A_day
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Ben uzun zaman VB6 ile amatörce uğraştım. VB2010'a geçiş yapmak istedim ama VB6'da çok rahat yaptığım şeyleri VB2010'da yaptırmakta zorlanıyorum. Örneğin;
VB6'da her satırında 2 kelime olan, kelimelerin birbirinden virgül ile ayrıldığı bir *.txt dosyasına her gidişte 2 kelime okuyup gelecek ve bunu 2 ayrı text kutusuna sırayla yazacak kod aşağıdaki gibiydi.
Open App.Path + "\TurEng.txt" For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Input #1, Turkce, Ingilizce
Text1.Text = Turkce
Text2.Text = Ingilizce
Loop
Close #1
VB2010'da ise aşağıdaki kodlarla, her satırda yine 2 kelime olan ama kelimelerin birbirinden büyük boşluklarla ayrıldığı bir *.txt dosyasını, yine her defasında 1 satır okutabiliyorum ama o satırdaki 2 kelimeyi de birden alıp geliyor.
Her defasında 1 satır ama o satırda bulunan kelimeleri ayrı ayrı nasıl okutabilirim ?
FileOpen(1, Application.StartupPath & "\TurEng.txt", OpenMode.Input)
Do While Not EOF(1)
TextBox1.AppendText(LineInput(1) & vbNewLine)
Loop
FileClose(1)
VB6'da her satırında 2 kelime olan, kelimelerin birbirinden virgül ile ayrıldığı bir *.txt dosyasına her gidişte 2 kelime okuyup gelecek ve bunu 2 ayrı text kutusuna sırayla yazacak kod aşağıdaki gibiydi.
Open App.Path + "\TurEng.txt" For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Input #1, Turkce, Ingilizce
Text1.Text = Turkce
Text2.Text = Ingilizce
Loop
Close #1
VB2010'da ise aşağıdaki kodlarla, her satırda yine 2 kelime olan ama kelimelerin birbirinden büyük boşluklarla ayrıldığı bir *.txt dosyasını, yine her defasında 1 satır okutabiliyorum ama o satırdaki 2 kelimeyi de birden alıp geliyor.
Her defasında 1 satır ama o satırda bulunan kelimeleri ayrı ayrı nasıl okutabilirim ?
FileOpen(1, Application.StartupPath & "\TurEng.txt", OpenMode.Input)
Do While Not EOF(1)
TextBox1.AppendText(LineInput(1) & vbNewLine)
Loop
FileClose(1)