Vbulletin'den Xenforo'ya geçelim mi?

Dostlar, Vbulletin'den Xenforo'ya geçelim mi?

• Xenforo'ya geçelim

Kullanılan: 68 66.0%
  • Vbulletin'de kalalım

Kullanılan: 15 14.6%
  • Kaç yaşında adamsınız, yaptığınız yakışıyor mu?

Kullanılan: 26 25.2%

• Kullanılan toplam oy
    103
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Ben xenforo hakkında şimdiye kadar kötü bir şey duymadım hatta özellikleri biraz cezbedici ama öncelikle geçiş sırasında ne gibi problemlerle yüzleşeceğimizi düşünmek lazım. Temiz bir geçiş sağlanacaksa bile; bir süre test edip olumlu/olumsuz yanlarını görmekte fayda var. [MENTION=376]pesimist[/MENTION]'in dediği gibi bir test ekibi oluşturulup denenmesi taraftarıyım ben de.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Vbulletin daha güzel, xenforo'yu pek begenmedim.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Kesinlikle düşünmesi bile komik. Vbullten kullanan EA, Steam, Sony, Zynga gibi hatrı sayılır yüze yakın isim bulabilirsiniz. Sorun Vbulltende değil bizde. Ya düzgün yapılandırılamadı, ya veri tabanında yada sunucu ile alakalı sorun var. Bence sunucu, Vbullten yapılandırması ve veri tabanını yönetimi gibi konularda düzgün bir firma ile anlaşıp adam gibi hizmet alınmalı.

blue7

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yıllarca bilmem kaçıncı patch, yama vs. şeklinde sürümler çıkararak insanları sömüren vBulletin'i, bu kadar savunan biriyle ilk defa karşılıyorum. Aslında şaşırmıyorum. Çünkü şu yazınızı analitik olarak bile değerlendirdiğimde mantık hataları, birbiriyle çelişen ve benimle alakası bile olmayan şeylerle karşılıyorum. Lâkin ben yine de cevap vereceğim.

Ben kimseyi savunmuyorum söylediğinzi şeyi kendiniz yapıyorsunuz. İnsanlara yaptığını söylediğiniz şeyleri aslında kendiniz yaparak ve bunun farkına varmayarak aslında kendisi ile çelişen ve mantık hatası yapan sizsiniz.

Ben sadece şunu söylüyorum, XenForo kötü bir sistem değil ancak daha pişmesi gerek, şuan için bence SDN'ye yakışacak düzeyde ve olgunlukta değil.

Öncelikle, vBulletin yanlılığınızı bu kadar da belli etmeyin. Mutlak objektif olma diye bir şey yoktur elbette ama siz haddinden çok fazla taraf tutarak yorum yapıyorsunuz. 263 bin kullanıcınızın hepsi aynı anda mı giriyor siteye? Neden doğru bir bilgi söylemiyorsunuz? Günlük hitiniz kaç k onu söyleyin burada. vBSEO kullanıyor musunuz onu da söyleyin. vBSEO ile sunucuların ne kadar kötü duruma düştüğünü bilmeyen tek siz varsınız sanırım. Ben çok forum yönettim. Sizin o 263 bin dediğinizin kaç katı büyüklüğünde forum da yönettim. Bir bildiğimiz var ki, konuşuyoruz burada.

Neden vBulletin yanlılığı yapayım ki ? Bana maaş mı veriyorlar, bedava lisans mı veriyorlar yoksa başka birşey mi veriyorlar ? Hiç birisi. Ne Xenforo ne vBulletin çalışanlarının ya da sahiplerinin hiç bir ile bir ilişkim yok ve onları savunmam için taraflarını tutmam için hiç bir sebebim yok.

263 bin kullanıcının kaçının online olduğunu size söylememe gerek yok siz benimkinden çok daha büyük forumlar yönetmişsiniz söyleyeceğim rakamlar size komik gelir, neme lazım durduk yere aşağılanmayalım online sayımız sizin o göklere çıkardığınız forumlardan daha düşük diye :) vBSeo da kullanıyorum, neyin ne olduğunun da gayet farkındayım. Siz sadece olayları abartıyorsunuz "overreacting" ;) Gerçektende çok şey biliyorsunuz sizi ayakta alkışlıyorum şuanda bravoooo...

