VBulletin tema yapımı...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Merhaba sevgili SDN ailesi ^^
Sizden vBulletin teması nasıl yapacağımı soruyorum. Bana Edit vesaire demeyin çünkü vBulletin satın almadım. :D 3.8.x sürümü için tema yapmak istiyorum, sade ve hızlı bir şekilde anlatacak var mı? :) Anlatamayıp yapacak olan varsada Gotik izler bulunan bir tema yapsın. :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Dostum vbulletin tema yapması okadar basit birşey eğil mesela detayları çok çeşitli css ayarları var

3.8.x teması yapmak istiyorsan önce wamp serveri bilgisayarına kur ardından vbulletin 3.8.x sürümünü warez sitelerinde bul ve indir..

İndirdiğin vb sürümünün içinde uploads klasörü olmalı upload klasörünün içindeki tüm dosyaları kopyala bilgisayara kurduğun wamp serverin (Muhtemelen C:/wamp) ana dizine gir www adlı klasörünün içine kopyaladığın dosyaları yapıştır daha sonra masaüstünde wamp server ikonuna tıklayarak programı çalıştır program çalıştığında sağ alta küçük ikonu çıkacaktır üzerine tıkla phpmyadmine gir yeni bir veritabanı oluştur..

veritabanı oluşturduktan sonra wamp server ana dizininde bulunan www isimli klasörün içinine gir includes klasörü bul onun içinde config.php.new isimli dosyayı wordpad yardımıyla aç phpmyadminde oluşturduğun veritabanı adını bu kodların yazdığı bölüme gir
Kod:
$config['Database']['dbname'] = '[COLOR=red]veritabanıadı[/COLOR]';
ve bu kodların bulunduğu bölümü kontrol et kodlar alttaki gibiyse değiştirmeden dosyayı kayıt et
Kod:
  //  ****** MASTER DATABASE USERNAME & PASSWORD ******
  //  This is the username and password you use to access MySQL.
  //  These must be obtained through your webhost.
$config['MasterServer']['username'] = 'root';
$config['MasterServer']['password'] = '';
Dosyayı kayıt ettikten sonra config.php.new isimli dosyanın .new uzuntasını sil config.php olarak kalsın..

Daha sonra görev çubuğunda bulunan wamp server ikonuna tıkla localhost yazan yere tıkla kendiliğinden install ekranı gelecektir yönergeleri izleyerek kurulumu bitir

Bundan sonrası sana kalmış tema tasarımına gecebilirsin :)

Yazı oldukça kısa oldu ama olsun :D işini görür umarım

wamp server link

Kolay gelsin.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben Wamp yada Easyphp'nin Linux karşılığını bulmaya koyulayım :) Çok yardımcı oldunuz. :)