Vatan'ın Hali

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir tablo hayal edin...
Sanat eseri.

Miras... Size ait.

Tuvali Türkiye coğrafyası.

Boyası şehit kanı, alın teri.

Her sabah uyanıyorsunuz gururla seyrediyorsunuz.

Ama birileri her sabah sizden önce uyanıp o tablonun başına geçiyor ve orasına burasına minik minik fırça darbeleri atıyor.

Her sabah bir minik fırça darbesi...

Usta işi küçük küçük değişiyor tablo.

Aniden değil milim milim, alıştıra alıştıra, yedire yedire...

Aradan yıllar geçiyor tablo o tablo olmaktan çıkmış, komple değişmiş.

Ama dedim ya...

Kanıksamışız bakıyorsunuz bakıyorsunuz o tablo hala aynı tablo zannediyorsunuz.

Peki fark nasıl farkedilebilir?

Orijinalin aslında ne kadar değiştiği, ne hale getirildiği ilk bakışta şak diye nasıl anlaşılabilir?

Tek çare var kıyas…

Tablonun ilk haliyle son halini yanyana koymalı.

E hadi koyalım yan yana.

TÜRK TELEKOM ARAP ‘IN.
TELSİM İNGİLİZ ‘İN.
KUŞADASI LİMANI İSRAİLLİ ’NİN.
İZMİR LİMANI HONG KONG ‘LUNUN.
ARAÇ MUAYENE İŞİ ALMAN ‘IN.
BAŞAK SİGORTA FRANSIZ ‘IN.
ADABANK KUVEYTLİ ‘NİN.
İETT GARAJI DUBAİLİ ‘NİN.
AVEA LÜBNANLI ‘NIN.
''PETKİM? ERMENİ ‘NİN ( KAZAK A SATTIK DEDİLER KAZAĞI Bİ ÇIKARDIK...ERMENİİ!!!)

N'OLCAK BU MEMLEKETİN HALİ ?

RAKI AMERİKALI ‘NIN.
FİNANSBANK YUNANLI ‘NIN.
OYAKBANK HOLLANDALI ‘NIN.
DENİZBANK BELÇİKALI ‘NIN.
TÜRKİYE FİNANS KUVEYTLİ ‘NİN.
TEB FRANSIZ ‘IN.
CBANK İSRAİLLİ ‘NİN.
MNG BANK LÜBNANLI ‘NIN.
ALTERNATİFBANK YUNANLI ‘NIN.
DIŞBANK HOLLANDALI ‘NIN.
ŞEKERBANK KAZAK ‘IN.
YAPI KREDİNİN YARISI İTALYAN ‘IN.
TURKCELL İN YARISI FİNLİ ‘NİN, RUS ‘UN.
BEYMEN İN YARISI AMERİKALI ‘NIN.
ENERJİSA NIN YARISI AVUSTURYALI ‘NIN.
GARANTİNİN YARISI AMERİKALI ‘NIN.
ECZACIBAŞI İLAÇ ÇEK ‘İN.
İZOCAM FRANSIZ ‘IN.
TGRT AMERİKALI ‘NIN.
DEMİRDÖKÜM ALMAN ‘IN.
DÖKTAŞ FRANSIZ ‘IN.
SÜPER FM KANADALI ‘NIN.

Hepsi TÜRK ‘tü sadece 4,5 yıl önce....

Ya sattılar
Ya satışa teşvik ettiler
Ya da kasıtlı IMF politikalarıyla söke söke satısa mecbur ettiler.

Taş üstüne taş koyanı iyi kötü görmüştük de...

Taş üstünde taş bırakmayanı
Ben ilk defa görüyorum...

Kaynak: Gelen Kutusu

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşım Alternatifbank yunanlıların değil ortaklık olmadı.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
siyasi bir yazı olmasın ama işte %46 küsür insanımızın 2-3 kuruş menfaatle ülkeye getirdikleri zarar bence..

