlar paranın %20'i civarı veriliyor kalan para cebe gidiyor, burada cebe atılan paralar sadece o şehrin Köy paralarını dağıtan kişi almıyor üst kurumda bulunan kişilerde o paradan yararlanıyor. Geçenlerde Anonymous'un Erdoğan'ın karşı yayınladığı videoa dan da örnek alabilirsin.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Örnek vermek gerekirse Köy paraları, ne yapıyorlar Köy parası için belli bir bütçe ayrılıyor herkese eşit miktarda verilmesi gerekiyor, ama ne yapıyorlar paranın %20'i civarı veriliyor kalan para cebe gidiyor,

Ne cebi kimin cebi ! Ne yüzde 20 para vermesi. Gene şifreli konuşmaya geçtin :)

Arkadaşım bütün illerin ilçelerin belediyelerin yerel yönetimlerin Valiliklerin bütçesi vardır. Toplanan vergilerle orantılı Devlettin kasasından her yıl bu bütçe oranında para alırlar. O aldıkları parayı harcama şekilleri değişiklik gösterebilir. Ama bunları denetleyen kurumlar var. Öyle sen çıkıp kafana göre cep ediyorlar çalıyorlar flan dedimi suç oluyor bu...

Atıyorum bir belediyeye 1 milyar TL bütçe verildi. Birisi bu bütçe ile gider park yapar diğeri yol kaldırım veya diğeri konser alanı yapar ünlüleri çağırıp festivaller yapar diğeri belediye binasını yeniler hepsinin kullanım şekli farklıdır. O kullanan yerel yöneticiyi beğenmezsende önündeki seçimde o belediye başkanına oy vermezsin o muhtarı seçmezsin veya o siyasi partiye oy vermezsin bu kadar basit...

The Punisher

Doçent
Reaksiyon puanı
606
Ne cebi kimin cebi ! Ne yüzde 20 para vermesi. Gene şifreli konuşmaya geçtin :)

Arkadaşım bütün illerin ilçelerin belediyelerin yerel yönetimlerin Valiliklerin bütçesi vardır. Devletten her yıl bu bütçe oranında para alırlar. O aldıkları parayı harcama şekilleri değişiklik gösterebilir. Ama bunları denetleyen kurumlar var. Öyle sen çıkıp kafana göre cep ediyorlar çalıyorlar flan dedimi suç oluyor bu...

Atıyorum bir belediyeye 1 milyar TL bütçe verildi. Birisi bu bütçe ile gider park yapar diğeri yol kaldırım veya diğeri konser alanı yapar ünlüleri çağırıp festivaller yapar diğeri belediye binasını yeniler hepsinin kullanım şekli farklıdır. O kullanan yerel yöneticiyi beğenmezsende önündeki seçimde o belediye başkanına oy vermezsin o muhtarı seçmezsin veya o siyasi partiye oy vermezsin bu kadar basit...

Yavaş at reis asdasdasd,

1 Milyar TL bütçe ile yapılan park'tan sonra kalan para cebe gidiyor.
Bahsedince böyle oluyor, şu anda bu konu ana sayfada gözükmüyor, yakında konuyu kapatırlar kapatmakla yetinmeyip silerler, yarında sana Silivri'den fotoğraf yollarım.
Gizli konuştuğum yok yukarıda düz anlatmışım, herkes bunu biliyor, sende biliyorsun sen ya Devlet adamısın ya da ona benzer bir şey o yüzden savunuyorsun, millet her gün isyan ediyor, hiç mi Sosyal Medya'ya gitmiyorsun. Şimdi ben sana kanıt bulsam getirsem sen yine (1) diyecen burada tartışmamız mantıksız ne kadar tartışırsak tartışalım aynı şekilde savunacan, bir sonuca varmayacaz, hadi görüşürüz ben çıkıyorum tartışamadan kaçtığımı düşünme.

(1):

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
1 Milyar TL bütçe ile yapılan park'tan sonra kalan para cebe gidiyor.

Bildiğin gördüğün varsa şikayet edecen onları denetleyen kurumlar var cezayı kesecekler sonra.

Benim yaşadığım İlçede 5-10 sene önce belediye başkanı bu tarz yolsuzluk muhabbetinden görevden alınmış hatta ceza evine girmişti.

Yaptığı park havuz ve aldığı heykeller üstünden yolsuzluk yaptı iddiası ile. Bu işler böyle yürür.

Sen ne sanıyorsun Türkiye 85 milyon ve hepsi namuslu şerefli hiç biri yolsuzluk arsızlık yapmıyor flan mı sanıyon. İçlerinde illaha yapanlar vardır. Türkiyede 1100 üstü belediye var 81 il var. 25 bin flan köy var galiba. Bunlarda olan valiler var kaymakamlar var belediye başkanı var yardımcıları var özel kalemler var sekreterler var daire başkanları var. Bunlar içinde illaha yolsuzluk olan yer vardır. Bunlar denetlenir bildiğin varsa şikayet edilir. Cezası neyse veilir görevi kötüye kullandıysa görevden alınır.

Ama sen gözün kapalı hepsini bir sepete atıyon bildiğin gördüğün varsa paylaş görelim ve bizde kınayalım. Ama diğer türlü körlemesine eleştiri oluyor.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Neye göre kime göre artmıyor !

2002 öncesi alıp şuan alamadığın ne hizmet var mesela.
Yine yanlış anladın. Hizmet azaldı demedim artmadı dedim. Ayrıca akp'den de bahsetmedim ki sen 2002 diyorsun. Daha yakına bakalım. 2013'ten beri neden benim alım gücüm, yaşam standartlarım düşüyor vergiler artmasına rağmen? Bu bir hizmet eksikliği drğil midir?