Şunuda söylemeden edemeyeceğim "En bilgisiz insan kendisinden başka kimsenin daha bilgili olmadığını, olamayacağını iddia eden kişidir" ;)

Benim hiçbir şeyden de canım falan yanmadı. Aksine siz içerlemişsiniz ki, XenForo gibi başarılı bir yazılıma giydirip IPB ve phpBB bile önerebiliyorsunuz. Yani resmen XenForo'yu aşağılıyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir şey var; o vBulletin isimli forumu da aynı adam yazmıştı; Kier Darby. Aynı adamın yazmış olduğu bir yazılımı dışlayıp kalkmış gelmiş phpBB bile önerebiliyorsunuz. Uzun lafın kısası siz korkuyorsunuz. SDN gibi bir forum XenForo'ya geçerse, Türkiye'de yüzlerce site geçecek bu durumu hazmedemiyorsunuz. Ama artık geç kaldınız. vBulletin'in miladı doldu, o günler bitti, vBulletin tekeli de bitti.

Neye içerleneceğim dostum? Xenforo'dan herhangi biri ile herhangi bir merhabam bile olmadı ki, durduk yere neden içerleneyim? Jelsoft'ta hissem de yok ayrıca. IPB ve myBB önermemin sebebi daha köklü ve oturaklı sistemler olmalarından dolayıdır, başka hiç bir sebebi yok.

Xenforo'yu aşağılamıyorum, henüz erken diyorum. Daha pişmemiş... Daha bikaç yüz fırın ekmek yemesi ve olgunlaşması lazım diyorum. SDN Xenforo'ya geçerse ve yüzlerce site geçerse bana girip çıkan ne olacak ? Neden korkayım yahu ? Bu nasıl saçma bir mantık yürütme işlemidir :))

Konuştuğum, diyalog halinde olduğum bir sürü yabancı var. Kier ve ekibiyle bile konuştum arkadaş sen neyi mesele ediyorsun burada? Beni tanımıyorsun etmiyorsun ve sen neye göre kime göre "Xenforo biraz yayılsın bikaç yıl sonra onlar da benzer fiyatlara lisans satmaya başlayacaklardır, kimse babanızın oğlu değil size acıyıp düşük fiyatla ürün satsın." diyorsun? Kusura bakma, istediğin veya söylediğin şey olmayacak. XenForo paragöz değil. Günün birinde anlayacaksınız bunu.

Evet seni tanımıyorum ama şu yazdıkların bana senin hakkında biraz fikir veriyor. Kier ile vs konuştum diyorsun yani ben ne Kier ile konuştum ne de vB de herhangi bir yetkili ile konuştum. Yani bu durumda insanlara kim yanlı davranıyor diye sorarsak büyük çoğunluk muhtemelen seni gösterecektir. Evet lafımın arkasındayım, kimse babanızın oğlu değil Xenforo hele iyice bir pişsin biraz zaman geçsin lisans fiyatlarını arttırsın o zaman göreceğim ben sizin gibi kraldan çok kralcı olanları...

Paragözlülükle alakası yok, bir emek ve zaman harcayan herkes bunun karşılığını almak ister. Ki bence 250-300$ gibi seviyeler hem Xenforo hem vB için makul fiyatlar. Xenforo fiyatları arttırırsa ben onlara paragöz demem sadece helal olsun iyi strateji uyguladılar derim. Sap ile samanı ayırt etmek gerekir.

Zoints SEO sonuç olarak vBSEO kadar başarılı olamadı. Zoints SEO kullananların hepsi ne hikmetse vBSEO geçişi yapıp da kullandılar. Sonuç? Lisansları ellerinde gümledi, o paralar boşa gitti.

Zoints Seo başarılı olamadı çünkü insanlarda şu önyargı var "Paralı olan ve pahalı olan her zaman daha kaliteldir." insanlar bu önyargı ile hareket ettikleri için Zoints Seo yeteri kadar ilgi bulamadı geliştiricileri de onu daha fazla geliştirmek için sebep göremedi.

Büyük firmalar demedim, büyük siteler XenForo'ya geçti dedim. Aman aman öyle mi? Buyrun girin bakın bakalım hangi siteler geçmiş: xenforo . com/community/threads/the-large-xenforo-forums-list.87974/ tamam? Yeterli mi? IGN Boards (100 milyondan fazla mesaj!), Disboards (50 milyondan fazla mesaj!), Digitalpoint (15 milyondan fazla mesaj!) bile burada anlamana yeter neden geçtikleri konusunda. Daha bu liste dışında bile bir sürü forum biliyorum.

Bu işi allem edip kallem edip reklam amaçlı geçti diyen hazımsızlar da var maalesef ama istedikleri kadar bunu söylesinler. Artık çok geç. Ok yaydan çıktı misali hergün bir sürü forum geçerken, sizin burada birtakım iddialar öne sürmeniz herhangi bir şeyi değiştirmez.