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Özeleştirme olmalı diyorsanki herkez diyor ozaman bıdbıdı konusmayacaksın yok arabın ingilizin haitilinin diye -mantık- parayı veren düdüğü öttürür..Ya satmayıp iyisini sen yapacaksın ya susacaksın kardeşim konuşturmayın beni gelmim oraya alanlarda sorun yok adam alır para kazanacak zorla almıyor sorun niye sattacak durma geldik heyyyt

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kaynak gelen kutusu da ben bunların doğru olduğunu nasıl bilebilirim? ya da neye dayanarak inanayım? :)

Sebastian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avrupadaki güçlü ülkelerki yani avrupaya yönverenlerin (doğu avrupadaki basit, zayıf kıytırık ülkelerden söz etmiyorum) onların ülkelerinde.. yukarıdaki aynı türdeki kurumların satışna ne gözle bakılıyor. Birde bunu araştırın arkadaşlar. Başka söze gerek yok.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben başlığı vatanın haini diye okuyunca yazı mantıklı gelmeyince... ;D :D bunun üstüne yorum yapamam :$

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ikxan dedi ki:
Ben başlığı vatanın haini diye okuyunca yazı mantıklı gelmeyince... ;D :D bunun üstüne yorum yapamam :$

Yanlış okumuşsun ondan sana yazı mantıklı gelmemiş başlıkta Vatan'ın HALİ yazıyor..

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
-BeSTe- dedi ki:
ikxan dedi ki:

Yanlış okumuşsun ondan sana yazı mantıklı gelmemiş başlıkta Vatan'ın HALİ yazıyor..

Farkettim de ondan yorum yapmıcam diye yazdım :D

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İyi de Burda yazanların Hangisi Devletin de Yabancıya satıldı? Devlet İşletmeciliğinde olanlar Listede 5'i geçmiyor. Geri kalan hepsi Özel Sektör. Telsim İngilizinmiş. yav Madem bu Kadar Milliyetçisiniz Neden Herşeyiniz İthal ? Delikanlının birisi Çıksın İspatlasın Desin ki ben Türk malından başka birşey Kullanmıyorum ! Şu anda bulunduğunuz Forum'un host'u , hatta İsmi bile yabancı ! Neden burdasınız o zaman bu sitede Milliyetçiyiz diye geçinenler?

TURKCELL bile Adında Türk ibaresi olmasına rağmen Hisselerinin %70'i yabancılarda. Firmada Söz sahibi olan İsim İse Teliasonera! Lütfen bilip bilmeden İnsanlara yanlış bilgi Aktarmayalım!

Özelliştirme Düşmanlığı neden ? bugüne kadar Devlet'e Kambur olan, Trilyonlarca Zarar Eden İşletmeleri Kar'a geçiren bu duruma Kim İtiraz edebilir? Varsa Hodri Meydan. Koysun Ortaya Çözüm yolu.

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üzerinde ne yazdığını bilmediğimiz "T-Shirt" ler giyerken.
"Chat dilini" ağzımızdan düşürmezken.
Mekan isimlerinde saçma sapan yabancı düzenlemeler yaparken...

...

Daha çok varda biliyoruz zaten onları.
İşte yozlaşma...

He birde,Pardus'u benimsemeyip Windows kullanırken:D:D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sercanozturk dedi ki:
He birde,Pardus'u benimsemeyip Windows kullanırken:D:D
Pardus'un içerdiği yazılımların neredeyse tamamı yabancıyken hala yerli malı(!) pardus kullanalım derken...

nhikmetran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tum anlattiklarindan sonra tarafsiz olmak ve bu tarafsizliginin yaninada ne mutlu turkum diyenler okusun demek , basli basina bir celiski ve taraf degil midir?

Metindeki olanlarin bas sorumlusu su an icin AKP'dir evet, fakat AKP buraya kadar yalniz gelmedi elbette. Butun bu anlatilan olumsuzlarin mimari sadece AKP degil, her durumda demogoji yapip AKP 'yi destekleyen CHP, MHP, DTP ve meclisteki tum duzen(sermaye) partileridir.

Ayrica tum bu anlatilan yada verilen ornekler bu ulkede tum insanlari ilgilendirir. Zaten asil meselede burda dugumleniyor.

Siz ulke elde gidiyor, yada gitmek uzere, gitmis diyorsunuz. Bir yandanda ne mutlu Turkum cigirtkanligi yaparak, bu ulkeyi parcalayan, yikan ve somurenlere baska bir yoldan çanak tutuyorsunuz.