Ben de size bi o kadar hatta daha fazla vB kullanan forum gösterebilirim. Ne yani şimdi bu ? Sidik mi yarıştırıyoruz ? Neyi ıspatlayacak bu ?

Peki r10 kaç kez hacklendi onu niye yazmıyorsun? Geçmemekte direniyorlar şu anda ama ileride mecbur geçecekler arkadaş anlatamıyorum sanırım. Wmaraci olsun iyinet olsun hepsi geçecekler fakat şimdi değil. Sadece direnmeye devam ediyorlar ve o direnişin sonunda XenForo olarak göreceksiniz hepsini. Zaten sahipleri şu anda araştırıyorlar nedir ne değildir diye. Bir sabah kalktığınızda geçtiklerini görürseniz, beni hatırlarsınız artık ne diyeyim başka.

r10 hacklenmedi, içerdekiler ihanet ettiler ;)

Kimsenin birşeye direndiği yok. Xenforo ilerde daha oturaklı ve sağlam bir sistem olursa elbette insanlar geçecektir ve tercih edeceklerdir ancak şuan değil.

Öyle çarptırmışsınız ki, pes yani gerçekten. Ne güncellemesi ne forum forum gezmesi arkadaş bu nasıl bir bakış açısıdır? Bug reports diyorum bug? Anlıyor musun yoksa numara mı yapıyorsun arkadaş? vBulletin bug yani hata raporlarına bak, bir de XenForo hata raporlarına bak diyorum sen bana ne diyorsun. Yetmezse ticket kalitesine bak. XenForo'da bir ticket'a yarım saatte cevap gelirken, vBulletin'de bir gün sonra bile cevap geldiği oluyor sen daha ne güncellemesinden söz ediyorsun anlamıyorum. Ayrıca bu dediklerinin hiçbirini yapmıyorum. Yanlış insana yanlış şeyler söylüyorsun.

Neyi çarpıtıyorum? Xenforo'yu kaç kişi kullanıyor ki o kadar uzun bug reportları olsun birader ? Şaka falan mı yapıyorsun sen ? Kalkıp bana dünki sistem ile yılların milyonların kullandığı sistemlerdeki bug hatalarının uzunluğunu ve kısalığını karşılaştırıyorsun.

MAC de Windows gibi kolay kolay hack saldırılarına veya virüslere boyun eğmiyor bunun sebebi MAC in çok sağlam olması mı yoksa kullanım popülasoynunun düşük olması mıdır? Her zaman için en çok kullanılan sistem en açık ve en çok saldırılacak hedeftir. Haliyle daha fazla kullanılan bir sistemde daha fazla bug bulunması ve bug reportların daha uzun olması son derece doğal ve normaldir. Çünkü o ürünü geniş bir kitle kullanmaktadır haliyle bugların bulunma süresi ve sayısı da doğru orantılı olarak artar.

Sizi bu bakış açınızdan dolayı tebrik ediyorum. Tam anlamıyla yuh yani. Neyse, SDN yetkilileri sizi mesajlarınızı dikkate almayacaktır. En azından şu son söylediğiniz söz için. Daha fazla uzatmanın bir anlamı yok.

SDN nin benim mesajlarımı dikkate alması gibi bir çabam ve amacım bulunmakatadır. Dikkate alsalar da almasalar da ne birşey kazanacağım ne de kaybedeceğim. Beni ilgilendiren bir konu değil çünkü. Ben sadece SDN yi seven bir kullanıcı olarak naçizane fikrimi belirttim gerisi onların takdirine kalmış onlar ne yapacaklarını kendileri hem sizden hem de benden çok daha iyi bilirler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben kimseyi savunmuyorum söylediğinzi şeyi kendiniz yapıyorsunuz. İnsanlara yaptığını söylediğiniz şeyleri aslında kendiniz yaparak ve bunun farkına varmayarak aslında kendisi ile çelişen ve mantık hatası yapan sizsiniz.

Ben sadece şunu söylüyorum, XenForo kötü bir sistem değil ancak daha pişmesi gerek, şuan için bence SDN'ye yakışacak düzeyde ve olgunlukta değil.

Neden vBulletin yanlılığı yapayım ki ? Bana maaş mı veriyorlar, bedava lisans mı veriyorlar yoksa başka birşey mi veriyorlar ? Hiç birisi. Ne Xenforo ne vBulletin çalışanlarının ya da sahiplerinin hiç bir ile bir ilişkim yok ve onları savunmam için taraflarını tutmam için hiç bir sebebim yok.

263 bin kullanıcının kaçının online olduğunu size söylememe gerek yok siz benimkinden çok daha büyük forumlar yönetmişsiniz söyleyeceğim rakamlar size komik gelir, neme lazım durduk yere aşağılanmayalım online sayımız sizin o göklere çıkardığınız forumlardan daha düşük diye :) vBSeo da kullanıyorum, neyin ne olduğunun da gayet farkındayım. Siz sadece olayları abartıyorsunuz "overreacting" ;) Gerçektende çok şey biliyorsunuz sizi ayakta alkışlıyorum şuanda bravoooo...

Şunuda söylemeden edemeyeceğim "En bilgisiz insan kendisinden başka kimsenin daha bilgili olmadığını, olamayacağını iddia eden kişidir" ;)

Neye içerleneceğim dostum? Xenforo'dan herhangi biri ile herhangi bir merhabam bile olmadı ki, durduk yere neden içerleneyim? Jelsoft'ta hissem de yok ayrıca. IPB ve myBB önermemin sebebi daha köklü ve oturaklı sistemler olmalarından dolayıdır, başka hiç bir sebebi yok.

Xenforo'yu aşağılamıyorum, henüz erken diyorum. Daha pişmemiş... Daha bikaç yüz fırın ekmek yemesi ve olgunlaşması lazım diyorum. SDN Xenforo'ya geçerse ve yüzlerce site geçerse bana girip çıkan ne olacak ? Neden korkayım yahu ? Bu nasıl saçma bir mantık yürütme işlemidir :))

Evet seni tanımıyorum ama şu yazdıkların bana senin hakkında biraz fikir veriyor. Kier ile vs konuştum diyorsun yani ben ne Kier ile konuştum ne de vB de herhangi bir yetkili ile konuştum. Yani bu durumda insanlara kim yanlı davranıyor diye sorarsak büyük çoğunluk muhtemelen seni gösterecektir. Evet lafımın arkasındayım, kimse babanızın oğlu değil Xenforo hele iyice bir pişsin biraz zaman geçsin lisans fiyatlarını arttırsın o zaman göreceğim ben sizin gibi kraldan çok kralcı olanları...

Paragözlülükle alakası yok, bir emek ve zaman harcayan herkes bunun karşılığını almak ister. Ki bence 250-300$ gibi seviyeler hem Xenforo hem vB için makul fiyatlar. Xenforo fiyatları arttırırsa ben onlara paragöz demem sadece helal olsun iyi strateji uyguladılar derim. Sap ile samanı ayırt etmek gerekir.

Zoints Seo başarılı olamadı çünkü insanlarda şu önyargı var "Paralı olan ve pahalı olan her zaman daha kaliteldir." insanlar bu önyargı ile hareket ettikleri için Zoints Seo yeteri kadar ilgi bulamadı geliştiricileri de onu daha fazla geliştirmek için sebep göremedi.

Ben de size bi o kadar hatta daha fazla vB kullanan forum gösterebilirim. Ne yani şimdi bu ? Sidik mi yarıştırıyoruz ? Neyi ıspatlayacak bu ?

r10 hacklenmedi, içerdekiler ihanet ettiler ;)

Kimsenin birşeye direndiği yok. Xenforo ilerde daha oturaklı ve sağlam bir sistem olursa elbette insanlar geçecektir ve tercih edeceklerdir ancak şuan değil.

Neyi çarpıtıyorum? Xenforo'yu kaç kişi kullanıyor ki o kadar uzun bug reportları olsun birader ? Şaka falan mı yapıyorsun sen ? Kalkıp bana dünki sistem ile yılların milyonların kullandığı sistemlerdeki bug hatalarının uzunluğunu ve kısalığını karşılaştırıyorsun.

MAC de Windows gibi kolay kolay hack saldırılarına veya virüslere boyun eğmiyor bunun sebebi MAC in çok sağlam olması mı yoksa kullanım popülasoynunun düşük olması mıdır? Her zaman için en çok kullanılan sistem en açık ve en çok saldırılacak hedeftir. Haliyle daha fazla kullanılan bir sistemde daha fazla bug bulunması ve bug reportların daha uzun olması son derece doğal ve normaldir. Çünkü o ürünü geniş bir kitle kullanmaktadır haliyle bugların bulunma süresi ve sayısı da doğru orantılı olarak artar.