Bu ulkede mesele son tahlilde elbetteki milliiyetcilik meselesi degildir ve zaten bu yolla bir cozume ulasmayacagi, bu siyaseti yapan uc kagitci , duzenbaz, halk dusmani duzen partileri gosteriyor(ornegin milliyietciligin daimi savunucu MHP, her daim AKP¨ile isbirliginden kacinmayan zaten baskada bir cikar yolu olmayan parti)

Bu ulkeyi bolenler, bolmek isteyenler ortadadir. Kimdir onlar: tum bu soylenenleri alan, almaya calisan, bir yandanda ulkeye fesat tohumlari eken, "emperyalist" ulkelerdir. Ve elbette bu emperyalist ulkelerin icerdeki temsilcileri AKP,MHP,DSP ve tum duzen(sermaye) partileridir.

Bugun carsafi gundemeye tasiyanlar, bunu ozgurluk (sozde bireysel ozgurluk ) diye insanlara yutturmaya calisan, bir yandan bunun bir siyasi kampanya veya yol olmadigini iddia eden basta AKP ve onun tum destekcileri(buna liberal solcularda dahil) insanlari gercek gundemi gormesini engelllemek, tum ulke meselesi sanki carsafmis gibi gosteren, ve bunu yaparken, ulkeyi "babalar gibi satarim" diyip ozellestirme adi altinda ulkenin her yanini satiliga cikaran ve satan. çarsafi kullanarak kadini ileriye goturdugunu soyleyip aksina bu cagda ulkeye bir ortacag yasatan, tum isci ve emekcilerin haklarini ellerinden almak icin ellerinden geleni arkasina koymayan (ve bunu yuzumuze baka baka yapan), onlarla beraber tum halki bir ekmege muhtac eden ve beraberinde insanlara yardim adi altindan sadak dagitan, sosyal guvenlik devleti olan bir devleti, tum sosyal guvenligini sermayeye peskes ceken yine bunuda ozellestirmeye kurban eden, halkin en dogal hakki olan saglik hakkini dahi sermayeye teslim eden, her daim sermaye (patronlarin) partisi, emekcilerin, halkin dusmani bu yuzsuz AKP ve onun arkasinda duran ve destekleyen tum duzen(sermaye) partileridir.

Tum bunlarin tek sorumlusu var oda Emperyalist ulkeler, AKP,MHP,DSP, DTP,ve meclisteki tum diger duzen(sermaye) partileridir

Ve elbette halkin, emekcilerin, isçi sinifinin yeterince sinif bilincine ulasamamis olmasi, orgutlulugun az olmasi.(Bununda sebebi yine duzen(sermaye) partilerinin ta kendisidir....

http://forum.shiftdelete.net/bunu-okumadan-akp-savunmayin-yanilirsiniz-t22981.0.html

usteki yazim burda yazilan yaziya hitaben yazildi !

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başbakan bile batı şöyle batı böyle derken türban konusunda bile batının pisliklerini kendimize örnek alıyoruz dedi ancak hala tüm özelleştirmeleri batılılara ve abde ye peşkeş çekiyor bu ne yaman çelişki anlayan banada anlatsın

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
nhikmetran dedi ki:
Tum anlattiklarindan sonra tarafsiz olmak ve bu tarafsizliginin yaninada ne mutlu turkum diyenler okusun demek , basli basina bir celiski ve taraf degil midir?

Metindeki olanlarin bas sorumlusu su an icin AKP'dir evet, fakat AKP buraya kadar yalniz gelmedi elbette. Butun bu anlatilan olumsuzlarin mimari sadece AKP degil, her durumda demogoji yapip AKP 'yi destekleyen CHP, MHP, DTP ve meclisteki tum duzen(sermaye) partileridir.

Ayrica tum bu anlatilan yada verilen ornekler bu ulkede tum insanlari ilgilendirir. Zaten asil meselede burda dugumleniyor.

Siz ulke elde gidiyor, yada gitmek uzere, gitmis diyorsunuz. Bir yandanda ne mutlu Turkum cigirtkanligi yaparak, bu ulkeyi parcalayan, yikan ve somurenlere baska bir yoldan çanak tutuyorsunuz.

Bu ulkede mesele son tahlilde elbetteki milliiyetcilik meselesi degildir ve zaten bu yolla bir cozume ulasmayacagi, bu siyaseti yapan uc kagitci , duzenbaz, halk dusmani duzen partileri gosteriyor(ornegin milliyietciligin daimi savunucu MHP, her daim AKP¨ile isbirliginden kacinmayan zaten baskada bir cikar yolu olmayan parti)

Bu ulkeyi bolenler, bolmek isteyenler ortadadir. Kimdir onlar: tum bu soylenenleri alan, almaya calisan, bir yandanda ulkeye fesat tohumlari eken, "emperyalist" ulkelerdir. Ve elbette bu emperyalist ulkelerin icerdeki temsilcileri AKP,MHP,DSP ve tum duzen(sermaye) partileridir.