SDN nin benim mesajlarımı dikkate alması gibi bir çabam ve amacım bulunmakatadır. Dikkate alsalar da almasalar da ne birşey kazanacağım ne de kaybedeceğim. Beni ilgilendiren bir konu değil çünkü. Ben sadece SDN yi seven bir kullanıcı olarak naçizane fikrimi belirttim gerisi onların takdirine kalmış onlar ne yapacaklarını kendileri hem sizden hem de benden çok daha iyi bilirler.

Tanımadığım etmediğim insanlarla bitmeyecek tartışmalara girecek vaktim yok benim. Çok seviyesiz şeyler yazmışsın. Sana tam olarak uzun uzun cevap vermeyeceğim çünkü şu noktadan itibaren gerek görmüyorum. Özet şeklinde yazsam yeterli. Senin tezadını bu saatten sonra ben değişemem zaten.

Sağdan soldan 3-5 tane şey öğrenmişsin. Biraz da internet jargonu kapmışsın, kendince hoş ama benim için boş konuşmaya devam ediyorsun. Hele hele bazı kısımları altı çizik yazarak "sen dangalaksın dikkatini buraya ver bak ne diyorum!" şeklinde yazışın bile seni anlamama yeter.

O savunduğun vBulletin'in doğru düzgün adam gibi responsive teması bile yok. Yeni yeni yapmaya başladılar. XenForo çıkmasaydı, onu bile yapmazlardı. Kier Darby darbesi biraz çeki düzen verdi onlara hizaya getirdi.

r10'a içerdekiler mi ihanet etti? Tamam sen öyle bilmeye devam et (bu lafı da sana karşı sık kullanmaya başladım).

Hani demişsin ya, "En bilgisiz insan kendisinden başka kimsenin daha bilgili olmadığını, olamayacağını iddia eden kişidir" diye...

Ben de sana bir şey diyeyim mi?

Güya eski forum ağızlarıyla burada laf sokup, vBulletin'i yere göğe sığdıramayan sen varya, tanımadığın etmediğin olur olmadık her önüne gelen insanlara "dostum" diye hitap da etme. Bu da benden sana bir öneri olsun. (;

Senin şu yazdıklarından etkilenip senin demeçlerine göre hareket eden yurdum insanı yok mudur? Maalesef ama maalesef ki vardır. İşte bu yüzden de bu haldeyiz. Gerek ülke olarak gerek toplum olarak bu haldeyiz ve hep yerimizde sayıyoruz.

Bir şeye daha çok güldüm ve o da şu sözüne:

"MAC de Windows gibi kolay kolay hack saldırılarına veya virüslere boyun eğmiyor bunun sebebi MAC in çok sağlam olması mı yoksa kullanım popülasoynunun düşük olması mıdır? Her zaman için en çok kullanılan sistem en açık ve en çok saldırılacak hedeftir."

Evet. Başarısızlıkların üstünü hep böyle laflar söyleyerek kapatmaya çalışan, internet sitelerinde fink atıp sabah akşam bunu vurgulayan güruhun bir parçasısınız siz. Bir kurumu tebrik bile edemiyorsunuz.

Ama ben gene de epey güldüm bu dediklerine. Sonuç olarak da anladım ki, sen benim tartışacağım birisi değilsin.

Neymiş, "Mac de Windows gibi
kolay kolay hack saldırılarına veya virüslere boyun eğmiyormuş." He, he. Yersen.

Sana ilk başta demiştim yineliyorum sürekli sen aynen böyle devam et. Zaten muhalefet de lazım. Gerçi muhalefet nedense hazımsız oluyor ama olsun sağlık olsun idare edeceğiz artık.

SDN senin yazdıklarına ister itibar etsin ister etmesin. Umrumda değil şu saatten sonra.

toz66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba,

Üye olurken chrome ile telefon doğrulaması yapamadım, firefox ile yapmak zorunda kaldım. Bu tarz belki birçok forum problemi vardır, bunların tespit edilerek bir liste haline getirilmesini öneriyorum. Xenforo sistemini az kişinin bildiği bir subdomain üzerinde test edelim, bu dizini arama motorlarına kapatabiliriz. Hatta dizine giriş için önce ekstra bir login ekranı koyarak botların erişimi engellenebilir.

DP bu alt yapıya geçmişse, durup değerlendirmek gerekir. Web sektörünün yönlendiricilerinin yer aldığı bir sistem buraya geçiyorsa, mutlaka bildikleri bir şey vardır. En azından denemeyi hak ediyor demektir.

Geçiş sürecini sadece KULLANILABİLİRLİK açısından değerlendirmeyelim. Eğer internet standartları (SEO boyutunda) çiğnenecek olursa bir anda tüm arama sonuçlarında kaybolabiliriz.

Basit bir örnek verelim, mevcut sistemde açılan konuya verilen her bir cevap için özel URL adresi oluşuyor ve sitemap içerisine bu adres ekleniyor. Her bir cevap için oluşan URL adresi google tarafından indexlenmediği halde sitemap dosyasını şişiriyor ve sunucuyu gereksiz yere yoruyor.

Oluşturulan bütün etiket sayfalarında meta description ana sayfa ile aynı oluyor, meta title otomasyonu ile ilgili kontrol mekanizması çok düşük. Bu tarz detaylar forum kullanış kolaylığına göre biraz geri planda gibi görülse de forum için hayati önem taşıyor.

İşin teknik (SEO boyutundaki) detayları hakkında ben tüm detayları incelemeye hazırım. Açılacak subdomain içerisinde kim ne gibi detayları inceleyecek bunun da bir listesini oluşturalım. Ortak bir çalışma dökümanı hazırlayarak buraya notlarımızı ekleyelim.

Maksimum 15 gün içerisinde çalışmalar tamamlanacaktır diye düşünüyorum

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
İbre Xenforo'dan yana gibi.

En iyisi lisans alarak deneme çalışmalarına başlamak.

Gelişmeler hakkında sizleri bilgilendireceğim arkadaşlar.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
zamanında Xenforo'nun adı geçmişti. sıra denemeye geldi desenize.

blue7

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Tanımadığım etmediğim insanlarla bitmeyecek tartışmalara girecek vaktim yok benim. Çok seviyesiz şeyler yazmışsın. Sana tam olarak uzun uzun cevap vermeyeceğim çünkü şu noktadan itibaren gerek görmüyorum. Özet şeklinde yazsam yeterli. Senin tezadını bu saatten sonra ben değişemem zaten.

Sağdan soldan 3-5 tane şey öğrenmişsin. Biraz da internet jargonu kapmışsın, kendince hoş ama benim için boş konuşmaya devam ediyorsun. Hele hele bazı kısımları altı çizik yazarak "sen dangalaksın dikkatini buraya ver bak ne diyorum!" şeklinde yazışın bile seni anlamama yeter.

O savunduğun vBulletin'in doğru düzgün adam gibi responsive teması bile yok. Yeni yeni yapmaya başladılar. XenForo çıkmasaydı, onu bile yapmazlardı. Kier Darby darbesi biraz çeki düzen verdi onlara hizaya getirdi.

r10'a içerdekiler mi ihanet etti? Tamam sen öyle bilmeye devam et (bu lafı da sana karşı sık kullanmaya başladım).

Hani demişsin ya, "En bilgisiz insan kendisinden başka kimsenin daha bilgili olmadığını, olamayacağını iddia eden kişidir" diye...

Ben de sana bir şey diyeyim mi?

Güya eski forum ağızlarıyla burada laf sokup, vBulletin'i yere göğe sığdıramayan sen varya, tanımadığın etmediğin olur olmadık her önüne gelen insanlara "dostum" diye hitap da etme. Bu da benden sana bir öneri olsun. (;

Senin şu yazdıklarından etkilenip senin demeçlerine göre hareket eden yurdum insanı yok mudur? Maalesef ama maalesef ki vardır. İşte bu yüzden de bu haldeyiz. Gerek ülke olarak gerek toplum olarak bu haldeyiz ve hep yerimizde sayıyoruz.

Bir şeye daha çok güldüm ve o da şu sözüne:

"MAC de Windows gibi kolay kolay hack saldırılarına veya virüslere boyun eğmiyor bunun sebebi MAC in çok sağlam olması mı yoksa kullanım popülasoynunun düşük olması mıdır? Her zaman için en çok kullanılan sistem en açık ve en çok saldırılacak hedeftir."

Evet. Başarısızlıkların üstünü hep böyle laflar söyleyerek kapatmaya çalışan, internet sitelerinde fink atıp sabah akşam bunu vurgulayan güruhun bir parçasısınız siz. Bir kurumu tebrik bile edemiyorsunuz.

Ama ben gene de epey güldüm bu dediklerine. Sonuç olarak da anladım ki, sen benim tartışacağım birisi değilsin.

Neymiş, "Mac de Windows gibi
kolay kolay hack saldırılarına veya virüslere boyun eğmiyormuş." He, he. Yersen.

Sana ilk başta demiştim yineliyorum sürekli sen aynen böyle devam et. Zaten muhalefet de lazım. Gerçi muhalefet nedense hazımsız oluyor ama olsun sağlık olsun idare edeceğiz artık.