Bugun carsafi gundemeye tasiyanlar, bunu ozgurluk (sozde bireysel ozgurluk ) diye insanlara yutturmaya calisan, bir yandan bunun bir siyasi kampanya veya yol olmadigini iddia eden basta AKP ve onun tum destekcileri(buna liberal solcularda dahil) insanlari gercek gundemi gormesini engelllemek, tum ulke meselesi sanki carsafmis gibi gosteren, ve bunu yaparken, ulkeyi "babalar gibi satarim" diyip ozellestirme adi altinda ulkenin her yanini satiliga cikaran ve satan. çarsafi kullanarak kadini ileriye goturdugunu soyleyip aksina bu cagda ulkeye bir ortacag yasatan, tum isci ve emekcilerin haklarini ellerinden almak icin ellerinden geleni arkasina koymayan (ve bunu yuzumuze baka baka yapan), onlarla beraber tum halki bir ekmege muhtac eden ve beraberinde insanlara yardim adi altindan sadak dagitan, sosyal guvenlik devleti olan bir devleti, tum sosyal guvenligini sermayeye peskes ceken yine bunuda ozellestirmeye kurban eden, halkin en dogal hakki olan saglik hakkini dahi sermayeye teslim eden, her daim sermaye (patronlarin) partisi, emekcilerin, halkin dusmani bu yuzsuz AKP ve onun arkasinda duran ve destekleyen tum duzen(sermaye) partileridir.

Tum bunlarin tek sorumlusu var oda Emperyalist ulkeler, AKP,MHP,DSP, DTP,ve meclisteki tum diger duzen(sermaye) partileridir

Ve elbette halkin, emekcilerin, isçi sinifinin yeterince sinif bilincine ulasamamis olmasi, orgutlulugun az olmasi.(Bununda sebebi yine duzen(sermaye) partilerinin ta kendisidir....

http://forum.shiftdelete.net/bunu-okumadan-akp-savunmayin-yanilirsiniz-t22981.0.html

usteki yazim burda yazilan yaziya hitaben yazildi !
Ben hiç bir siyasi parti iyi diğeri kötü demiyorum. ama sonuçda hükümetin başında Akp var ve yıllık neti karı milyar dolaları bulan şirketleri yok pahasına satan yine akp. bu partinin adı benim için çok önemli değil. ben milliyetçide değilim. sadece ve sadece vatanını ve toprağını seven bir insanım. yaşadığım ülkenin çıkarları için eleştiren ve eleştirilere kulak veren bir insanım. kimseyi karalamak yada çamur atmak değil niyetim. yapılanları ele alınca ve gerçekten elini çenenin altına alarak düşününce türk - kürt çatışmasının geldiği boyut, türban krizi, istanbuldaki neronlar gibi konuların gündemi meşgül ederken alttan ve çaktırmadan yediğimiz kazık canımı yakıyor. elin araplarına ülkemin milli değerlerinin satılması canımı sıkıyor. vatan elden gidiyor kim yada kimin verdiği önemli değil.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yok o ona satılmış yok bu buna satılmış!
yaw saftrikliğin bu kadarına pes! bahsi geçip satılan büyük kurumların hepsi Türkiye'yi hatır hutur hortumlamışlar, yemiş bitirmişler, gecelik yüzde 1700 faizlerle ekonomiyle çocuğun oyuncakla oynadığı gibi oynamış hallaç pamuğuna çevirmişler, sonra da gel sen vay bunlar ülkeyi satıyorlar!
senin cebinden bütün paranı, evini barkını soyunu sopunu çalayım, çarkların tekrar işler hale gelmesi için bakalım kimin kapısında dileniyorsun?
ya bu safsataları bırakın. hep aynı korku psikolojisi, 5 yıl geçti seçim oldu bitti hala akıllanmadınız, izlediğiniz yola geri dönüp bir bakın, kendiniz bile göremeyecek kadar çelişkiler içindesiniz!
vatanı vatan gazetesi zannettiniz heralde... zora düşünce Doğan'a satılsaydı sesiniz çıkmazdı ;)

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gözgöre göre Vatanı silahla alamadılar.Parayla alıyorlar.Ne yazıkki yapacak birşeyimiz yok.