SDN senin yazdıklarına ister itibar etsin ister etmesin. Umrumda değil şu saatten sonra.

1. Ben sağdan soldan bikaç şey öğrenmedim, öğrendiğim herşey hayat tecrübemdir yaşadığım şeylerdir.

2. vBulletin'i savunmuyorum ki söylemek istediklerimi defalarca vurgulamama rağmen anlamayacak kadar kör olmuş bir doğrultuda ilerleyip duruyorsun. Bu konuda başka şeylerde söyleyebilirim ama yakışık olmaz. En hafif tabiri ile bağnaz birisin.

3. R10 a ne olduğu umrumda değil, sen kendince birşeylere inanıyorsun bende kendimce birşeylere inanıyorum. R10 a olanlar bu konudaki hiç bir arguman için bir ölçüt oluşturmaz sadece basit bikaç örnekti.

4. İstediğim insana dostum derim. Ben özellikle birilerine laf sokmaya çalabalayan birisi değilim, sen bunun için çabalayıp bana laf çarptığın için bana da cevap verme hakkı doğdu doğal olarak. Yani bu saçmalığı başlatan sensin kardeşim. Ben insanlara kardeşim de derim dostum da derim, kimseye kin beslemem. Burada ne yazarsam yazayım yazdıklarım sadece sizin çarpıtılmış ithamlarınıza cevap niteliğindedir, başka hiç bir duygu veya düşünce içerisinde değilim.

5. Ben kimseyi etkilemeye çalışmıyorum. Başkalarına hep sizin yüzünüzden bu haldeyiz diyen insanlar acaba hiç dönüp kendilerine bakıyorlar mı ? Acaba birçok sorunun asıl kaynağı o zihniyette olanlar olabilir mi ? Kendi kendinize öz eleştiri yapın lütfen sonra gelip beni suçlayın. Önce iğneyi kendine batır sonra çuvaldızı başkasına ;)

6. Başarısızlıklarımın üstünü örtmek mi ? Sence bizim burada tartışmamız ve en iyi laf sokanın başarılı sayıldığı bir durum mudur? Tamam canım o zaman en iyi lafları sen soktun, sen kralsın, sen başarılı oldun ben başarısız oldum. Helal olsun sana :)

7. Üye olmadan gelip balıklama bir konuya dalıp kendi bildiği inandığı şeyleri savunan gösteriş ve reklam budalası birisinin o üzerinden başka şeylerin reklamını yaptığı platforma değer verdiğini ima etmesi ne kadar ironik bir durum... İntenette fink atarım veya atmam orası sizi ilgilendirmez, benim işim internetle bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın. En azından sizin aksinize üye olmadan direk birşeylerin reklamını yapmak yerine bu platformu üye olmaya değer bulup insanlara bildiğim bazı konularda paylaşım yaptım ben.

8. Bana hep söylediklerini kendin uygula canım, senin daha çok ihtiyacın var. Bu arada ben hiç birşeye muhalefet olmadım siz durduk yere gelip benim mesajıma muhalefet oldunuz. Şimdide siyasetle de karıştırarak laf çarpmaya çalışıyorsunuz, bilmediğiniz için söyleyeyim. Ben parti tutmuyorum. Sağcıymış, solcuymuş, liberalmiş, muhalefetmiş, hükümetmiş hiç işim olmaz. Hepsi birbirinden beter. Tüm bu olgular sizin gibi koyunları gütmek için uyduruulmuş savsatalar benim gözümde. Yani muhalif olma eylemini ilk siz gerçekleştirdiğiniz için hazımsızlık sorununu siz çekiyor olmalısınız.

Son olarak sen de benim muhattabım olamazsın, rica ediyorum cevap yazma. Cevap yazarsan ben de devam etmek durumunda kalacağım o çok acıdığın zamanına yazık olacak ;) Ne de olsa ben sabahtan akşama kadar internette fink atan birisiyim benim için farketmez yani :)

Spacebear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xenforo için ''kadın forumları gibi cicili bicili uçuk kaçık bir forum sistemi'' denilmiş. :glare:

Kim ne derse desin şuan için tercih edilebilecek en iyi ve kullanışlı sistem Xenforo'dur. Çok hafif ve leziz bir yemek gibidir kendileri. Kesinlikle geçilmeli*bence*.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
üye arkadaşlar oylarımızı düşüncelerimizi aktarmadan geçmeyelim. :)

DarkEvil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence değiştirmeyin , xenforo kullanımı biraz daha kötü bence hiç değiştirmeyin :)

HKN1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google üzerinden bir konuda araştırma yaparken, linkin bir tanesi buraya çıktı, sırf şu konuya cevap yazmak için üye oldum... ki, her zaman yapmadığım bir durum...

Takribi 19 senelik Mühendislik kariyerimde, bazıları Finlandiya ve Norvec merkezli mekanlarda milyon tane teknik işler, beyin eritecek kadar yazılım, modelleme, digital düzenleme (video + audio) gibi gerçekden beyinde fosfor bırakmayan çalışmalar yaptım.

Şimdi üstdeki açıklamalarım, alt bölümde yazacaklarıma ön bilgi olsun:

vBulletin senelerce test-demo: v3.x'den, güncel v5.1.6'a kadar... WoltLab (ki disiplinli ve takdir ettiğim firma) v3.1.7'den şimdilik güncel version v4.1.3 , şu an bir arkadaşımın özel isteği üzerine wbb 4.1.3 kodlarını yeniden düzenliyorum, hatta XenForo ile bir çok bölümde benzerlik gösterdiğini söyleyebilirim.

XenForo v1.2 başlıyarak ve güncel v1.4.6 test çalışmaları yaptık ve halen 1.4.x için eklenti yazma ve benim işlerime göre fazla gelen kodları temizleme çalışmalarım devam ediyor.

Farklı forum sistemleri de var ama fazla konuşmaya değmez, belki IPS (invisionpower.com) olabilir, uygun bir zamanda v4.0 Community Suite incelemeyi bekliyor.

Yukarıda belirtiğim ve belirtmediğim bir yığın sistemi localhost'da halen kod düzenlemesi ve yeni eklenti yazma işleri fırsat buldukça devam ediyor.

Nihayetinde sonuç şudur: XenForo ve (hatta + Resource Manager) eklenti ile bir adım önde başlarsınız. Özetle diğerleriyle zaman harcamayın XenForo ögrenin ve kullanın! XenForo/MVC Frameworks kodlama mantığını ve detayları inceleyin ve ögrenin.

Yazdıklarımı kontrol ederken kendimi biraz parlatmış gibi olmuş ama bunları belirtmek ilk mesaj için elzem bir durum. Belki kararsız durumda olana ve destek arayan SDN ve diğer arkadaşlara fikir versin.

Örnek siteler:
SONY EverQuest Forums :
https://forums.station.sony.com/eq2/index.php
https://forums.station.sony.com/eq/index.php

SONY PlanetSide 2
https://forums.station.sony.com/ps2/index.php

IGN: 100 milyon üzeri mesaj, 1,2 milyon üye:
http://www.ign.com/boards/

ve diğerleri....
Fırsat bulduğumda buradaki gelişmeleri kontrol ederim, selametle...

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arada sırada yenilik iyidir ama vbulletin profesyonel işi(güvenlik açısından site de açık felan bulunmaz, hack %0) xenforo'nun güvenliğini bilmiyorum o konuda bilgisi olan arkadaş bizide bilgilendirirse güzel olur yani, xenforo'da vbulletin kadar güvenli ise geçelim derim değişiklik her zaman iyidir.

DarkEvil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında xenforo daha iyiymiş , bildirim sistemi , özellik ve kullanış açısından daha iyi :)

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Xenforo guzel olacaktır ama ne olur şu telefondaki uygulamayı bi düzeltin cok berbat

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=2]Troy[/MENTION] Hakkı abi gelişmeler ne durumda?

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Sadece bana mı xenforo cicili bicili geldi? Profesyonel ve kurumsal bir foruma yakışmaz bence böyle bir forum. Şu anda da farkettim ki takip ettiğim çoğu forum vb ve ya woltlab alt yapısına sahip , böylesi daha oturaklı değil mi yahu.

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
aynen ya, xenforo böyle kadın siteleri olurya ona yakışır, bize gideceğini sanmiyorum ama dediğiniz gibi xenforo.shiftdelete.net diye bir subdomain açılıp ankette uygulanırsa nasil vb. oylamaya göre geçilirse daha iyi olacağını düşünüyorum.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
vbulletin 5 yeni bir sistem gelişime açık benim önerim vbulletin 5 e geçmek lakin arkdaşların dediği gibi xenforo daha rahat bu konuda

vuralemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
bence xenforo dandik, zirzop ve yeni bi sistem görünümünde. ama genç ve heyecanlı.
vbulletin oturaklı, daha bi godaman, yaşlı, yorgun ve köklü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...